Să turnăm apă proaspătă în pahar!

Pe lângă aer, apa este elementul de care corpul uman nu se poate lipsi: 50-60% din organismul nostru (la copii şi mai mult) este format din apă, iar toate procesele noastre metabolice se desfăşoară într-un mediu lichid. Apa potabilă curată şi sigură reprezintă baza sănătăţii. 

În societăţile occidentale, apa potabilă provine din surse verificate, prin reţele de canalizare moderne. Sau, cel puţin, aşa ar trebui să fie. America a fost zguduită anul trecut de scandalul Flint, izbucnit în 2014, când, din motive economice, oraşul Flint a trecut la aprovizionarea cu apă din surse alternative. Apa potabilă nu a fost tratată corespunzător, astfel încât populaţia a consumat apă contaminată cu plumb ani de zile. Flint se află la doar 100 km distanţă de cel mai mare lac cu apă dulce din lume, însă acest lucru nu a împiedicat furnizorii să intoxice populaţia cu apă contaminată. Din păcate, acest caz nu este unic şi multe oraşe din SUA se confruntă cu probleme similare. Reţeaua de canalizare a mai multor garnizoane militare furnizează apă potabilă contaminată. Însă, conform unui raport, în una din patru gospodării apa de la robinet nu este sigură pentru consumul populaţiei, deoarece este contaminată cu plumb, arsenic, nitraţi sau alte substanţe, iar controalele şi atenţionările sunt ineficiente.

Însă nu doar în SUA obţinerea apei de băut sigure se poate dovedi problematică. Conform statisticilor OMS, la nivel mondial, 2 miliarde de persoane beau apă contaminată cu fecale, accelerând astfel răspândirea holerei, diareei, hepatitei A, febrei tifoide şi a altor infecţii intestinale şi cauzând anual decesul a jumătate de milion de persoane din cauza diareei. OMS estimează că, până în 2025, jumătate din populaţia globului va locui în zone în care accesul la apă potabilă va fi limitat. Multe ţări europene se confruntă încă cu contaminarea cu arsenic a apei. Arsenicul inorganic este toxic şi are efecte adverse asupra dezvoltării, pe termen lung, inclusiv a sistemului cardiovascular şi nervos.

apa proaspata si curata cu aquarion calivita

Cum poate face faţă populaţia acestor probleme? Recurgând la surse sigure. Consumul de apă îmbuteliată creşte cu 10% pe an, însă preţul acesteia este mult mai mare faţă de cel al apei de la robinet. Dacă suntem convinşi că apa îmbuteliată este, cel puţin, sigură din punct de vedere microbiologic, ne înşelăm. Agenţiile de control abilitate constată regulat prezenţa microorganismelor fecale în apa minerală îmbuteliată, trebuie doar să verificăm nivelul de bacterii coliforme din apă. În plus, sticlele de plastic în care apa minerală este îmbuteliată crează probleme suplimentare, din cauza BPA. Această substanţă chimică necesară pentru fabricarea plasticului transparent imită efectele estrogenului în organism, motiv pentru care producătorii nu o utilizează în produsele pentru copii; utilizarea sa în SUA este strict interzisă în acest scop.

O altă substanţă dăunătoare sunt ftalaţii, folosiţi, de asemenea, la producerea plasticului. Conform unui studiu efectuat în Ungaria, ftalaţii sunt eliberaţi din sticlele ce conţin apă minerală plată şi carbogazoasă chiar dacă acestea sunt depozitate la o temperatură de 22 grade, şi după 44 de zile. Din moment ce sunt lipidosolubili, se acumulează în organism şi au un efect negativ asupra sănătăţii, inclusiv asupra sistemului hormonal. Pe lângă impactul negativ al sticlelor de plastic asupra sănătăţii, trebuie menţionat şi efectul dăunător al acestora asupra mediului înconjurător, care este semnificativ, chiar dacă există posibilitatea colectării selective a deşeurilor.

Soluţia este purificatorul şi ionizatorul de apă Aquarion, care, filtrând apa de la robinet, produce apă ionizată, fără metale grele şi materii toxice. Protejează-ţi sănătatea ta şi a familiei tale!

Doresc să aflu mai multe despre Aquarion.

Surse:

  • World Health Organisation Drinking-water Fact sheet Updated July 2017
  • World Health Organisation Arsenic Fact sheet Updated June 2016
  • Study on the leaching of phthalates from polyethylene terephthalate bottles into mineral water - Keresztes S. et al., Sci Total Environ. 2013 Aug 1;458-460:451-8.
  • Leaching of antimony from polyethylene terephthalate (PET) bottles into mineral water - Keresztes S. et al., Sci Total Environ. 2009 Aug 1;407(16):4731-5.
  • Antimony leaching from polyethylene terephthalate (PET) plastic used for bottled drinking water – Westerhoff P. et al., Water Research Volume 42, Issue 3, February 2008, Pages 551-556

 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole