Din natura

Despre lecitina

lecitinaLecitina a fost descoperita de Maurice Gobley in 1850, ai a capatat acest nume dupa denumirea galbenusului de ou in limba greaca (gr. lleci-thos). Aceasta substanta grasa este sintetizata de catre ficat. Existenta Lecitinei fost demonstrata pentru prima data in galbenusul de ou, dar este prezenta si in boabele de porumb, de grau, in rapita, in, floarea soarelui, piper si linte.Lecitina a fost ...

 

Citește mai departe...

Detoxifierea de primavara

detoxifierea de primavaraOdata cu primavara mult asteptata, isi pot face aparitia si cativa oaspeti nedoriti: astenia de primavara si diverse afectiuni inflamatorii. Acestea sunt, pe de o parte, rezultatul sedentarismului din timpul iernii si, pe de alta, al unei alimentatii sarace in vitamine si fibre.Din aceste motive, detoxifierea este foarte importanta pentru organismul uman. Daca se efectueaza de cateva ori pe an, corpul va fi capabil sa lupte mai eficient ...

 

Citește mai departe...

De ce Ocean 21?

alge marine si ocean 21Chiar daca pare ciudat, la fel ca in lumea modei, exista trenduri si in mediul plantelor. La fel cum, in lumea modei, periodic ajung in prim plan anumite modele, culori, materiale, si accesorii, tot asa anumite plante ajung, periodic, sa se bucure de mai multa popularitate fata de celelalte plante, fara sa  se fi facut o noua descoperire despre substantele lor active. Nu de putine ori,  am vazut cum plante cunoscute deja de sute  sau mii ...

 

Citește mai departe...

Pro State Power - cheia barbatiei

barbatieUn sociolog ar afirma, probabil, ca locul barbatului pe scara sociala este determinat de rolul pe care acesta il detine in cadrul familiei (unitatea economica, culturala si reproductiva de baza a societaii). Psihologii ar raporta cheia barbatiei la autoaprecierea ce deriva din modelul impus de societate, familie, cercul mai larg sau mai restrans al cunotinelor. Dar oare ce spun femeile? Probabil ceva asemanator cu urologii: barbatia ...

 

Citește mai departe...

URX si infectiile urinare

URX si infectii urinareInfectiile tractului urinar constituie o problema de sanatate serioasa si afecteaza anual milioane de oameni in intreaga lume. Statisticile mondiale mentioneaza faptul ca infectiile urinare sunt printre cele mai des intalnite infectii, ocupand locul doi in ceea ce priveste infectiile obisnuite ale organismului.In mod firesc, urina este sterila, neavand bacterii, virusuri sau ciuperci, continand insa saruri si reziduuri ce se ...

 

Citește mai departe...

5 lucruri pe care nu le stiati despre laptisorul de matca

laptisor de matcaLaptisorul de matca este o substanta gelatinoasa, albicioasa, pe care o secreta glandele faringiene ale albinelor doici pentru a hrani larvele de matca si pe matca insasi. Datorita acestei substante, matca poate depune 1.000–1.500 de oua zilnic si, spre deosebire de albinele lucratoare, care traiesc doar cateva saptamani, supravietuieste chiar 3-5 ani. Din punct de vedere chimic, laptisorul de matca este o emulsie compusa dinLaptisorul de ...

 

Citește mai departe...

Afinele negre

afine-negreAfinul negru este un arbust foarte popular, al carui fruct azi este utilizat in primul rand la prepararea diferitelor mancaruri si bauturi. Este excelent nu numai langa carnea de vanat si pentru gemuri, dar de sute de ani fructele si frunzele sale sunt recomandate  si in medicina populara. Primele mentiuni in scrierile europene despre efectele benefice a afinelor negre asupra sanatatii dateaza aproximativ din anul 1100.Afinul ...

 

Citește mai departe...

Cum ne oxigenam organismul mai bine?

cum ne oxigenamDintre elementele constante ale aerului, oxigenul, azotul si bioxidul de carbon, se gasesc in proportii aproape fixe, in timp ce vaporii de apa si ozonul se gasesc in proportii varabile. Oxigenul reprezinta alimentul numarul 1 al fiintei vii si, implicit, oxidarea reprezinta modalitatea cea mai importanta de obtinere a energiei in organism. Metabolismul celular necesita un aport continuu din aceasta hrana fundamentalaUn adult normal are ...

 

Citește mai departe...

Ceaiul verde: proprietati si mod de preparare

ceai verdeCeaiul verde este consumat in tarile asiatice de mii de ani, insa in Europa este folosit doar de curand. Pe langa gustul foarte bun, ceaiul verde are o serie de proprietati pentru care se recomanda a fi consumat in mod frecvent. In compozitia ceaiului verde se gasesc numeroase substante cu rol antioxidant. Ceaiul verde este un tip de ceai obtinut din planta Camelia sinensis.Ceaiul verde este consumat in tarile asiatice de mii de ani, insa in ...

 

Citește mai departe...

Probioticele. De ce avem nevoie de probiotice

probiotice de care avem nevoie pentru flora intestinalaMicroorganismele din tractul gastrointestinal al mamiferelor interactioneaza cu organismul pe care il ocupa, contribuind la mentinerea sanatatii acestuia. Aceasta comunitate complexa se numeste flora intestinala. Formarea florei intestinale umane incepe la nastere, iar, pe masura ce inaintam in varsta, aceasta se modifica. Compozitia sa ramane neschimbata, insa proportia si cantitatea microorganismelor care formeaza flora intestinala pot ...

 

Citește mai departe...