Daca ati urmarit regulat seria noastra de articole despre vitamina D, cu siguranta v-ati imbogatit deja cunostintele despre acest micronutrient foarte important. In ultimul timp, vitamina D se bucura de o atentie sporita in cercurile stiintifice, fapt ce ne permite sa intelegem mai bine consecintele unei cantitati insuficiente de vitamina D in alimentatie. Haideti sa vedem inca o data ce sugereaza cateva din rezultatele cercetarilor stiintifice.

Un aport suficient de vitamina D poate reduce numarul de cazuri de raceala cu 90%. Nu este o greseala de tipar! Un nivel normal de vitamina D intareste capacitatea organismului de a lupta impotriva agentilor patogeni si, astfel, de a face fata infectiilor.

Ghiciti cine prezinta riscul cel mai crescut de a se imbolnavi in sezonul gripei?

Persoanele in varsta, copiii, pacientii cu boli cronice si femeile gravide. Adica exact grupele care sufera, de regula, de insuficienta de vitamina D. Aceste persoane petrec mai putin timp in aer liber si nu pot compensa acest lucru printr-o alimentatie regulata. O alta cauza ar putea fi administrarea de medicamente ce reduc efectele vitaminei D.

Stiati ca vara, printre donatorii de sange sanatosi, se regasesc multe persoane cu un nivel scazut de vitamina D? Importanta unui aport adecvat de vitamina D este coplesitoare, indiferent daca faceti sau nu parte din grupele de risc.

Vitamina D si gripaStudiile stiintifice indica faptul ca un aport optim de vitamina D poate reduce incidenta unor boli (diabet de tip 1, fracturi de sold, boli canceroase), ceea ce ar duce la economisirea a aproape 1 miliard de euro din cheltuielile sistemului de sanatate in Ungaria (introduceti aici date relevante din tara dvs.) (fara a include aici costul tratamentelor medicamentoase si reducerea veniturilor).

Ganditi-va inca o data daca ati facut tot posibilul sa va asigurati ca lunile de iarna si sezonul rece nu va vor afecta sanatatea. Aparati-va organismul in mod natural!

Poti suplini deficitul de Vitamina D prin consumul de vitamina D lichida D-Drops.

Sursa:
Estimated benefit of increased vitamin D status in reducing the economic burden of disease in western Europe - Grant WB, Cross HS, Garland CF.; Prog Biophys Mol Biol. 2009 Feb-Apr;99(2-3):104-13. Epub 2009 Mar 4.
D-vitamin-ellátottság felmérése Vas megye egészséges véradói körében - Orvosi hetilap, 153. évf. 41. szám, 2012.

 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole