Lucerna este denumita si parintele tuturor plantelor, datorita efectelor sale terapeutice deosebite. Frunzele de lucerna se folosesc in scop terapeutic, din lucerna se obtine un extract natural folosit in compozitia suplimentului naturist Geen Care. In aceasta planta aparent banala si neglijata se gasesc opt aminoacizi esentiali. Ea contine o cantitate mare de beta-caroten, vitamina - B, C, D, E si K, minerale - potasiu, fier, calciu, fosfor.

Fiecare gram de lucerna contine 8.000 UI vitamina A si 20.000 UI-80.000 UI de vitamina K. Extractul natural de lucerna are efect antipiretic (scade febra), este un detoxifiant excelent, stimuleaza si creste imunitatea, mareste puterea fizica si pofta de viata (vitalitatea). Prin continutul mare in vitamina K, previne sangerarile si faciliteaza coagularea sangelui. Extractul de lucrena amelioreaza tulburarile digestive acute si cronice - balonarea, inapetenta (lipsa poftei de mancare).

Sa observat ca extractul natural de lucerna Geen Care, produce efecte importante in caz de ulcer, din acest motiv se foloseste frecvent in tratamentul ulcerului peptic (care apare la nivelul esofagului, stomacului sau intestinului subtire, ca o consecinta a scaderii rezistentei mucoasei fata de enzimele digestive). Contine mari cantitati de vitamina U (la fel ca si varza cruda sau zeama de varza). Extractul natural de lucerna are actiune alcalinizanta, neutralizand aciditatea gastrica, este laxativ, combate diareea severa, care, de multe ori, poate fi cauzata de o carenta de vitamina K. Este un foarte bun diuretic, folosit cu succes in terapia cistitelor acute si cronice si in tratamentul prostatitelor.

green care - extract de lucerna
Vezi Green Care pe cali.ro

Principalele substante active din lucerna actioneaza lent, dar eficient. Ele scad pierderile sanguine excesive din timpul ciclului. Au efect antihipertiroidian. Faciliteaza absorbtia si utilizarea glucidelor, a proteinelor si a calciului. Fortifica sistemul imunitar. Lucerna este foarte indicata in tratamentul micozelor. In acest scop, este bine a se folosi impreuna cu acidophilus, caruia ii potenteaza actiunea. Incetineste procesul de imbatranire. Asigura un somn mai odihnitor.

Avand in vedere continutul crescut in numeroase vitamine liposolubile si stiindu-se ca acestea se acumuleaza in organism, utilizarea extractului natural din frunze de lucerna se recomanda numai doua-trei luni, dupa care se va face o pauza de o luna. Aceasta recomandare se refera mai ales la persoanele cu afectiuni cronice. Cei ce urmeaza un tratament cu anticoagulante pot consuma extract de lucerna sau alte produse cu vitamina K numai la recomandarea medicului.

Un extract natural de lucerna este si produsul Geen Care, ce poate fi gasit in reteaua Calivita. 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole