Hipnoza poate imbunatati calitatea vietii persoanelor care sufera de dementa si poate reduce simptomele de boala

In urma studiilor realizate, un cercetator de la Universitatea din Liverpool a constatat ca hipnoza poate incetini efectele dementei si poate imbunatati calitatea vietii persoanelor care traiesc cu aceasta boala.

Psihologul medico-legal, Dr Simon Duff, a investigat efectele hipnozei asupra persoanelor care au dementa si a comparat tratamentul bazat pe hipnoza cu alte metode uzuale de ingrijire si tratament.

El a studiat de asemenea modul in care hipnoza se aseamana cu un tip de terapie de grup in care participantii sunt incurajati sa discute despre ce este nou in viata lor si despre alte probleme.

Cercetatorii au descoperit faptul ca persoanele bolnave de dementa care au urmat terapie prin hipnoza au avut imbunatatiri semnificative in ceea ce priveste gradul de concentrare si de atentie, de memorie si socializare, imbunatatiri care nu s-au observat la persoanele din celelalte doua grupuri participante la studiu.

Hipnoza s-a dovedit a fi eficienta si pentru relaxare, motivatie si alte activitati din viata zilnica.

tratament dementa hipnoza

Dr Duff a declarat ca: "Dupa o perioada de noua luni de sesiuni saptamanale, a devenit clar faptul ca participantii prezenti in grupul de discutii au inregistrat imbunatatiri. Dar grupul care a primit "acelasi tratament ca de obicei" a inregistrat un mic declin pe timpul perioadei studiului. Cu toate acestea, cei care au participat regulat la sesiuni de hipnoza au prezentat o ameliorare reala a bolii pe toate planurile mentionate mai sus."

"Participantii care sunt constienti ca au un inceput de dementa tind sa fie deprimati si sa sufere de anxietate din cauza pierderii capacitatii cognitive, asa ca hipnoza, care este un instrument de relaxare, poate ajuta cu adevarat mintea sa se concentreze asupra activitatilor pozitive, cum ar fi socializarea."

Citeste si: Cum reactioneaza creierul la hipnoza

Cercetarile viitoare vor incerca sa identifice daca hipnoza continua sa aiba efecte pozitive in ceea ce priveste dementa, pe masura ce boala avanseaza, adica pe o perioada mai lunga de timp.

Dr Dan Nightingale, co-autor al cercetarii si consultant primar pe probleme de dementa la Clinica Abacus din Newark, a adaugat ca: "Pana in prezent dovezile demonstreaza ca putem imbunatati calitatea vietii persoanelor care traiesc cu dementa, printr-o utilizare corecta a hipnozei. Dezvoltam acum un curs pentru medicii care doresc sa includa hipnoza in planurile de ingrijire a sanatatii."

sursa: dailymail.co.uk

 

Jucarii pentru copii isteti

Jocul, jucariile si copiii - 7 avantaje ale acestor activitati distractive, dar si educative
Te-ai intrebat vreodata de ce e atat de important pentru copii sa se joace? De ce au nevoie de jucarii si activitati care sa ii relaxeze, care sa ii bucure si, bineinteles, care sa le ajute dezvoltarea? In valtoarea unei vieti prea haotice uneori tindem sa uitam cat de importanta e joaca pentru copiii nostri. Ca un fel de “reminder” in acest sens, iata cateva dintre avantajele activitatilor distractive, dar si educative in care trebuie implicati ...
Mai mult...
10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realizat...
Mai mult...

Mai multe articole