Suplimentele alimentare sunt tot mai numeroase pe piata. Multe dintre acestea contin plante, amestecuri de plante si preparate din plante in formula lor. Ce se intampla in continuare? Ce sunt aceste flori, frunze si extracte din fiecare zi?

De la botanica la medicina pe baza de plante

Medicina pe baza de plante nu are varsta. Stim din sursa sigura ca egiptenii din antichitate foloseau numeroase plante si s-a gasit chiar si o colectie foarte completa de plante medicinale din aceasta perioada. Si nu erau folosite doar ca plante medicinale, ci si in alimentatie. Fructe, legume, cereale, alimentatia noastra este plina de plante indispensabile pentru a furniza organismului vitamine, minerale, oligoelemente si fibre.

Aceasta este practica traditionala, uneori foarte veche, dar care a relevat utilizarea multor plante, dupa numeroase experimente de teren. In plus, acest medicament natural este foarte utilizat in unele tari in curs de dezvoltare. Cercetatorii sunt inca interesati de aceste plante, uneori, periculoase, dar de multe ori sinonime cu progresul in tratament.

Nu toate plantele sunt medicamente, multe dintre ele ofera doar compusi esentiali pentru corpul nostru. Acestea sunt plante care sunt la baza unor formule de suplimente alimentare. Proaspete sau uscate, sub forma de pulbere, sau utilizate in extract alcoolic, singure sau asociate, toate combinatiile sunt posibile.

Mare atentie cu plantele

Unele plante contin ingrediente active, aviz otravurilor, care sunt toxice chiar si in doze mici. Cand te gandesti la mac, acesta produce opiu sau tisa din care se extrage taxol, agent de chimioterapie anticancerigena, iti poti imagina cu usurinta ca trebuie sa fii foarte atenta cu plantele.

Prin urmare, specii de plante si partile selectate pentru realizarea de suplimente alimentare vandute in farmacii sunt atent selectate si controlate. Astfel, fara nici o eroare care ar putea sa apara, va puteti bucura in pace de beneficiile plantelor incluse in suplimentele alimentare.

Plantele joaca rolul de suplimente nutritive

plante pentru suplimente alimentareIn suplimentele alimentare, sunt evidentiate mai multe familii de plante.

Slabire

Cele care duc la slabire sunt plantele drenare: feniculul, cretusca, iar proprietatea lor este de a favoriza eliminarea de apa si de drenare a organelor corpului. Sunt ideale pentru a purifica organismul in profunzime, dar si pentru a sprijini o dieta echilibrata, dar acestea nu slabesc ele singure.

Energie si vitalitate

Ginseng, guarana, ghimbir, multe plante sunt pline de vitamine si tonifiante. Adesea utilizate ca suplimentele alimentare compuse din numeroase elemente active, acestea pot reenergiza atunci cand tonusul este scazut.

Buna dispozitie

Floarea pasiunii, valeriana, paducel, tei, verbina ...  care nu cunosc aceste plante pentru calmarea lor. Pentru a dormi mai bine, pentru a pastra spiritul de buna dispozitie si pentru a lupta impotriva stresului vietii, sunt suplimente formula pe baza de plante pentru o actiune blanda. A nu se confunda cu anumite medicamente, care se folosesc la doze terapeutice.

Si altele

Lista de plante folosite in realizarea de suplimentele alimentare este lunga si pentru ca planeta noastra are mii de specii. Si daca sa procedeaze cu prudenta atunci cand se aduna din natura, nu va faceti griji, speciile si dozele utilizate in suplimentele alimentare sunt perfect adaptate la nevoile umane.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole