Boala varicoasă a venelor afectează 20-25% din populaţia feminină şi 15% din cea masculină, femeile având o predispoziţie mai pronunţată. Denumirea de varice derivă din limba latină, de la cuvântul varix, care înseamnă diform, contorsionat.

Boala se datorează închiderii defectuoase a valvulelor venelor, ceea ce permite refluxul sângelui în vene. Aceasta duce la dilatarea venelor, la stagnarea sângelui în vene şi la procese de calcifiere. Orice venă poate deveni varicoasă, dar cele mai afectate sunt cele din gambă. Aceasta se datorează faptului că statul în picioare creşte presiunea în venele inferioare.

Pentru multe persoane, varicele reprezintă o simplă problemă de estetică. Pentru altele, înseamnă durere şi discomfort. Netratarea lor poate avea consecinţe grave asupra sănătăţii. Varicele sunt un semnal şi pentru existenţa altor afecţiuni legate de sistemul circulator.

Există mai mulţi factori care cresc riscul apariţiei varicelor: solicitarea crescută a picioarelor, loc de muncă sedentar sau în picioare, absenţa mişcării, surplusul de greutate, sarcina, modificările hormonale, predispoziţia ereditară.

Simptomele specifice varicelor sunt: oboseala şi îngreunarea piciorului, formarea edemelor la nivelul gleznelor, dureri în diferite puncte ale gambei şi tălpii, colorarea pielii, proeminenţa venelor prin piele. Produsul VeinCare distribuit de compania CaliVita este o cremă pentru picioare, cu extract din frunze de Vitis vinifera, extract de Siegesbeckia orientalis respectiv gumă de Boswellia serata şi ajută la menţinerea sănătăţii vaselor capilare. Vitis vinifera (strugurele) este o liană originară din Europa şi Orientul Apropiat. Fructele sale sunt utilizate încă din antichitate pentru obţinerea vinului, această tradiţie păstrându-se până astăzi.

Vein Care Calivita

Există numeroase cercetări care au ca temă fructele plantei sau substanţele biologic-active găsite în acestea, una din cele mai cunoscute astfel de substanţe fiind resveratrolul. Frunzele conţin şi ele substanţe biologic-active utile, cum sunt acizii fenolici, flavonolii, taninurile, procianidinele, antocianinele sau terpenele. Studiile efectuate utilizând extracte obţinute din frunze de Vitis vinifera folosind diverse modele de laborator au indicat un potenţial antioxidant şi antiinflamator. Siegesbeckia este o plantă mică, originară din sud-estul Asiei. A fost utilizată de sute de ani în China pentru durerile articulare, iar aplicată local, ca sedativ. Este antiinflamatoare, calmantă.

Boswellia ser ata este un arbore originar din India, utilizarea gumei obţinute din acesta pentru menţinerea sănătăţii fiind menţionată în Ayurveda. Printre substanţele biologic- active din Boswellia serrata se numără şi acizii boswelici. Folosind diverse modele de laborator, s-a evidenţiat potenţialul antioxidant şi antiinflamator al gumei obţinute din arborele Boswellia serrata. VeinCare elimină durerile spontane, frecvenţa crampelor din gambe, senzaţia de picioare “de plumb”, înroşirea pielii, atingerea dureroasă. De asemenea, accelerează rezorbţia hematoamelor.

Crema VeinCare are şi efecte cosmetizante, conferind pielii uscate elasticitate şi netezime. VeinCare Cremă cu extract de Vitis vinifera, Siegesbeckia orientalis şi gumă de Boswellia serata pentru îngrijirea picioarelor 75 ml Ingrediente: apă; extract din frunză de Vitis vinifera; miristat de izopropil; glicerină; alcool cetearilic; extract de Siegesbeckia orientalis; propandiol; distearat de poligliceril-3 metilglucoză; dipropilen glicol; gumă de Boswellia serrata; lecitină; hidroxiacetofenonă; caprilil glicol; fenilpropanol; tocoferol; carbomer; hidroxid de sodiu. Mod de utilizare: pentru uz extern, prin masaj uşor al zonei afectate, de 2-3 ori pe zi. Pentru cele mai bune rezultate, masaţi în sus de la picioare spre genunchi, pentru stimularea circulaţiei. Conferă elesticitate şi netezime pielii.

A se utiliza, de preferinţă, în 6 luni de la deschiderea ambalajului. Doar pentru uz extern. Evitaţi contactul cu ochii. În cazul contactului accidental cu ochii sau gura, clătiţi cu apă. A se păstra la loc uscat, ferit de căldură excesivă şi lumină solară directă. Nu lăsaţi la îndemâna copiilor.

Nr. Înregistrare CPNP: 2476182 / 29.06.2017

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole