Lumea noastra se afla intr-o continua schimbare. De aceea, evolutiile continue la nivel stintific si tehnic ne-au motivat sa creem produse din ce in ce mai eficiente. Calivita tine pasul cu noile descoperiri stintifice si in acest sens, luand in considerare de cererile membrilor nostri, ne-am largit oferta, adaugand uneia dintre cele mai cunoscute game de produse pe care o oferim, Strong Bones, un nou produs, Strong Bones Plus, care, pe langa Calciu si Magneziu contine si vitamina D3.

Este bine cunoscut faptul ca organismul nostru are nevoie de Calciu si Magneziu pentru a crea si intretine oase si dinti sanatosi. In acest sens, studiile de specialitate au relevat ca, in combinatie cu vitamina D, Calciul poate preveni degradarea oaselor. Iar daca dieta dumneavoastra nu contine sufiecient Calciu, este bine sa apelati la un supliment alimentar cu Calciu.

Pentru o mai buna informare, am colectat cele mai des intalnite intrebari pe aceasta tema si le-am adresat  Dr. Miloslav JANOVEC, specialist ortoped.

- Ce elemente influenteaza sanatatea oaselor si cum putem sa le pastram sanatoase?
- Exista riscul cresterii fragilitatea oaselor datorita fumatului, excesului de alcool, cafea, precum si datorita consumului excesiv de bauturi bogate in fosfati (cum ar fi cola). Alte cauze pot fi malnutritia, nivelul scazut de proteine din alimentatie precum si stilul de viata sedentar. Iar daca pe langa aceste cauze mai apare si o eventuala dereglare hormonala atunci deja exista un foarte mare risc de aparitie a osteoporozei, o boala destul de frecventa in ziua de azi.

- Care sunt simptomele osteoporozei?
osteoporoza si strong bones- Osteoporoza nu determina dureri si nu este insotita de simptome externe. Totusi, o fractura sau o fisura a unui os poate fi un semnal de alarma si un reprezinta un motiv suficient de puternic pentru a face un control la un medic specializat in diagnosticarea si tratarea osteoporozei.

- Cum poate fi prevenita osteoporoza?
- Conform ultimelor concluzii medicale bazate pe rezultate stiintifice, tratamentul cu Calciu si vitamina D3 este esential in prevenita si tratata osteoporoza. Calciul nu va fi absorbit daca vitamina D nu este prezenta in organism in cantitate suficienta, vitamina care este de multe ori deficitara, mai ales la persoanele in varsta.

- Osteoporoza este vazuta deseori ca fiind o boala specifica femeilor, cat de adevarat este acest lucru?
- Nu doar femeile ci si barbatii pot avea probleme cu osteoporoza, totusi numarul pacientilor barbati bolnavi de osteoporoza este sensibil mai mic decat cel al femeilor. Ca o estimare generala, la fiecare 3 femei ce sufera de osteoporoza, exista si un barbat afectat de osteoporoza.

- Ce recomandari exista pentru prevenirea osteoporozei?
- Cea mai eficienta metoda prin care se poate evita aparitia osteoporozei este o dieta echilibrata, mixta, bogata in Calciu si Magneziu combinata cu un mod de viata activ. Din nefericire sunt si situatii in viata unde aceste recomandari nu pot fi urmate (situatii de intoleranta la lactoza, diete de slabit rigide si prelungite, etc.). In asemenea cazuri si altele se recomanda un supliment alimentar de calitate. Anul acesta Calivita a introdus formula sa imbunatatita Strong Bones Plus, completata cu vitamina D. Strong Bones Plus contine Calciu, Magneziu si vitamina D3 care completeaza necesarul organismului si previne aparitia osteoporozei.

- Cum ar trebui efectuat tratamentul cu Strong Bones Plus?
- Strong Bones Plus, contine 500 mg de calciu in fiecare 2 tablete, in consecinta recomand 4 tablete pe zi pentru scopuri preventive sau daca medicul crede de cuviinta. Ca si supliment in tratamentul osteoporozei, recomand folosirea constanta a Strong Bones Plus, fara intreruperi. Trebuie sa mentionez ca tratamentul osteoporozei este similar cu cel al hipertensiunii care nu poate fi suspendat niciodata datorita reaparitiei simptomelor.

Produsul naturist Strong Bones Plus poate fi gasit in magazinul naturist Calivita.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole