Din spatele multora din simptomele tipice neplacerilor iernii iese la iveala, de fapt, cauza identica, sistemul de aparare slabit al organismului. Raceala simpla, bronsita, congestia pulmonara, inflamarea cailor nazale, infectia cailor urinare, infectiile repetate cu virusi - printre altele, prezenta herpesului in jurul buzelor - toate indica functionarea nesatisfacatoare a sistemului imunitar. In general, patogenii care provoaca aceste imbolnaviri se regasesc si in alte organisme unde, insa, sistemul imunitar sanatos si puternic ii tine sub control sau ii distruge. Mai mult, aceeasi persoana aflata intr-o stare generala slabita poate fi doborata de o bacterie care altadata nu i-ar crea nici un fel de probleme. De multe ori, pentru afectiunile autoimune si cele tumorale, la fel ca si pentru aparitia alergiei sau a altor neplaceri mai putin evidente, cum ar fi activitatea diminuata sau starea de depresie, este responsabil sistemul de aparare perturbat. Problemele fizice si cele psihice se determina si influenteaza reciproc una pe alta.
Capacitatea de aparare a organismului, puterea sa de autovindecare, sistemul imunitat, necesita ajutor, in diverse ocazii. Este foarte util sa utilizati ajutorul puterii tamaduitoare a plantelor si sa oferiti sistemului d-voastra imunitar ajutorul de care are nevoie, evitand la maxim  utilizarea medicamentelor realizate prin sinteza chimica! Compania CaliVita a creat un produs 100% natural, care deja a devenit foarte apreciat: ImmunAid ce are un rol important in cresterea si stimularea imunitatii.
Noul an poate fi inceput in multe feluri. De ce nu l-am incepe mai sanatosi ?

Gheara matei

Gheara matei este o planta taratoare a carei scoarta, radacina si frunze sunt utilizate foarte des in tratament in traditia medicinii populare din America de Sud in afectiunile aparatului digestiv, a inflamatiilor, in infectii. In urma cercetarilor stiintifice efectuate s-a adeverit ca extractul plantei de ghiara matei are efect antioxidant si antiinflamator.

Substantele active din gheara matei sunt diferiti alcaloizi, care cresc puternic activitatea celulelor limfatice. Sarcina celulelor limfatice este aceea de a recunoaste intrusii din organism si de a se "ingriji" de anihilarea lor. La fel se intampla cu substantele daunatoare, straine de organism sau cu celulele bolnave sau degenerate. Imbunatateste functiile leucocitelor, de a indeparta celulele straine, agentii patogeni si nocivi. este antiinflamatoare antivirala antioxidanta diuretica antipiretica.

Ghiara matei se gaseste in diverse produse naturiste distribuite in reteaua CaliVita cum ar fi ImmunAid VirAgo,

In Europa a devenit populara in special datorita actiunii sale antitumorale.

Zincul

Din punct de vedere al functionarii sistemului imunitar, zincul este unic, deoarece rolul sau nu poate fi inlocuit de nici un alt oligoelement. Mai simplu: cu cat cantitatea de zinc din organism este mai mica, cu atat sistemul imunitar este mai slabit. In tarile in curs de dezvoltare se poate demonstra legatura directa care exista intre cantitatea insuficienta de zinc datorita subnutritiei si rata ridicata de mortalitate. Rata mortalitatii in cazul copiilor este de 50, chiar de 500 de ori mai mare in cazul copiilor subnutriti decat in cazul celor bine hraniti.
In ciuda vaccinurilor de aparare, din cauza deficientei severe de zinc, sistemul imunitar nu mai este capabil sa produca anticorpi impotriva patogenilor. Acest risc exista si in cazul unei diete exagerate.

Deficitul de zinc poate fi suplinit prin produse naturiste de la CaliVita cum ar fi Mega Zinc sau Chelated Zinc ce contin in principal Zinc sau renumitul produs ImmunAid ce contine pe langa alte componente si zinc 13 mg, ce are un rol important in cresterea imunitatii, aspect deosebit de important in sezonul rece. 

Articol preluat de pe calivita.com

 

Jucarii pentru copii isteti

Jocul, jucariile si copiii - 7 avantaje ale acestor activitati distractive, dar si educative
Te-ai intrebat vreodata de ce e atat de important pentru copii sa se joace? De ce au nevoie de jucarii si activitati care sa ii relaxeze, care sa ii bucure si, bineinteles, care sa le ajute dezvoltarea? In valtoarea unei vieti prea haotice uneori tindem sa uitam cat de importanta e joaca pentru copiii nostri. Ca un fel de “reminder” in acest sens, iata cateva dintre avantajele activitatilor distractive, dar si educative in care trebuie implicati ...
Mai mult...
10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realizat...
Mai mult...

Mai multe articole