Una dintre intrebarile puse de femeile insarcinate este referitoare la consumul de noni, si anume ne intreaba daca sucul de Noni se poate consuma in timpul sarcinii. Din ce am cercetat, nu exista studii clinice sau stiintifice privind administrarea sucului de Noni in timpul sarcinii. Si totusi exista multe argumente pro si contra consumului de Noni astfel ca ne intrebam in continuare care este cel mai bun raspuns? Daca esti insarcinata si cauti raspunsul pe internet este foarte probabil ca la finalul acestui articol sa fii la fel de confuza cum erai si la inceput.

Istoria fructului Noni:

Noni face parte din plantele medicinale folosite in medicina traditionala si care a fost si este utilizat pe scala larga in Asia si zona Pacificului. de foarte mult timp Oamenii din Polinesia pre-europeana au avut si au in general de o sanatate buna, fara a fi afectati de multele boli si afectiuni frecvente la populatia europeana, astfel ca in timpurile pre-europene, Noni era folosit in principal in rezolvarea problemelor asociate perioadei de sarcina, copilarie si imbatranire dar si in cazurile de prim ajutor.

In societatea moderna, medicii studiaza multi ani in cadrul universitatilor si a centrelor de cercetari medicale pentru a dobandi cunastintele si experienta necesara pentru a putea pune un diagnostic corect, si pentru a putea trata afectiunile diagnosticate cat mai eficient. In orice societate sau comunitate au existat anumite persoane ce au fost selectate pentru a studia, invata si dobandi acele cunostinte necesare pentru a deveni vindecatori (vraci). Vindecatorii din trecut erau considerati intelepti in domenii precum spiritualitate, psihologie, educatie si medicina. Practicarea terapiei era considerata o ocupatie sacra si acestia erau scutiti de la muncile comune.

Din nefericire, astazi s-au pierdut multe informatii importante cunoscute de vechii vraci polinesien privind utilizarea fructului de noniin diferite afectiuni. O mare parte din intelepciunea poporului acumulata de-a lungul timpul privind medicina traditionala a fost transmisa pe cale orala pentru a fi dusa mai departe de tinerii ucenici. Pe masura ce societatea a avansat, tinerii si-au pierdut interesul pentru medicina traditionala, bolile vestice s-au transformat in epidemii si au traversat diferitele regiuni, o mare parte din cunoasterea atat de valoroasa s-a pierdut odata cu moartea vracilor batrani, fara a mai putea  putea trasmite urmatoarei generatii aceste taine.

Ar trebui sa iau Noni daca sunt insarcinata sau alaptez?

Sucul noni in sarcinaPana cand studii clinice sau stiintifice pot dovedi in mod concludent ca Noni este sigur pe durata sarcinii, raspunsul la aceasta intrebare trebuie sa fie unul de bun simt. Daca de ceva timp ai luat o doza zilnica de suc de Noni pentru intretinerea starii de sanatate, si corpul tau este obisnuit cu aceasta atunci, in urma consultarii si cu medicul specialist, se poate recomanda continuarea administrarii sucului de noni.

In urma intrebarilor pe care le-am adresat medicilor, nu am reusit sa obtin un raspuns clar, nimeni nu a putut spune ca a observat un efect secundar la femeile insarcinate in urma consumului de noni, dar au zis ca nu au sufieciente informatii, nu exista studii si nu pot recomanda consumul de noni in sarcina.

Daca totusi pana acum nu ai consumat sucul de Noni, dar in urma descoperirii beneficiilor acestuia pentru sanatate, te-ai hotarat sa il bei si pe durata sarcinii, recomandarea este totusi sa mai astepti pana dupa nastere inainte de a relua consumul de suc de noni.

Sucul de Noni este foarte benefic pentru sistemul digestiv deoarece ca ajuta la eliminarea gazelor si este eficient in curatarea rezidurilor depozitate in intestine. Acest lucru are ca urmare o usoara agitatie la nivelul intestinelor si, in rare ocazii, stomac deranjat – ceea ce nu este chiar placut daca esti insarcinata.

Starea de sanatate a fatului este argumentul suprem atunci cand iei o decizie privind administrarea oricarui produs. Beneficiile pe termen lung ale sucului de Noni nu se reduc in urma unei periode de abstinenta pe perioada sarcinii.

Sucul de Noni are atat de multe proprietati benefice pentru sanatate incat nu ne putem permite sa ignoram beneficiile semnificative ale administrarii zilnice, nu doar din punct de vedere alimentar, ci si in general pentru management-ul sanatatii si ca o masura de preventie.

Acest articol despre sucul de noni in perioada sarcinii nu ar trebuit privit ca un substituit al unui sfat medical al unui profesionist in domeniu. Daca aveti indoieli va rugam sa va consultati cu medicul specialist.

Daca te-ai hotarat ca vrei sa consumi noni i-ti recomand Noni de la Calivita.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole