Pe parcursul intregii vieti, venele noastre lucreaza impotriva gravitatiei. Exista mici valve in peretii lor, care, inchizandu-se previn curgerea sangelui exclusiv in jos si acumularea sa in picioare. Aceasta functie este in mare parte alimentata de inima, astfel, la fiecare bataie a inimii valvele de pe vene se deschid si se inchid ritmic. Daca din vreun motiv sau altul, aceasta functie este impiedicata, sangele se poate acumula in picioare, provocand oboseala picioarelor.

Aceste simptome apar cel mai adesea dupa perioade lungi de stat in picioare, insa se pot manifesta si la persoanele sedentare care nu obisnuiesc sa faca prea multa miscare. In al doilea caz este vorba despre zona genunchilor unde venele inceteaza sa functioneze bine, pe de o parte, dar si de pozitia asezata pe care acest tip de persoane o folosesc foarte des si care deseori duce la presarea venelor. In aceste conditii se poate spune ca persoanele care au activitati specifice (cei care muncesc in birouri, coafeze, profesori, chirurgi, dentisti, etc), au parte de un mod de viata periculos pentru vene, insa numerosi alti factori pot fi vinovati pentru deteriorarea starii de sanatate a venelor si aici vorbim persoanele supraponderale (unde sangele trebuie sa faca fata unei resistente mult mai mari), cele profund sedentare dar si despre problemele cauzate de varsta sau de factori hormonali.

Adevarul este ca putem face destul de multe pentru sanatatea venelor noastre daca alegem sa traim un stil de viata activ, sa purtam incaltaminte  adecvata, sa facem dusuri cald-reci regulate dar si sa ne permitem cate un masaj al picioarelor macar din cand in cand. Insa acestea sunt doar masurile pe care le putem lua la exterior. In plus avem nevoie sa ne "hranim" venele si de la interior. Astfel, ingredientele alese cu grija ce intra in compozitia produsului Vein Protex Calivita sunt combinate pentru a servi exact acestui scop.

picioare usoare cu vein protexComponenta de baza a formulei Vein ProteX o reprezinta Complexul Proanthocyanidinic Oligomeric (CPO) extras din semintele de struguri, un compus de natura flavonoida. CPO adera la zonele caracterizate ca avand un continut ridicat de glucosaminoglycan, cum ar fi de exemplu peretii capilari ai venelor. Din acest motiv CPO este util in reducerea permeabilitatii vaselor de sange ca si in sustinerea structurii solide a vaselor capilare. De cele mai multe ori CPO-urile fiind antioxidanti.

Vitamina C inclusa si ea in formula produsului ajuta la pastrarea flexibilitatii vaselor de sange, care sunt vitali pentru sinteza colagenului ce stabiilizeaza peretii venelor.

MSM-ul care, de asemenea poate fi gasit in compozitia Vein ProteX, este cunoscut in primul rand pentru efectele benefice pe care le are asupra articulatiilor dar care poate afecta in mod pozitiv si starea vaselor de sange.

O alta componenta a formulei este hesperidina, care este un bioflavonoid si un antioxidant solubil in apa, ce poate fi gasit impreuna cu vitamina C in fructe si care are ca efect accentuarea efectului vitaminei C in corp. Bioflavonoizii au rol in intretinerea peretilor vaselor capilare dar se manifesta si ca un "ciment" intracelular. Bioflavonoizii mai au si un efect de intarire a colagenului, adesea ajutand la reducerea umflaturilor din picioare datorate retentiei de lichid.

La fel ca si in cazul altor bioflavonoizi, hesperidina este foarte eficienta daca este combinata cu vitamina C dar si cu alti bioflavonoizi. In afara de aceasta, formula contine extracte din doua plante pretioase - ghimbir si şofran de India.

De retinut!

Vein Protex nu poate fi un substitut pentru o dieta si un stil de viata sanatoase. De asemenea produsul Vein Protex nu poate substitui consultul si tratamentul medical, asa ca, in cazul bolilor venelor trebuie sa cereti consiliere medicala!

Daca sunteti insarcinata sau alaptati, cereti parerea medicului inainte de a incepe tratamentul.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole