Din natura

planta aloe veraAloe vera este o planta perena, care face parte din familia Asphodelaceae, rudele ei apropiate fiind ceapa si asparagusul. Frunzele de aloe vera au o culoare verde pal, sunt groase, suculente si pot creste foarte mult intr-un timp scurt. Daca sunt sectionate, in partea carnoasa a frunzelor gasim bine cunoscutul gel de Aloe Vera, folosit inca din antichitate pentru calitatile sale terapeutice. Ca ingrijire, Aloe se asemana foarte mult cu un ...

 

Citește mai departe...
Metabolismul magneziuluiMagneziul este un mineral a carui absorbtie intestinala este controlata de catre organism si este adaptat in permanenta nevoilor. Deoarece utilizarea sa digestiva este in permanenta controlata, niveluri toxice de magneziu se ating foarte rar si de obicei au ca substrat patologii complexe sau administrari irationale (mult peste necesar) de suplimente alimentare.Magneziul este un mineral a carui absorbtie intestinala este controlata de catre ...

 

Citește mai departe...
resveratrolResveratrolul este un antioxidant foarte puternic prezent in cantitati mari in coaja strugurilor negrii, si un ingredient al multor produse naturiste destinate tratarii unor boli de sange, inima sau ficat. Astazi resveratrolul este promovat si considerat de cercetatori un puternic agent antioxidant, anticancerigen si un fitoestrogen. Din ce am observat, se vorbeste din ce in ce mai mult despre Resveratrol in ultimul timp asa ca haideti a ...

 

Citește mai departe...
rechinEste interesant, cum unul dintre cei mai mari pradatori ai oceanului poate ajuta ca remediu pentru cancer, conform multor studii medicale. Studiile au aratat faptul ca extractul din cartilaj de rechin poate reduce tumorile. Rechinul este o vietuitoare cu o constitutie simpla, avand o morfologie nemodificata de 400 de milioane de ani. Organismul lui s-a adaptat pe parcursul timpului la supravietuirea in conditii foarte dificile, avand un sistem ...

 

Citește mai departe...
noni in sarcinaUna dintre intrebarile puse de femeile insarcinate este referitoare la consumul de noni, si anume ne intreaba daca sucul de Noni se poate consuma in timpul sarcinii. Din ce am cercetat, nu exista studii clinice sau stiintifice privind administrarea sucului de Noni in timpul sarcinii. Si totusi exista multe argumente pro si contra consumului de Noni astfel ca ne intrebam in continuare care este cel mai bun raspuns?Una dintre intrebarile puse ...

 

Citește mai departe...
Beta carotenBeta carotenul este un tip de pigment ce se gaseste in plante, mai ales in morcovi si in legumele colorate. Numele beta-caroten deriva din numele latinesc pentru morcov si tot el este vinovat pentru nuantele de galben si portocaliu pe care le da fructelor si legumelor. In organism, beta-carotenul este convertit in vitamina A (retinol). Aceasta vitamina este necesara corpului si imbunatateste vederea, intareste sistemul imunitar, dar contribuie ...

 

Citește mai departe...
Aspirina vegetalaAspirina vegetala a fost descoperita in urma cu aproximativ 200 ani, de un chimisl francez Leroux din coaja de salcie (Salix sp.), salicina ,un fel de aspirina vegetala primitiva cu efect de scadere a febrei. Exista o serie de plante bogate in salicilati, din care se prepara aspirina vegetala: Coaja de salcia alba, plopul, taula, cretusca, iasomia si portocalele. Principalul avantaj al aspirinei vegetale este ca nu are efectele secundare ...

 

Citește mai departe...
soc negruFolosit pentru actiunea sa antioxidanta, pentru a scadea colesterolul, pentru a imbunatati vederea, intareste sistemul imunitar, imbunatateste activitatea inimii, reactia in tuse, raceli, gripe, infectii bacteriene sau virale si in inflamatii ale parotidelor (oreion).  Boabele de soc negru au constituit un remediu popular de secole in America de Nord, Europa, Asia de Vest si Africa de Nord, prin urmare beneficiile medicale ale socului sunt ...

 

Citește mai departe...
magneziuFiecare organ din corp, in special inima, muschii si rinichii, au nevoie de mineralul magneziu. De asemenea magneziul contribuie la formarea dintilor si oaselor. Foarte important insa, activeaza enzimele, contribuie la producerea de energie si ajuta la reglarea nivelurilor de calciu, cupru, zinc, potasiu, vitamina D si alti importanti nutrienti din organism. Magneziul se gaseste intr-o mare varietate de alimente.Fiecare organ din corp, in ...

 

Citește mai departe...
aloe veraAti observat ca din ce in ce mai multe produse au in compozitie si aloe vera? Oare de ce producatorii au ales sa foloseasca aloe vera in produsele lor? O fi doar un mod de a se folosi ca element de marketing, de renumele de care se bucura planta de aloe vera, sau chiar doresc sa ofere produselor lor o calitate superioara? Oricare ar fi motivul, calitatile terapeutice ale plantei de aloe vera nu pot fi contestate de nimeni.Ati observat ca ...

 

Citește mai departe...