Folosim adesea cuvintele antioxidanţi sau radicali liberi, dar ştim oare cu adevărat ce înseamnă acestea? Deoarece ne lărgim treptat gama de produse antioxidante, am considerat că a venit momentul să clarificăm termenii de mai sus.

Ce sunt radicalii liberi?

Radicalii liberi pot fi definiţi ca atomi sau molecule ce conţin în structura lor un electron neîmperecheat care îşi caută în permanenţă perechea şi care sunt foarte instabili. Printre altele, organismul îi produce pentru a distruge agenţii patogeni. Însă, dacă numărul acesta este prea mare, nu vor distruge doar agenţii patogeni, ci vor ataca şi celulele sănătoase, pentru a-şi găsi electronul pereche. Astfel începe procesul de oxidare a pereţilor celulari, ceea ce înseamnă că ne îmbolnăvim mai des şi ne recuperăm mai lent, radicalii liberi influenţând şi procesul de îmbătrânire.

Ce influenţează producţia de radicali liberi?

Producţia de radicali liberi este parţial influenţată de stilul nostru de viaţă, astfel încât organismul necesită sprijin în caz de efort sporit, consum de alcool, de tutun sau alimentaţie nesănătoasă, precum şi la vârsta a treia sau în caz de boală. Pe de altă parte, există o serie de factori externi care sprijină producţia acestora, cum ar fi stresul, poluarea mediului sau radiaţia dispozitivelor electrice, care sunt toate parte integrantă a stilului de viaţă modern, dar au efecte nocive asupra organismului uman.

Ce putem face împotriva radicalilor liberi?

Antioxidanţii sunt capabili să neutralizeze radicalii liberi oferindu-se pentru oxidare sau sprijinind producţia de alţi antioxidanţi. În mod normal, antioxidanţii sunt prezenţi şi în organismul uman, dar, când acesta este slăbit sau extenuat, cantitatea şi efectul lor vor fi reduse, astfel încât suplimentarea externă cu antioxidanţi este extrem de importantă.

antioxidanti

Ce tipuri de antioxidanţi există?

Vitaminele A, E şi C sunt cele mai cunoscute vitamine cu efect antioxidant. Seleniul, zincul, cuprul şi manganul sunt unele din cele mai cunoscute minerale antioxidante. În plus, există şi antioxidanţi de origine vegetală, cum ar fi catechinele din ceaiul verde, acidul elagic din fructele de pădure sau resveratrolul din familia polifenolilor şi antocianinele din acai. În sfârşit, ultimul grup este format din antioxidanţi de tipul CoQ10, pe care organismul uman îi produce, de asemenea, dar care trebuie suplimentaţi odată cu înaintarea în vârstă.

CaliVita distribuie o serie de suplimente alimentare care conţin antioxidanţi ce ajută la protecţia celulelor împotriva radicalilor liberi şi pot încetini procesul de îmbătrânire. Căutaţi Lutein Plus pentru sprijinul sănătăţii ochilor dvs., Resveratrol Plus pentru efectele benefice asupra sistemului cardiovascular, întăriţi-vă organismul consumând „bomba" de antioxidanţi cu mangostană, Xantho Plus, sau produsele cu gingko comercializate sub noile denumiri de qProtect şi Mega qProtect, care asigură protecţie zilnică. Oferta noastră conţine mai multe produse cu CoQ10, printre care Sublingual CoQ10 cu absorbţie rapidă, Super CoQ10 Plus cu doză medie de CoQ10 şi MegaCoQ10 Plus cu o megadoză de CoQ10. În final, avem plăcerea de a vă anunţa că suntem pe cale de a ne extinde gama de produse cu antioxidanţi cu un nou produs lichid: Organic Acai Juice, extras din superfructul junglei amazoniene – acai.

Alegeţi conştient şi asiguraţi-vă protecţia celulară cât mai curând!

Sursa: Revista CaliNews

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole