Deseori numita si "medicina secolului 21", medicina energetica a inceput sa aiba din ce in ce mai multi adepti in occident. De altfel, pe masura ce tehnologia evolueaza, aceasta nu face altceva decat sa redescopere ceea ce, in mod traditional a fost cunoscut si practicat de secole si anume ca, in esenta, corpul nostru este plin de energie si informatii ce se deplaseaza rapid, in diverse frecvente. Astfel, in revolutionara sa carte "Medicina Vibrationala", dr. Richard Gerbes a afirmat ca " Modul in care paradigma einsteiniana aplicata in medicina vibrationala descopera omul sub forma unei retele complexe de campuri energetice ce relationeaza in mod direct cu sistemele celulare si psihice. In acest mod, recunoasterea faptului ca orice tip de materie este compus si din energie pune bazele intelegerii modului in care oamenii pot fi intelesi ca si sisteme energetice dinamice"

Odata cu dezvoltarea tehnologiei bazate pe electricitate, stiinta a evoluat din ce in ce mai mult, ajungand in zilele noastre ca bagajul de cunostiinte pe care il detinem sa creasca aproape exponential. Nici medicina nu a ramas in urma acestui curent, astfel, dezvoltarea tehnologiei cu raze X a permis pentru prima oara un acces neinvaziv in interiorul corpului uman dar a reprezentat si un prim pas spre o noua etapa in dezvoltarea medicinei, una in care accentul a fost pus pe om ca si fiinta energetica.

medicina energetica si biorezonantaIn anii '60, doctorul Robert O. Bekker, un chirurg ortoped american, a realizat pentru prima oara un studiu comparativ al capacitatii de regenerare a unui membru amputat la salamandra fata de imposibilitatea unei asemenea vindecari in cazul broastelor. Rezultatele studiului s-au dovedit cu adevarat surprinzatoare: medicul a constatat faptul ca uimitoarea abilitate a salamandrei este data de polaritatea celulelor aflate in zone "curentului ranii" (potentialul electric masurat de-a lungul ranii generate de amputarea membrului). Mai mult, Bekker a constatat ca in cazul inducerii unei electrostimulari similare si la broasca, aceasta a reusit de asemenea sa isi regenereze membrul pierdut.

In continuare, pe masura ce tehnologia a evoluat, medicina a tinut mereu pasul. Astfel, ceva mai tarziu a aparut computerul tomograf care, functioneaza trimitand o unda subtire de raze x prin corpul uman si analizand din punct de vedere matematic rezultatele poate reconstrui imaginea sectiunii scanate, evidentiind atat oasele, vizibile cu ajutorul aparatelor cu raze X clasice, cat si tesutul moale. Mai departe, in 1980, a aparut RMN-ul un aparat a carei functionare se baza pe faptul ca, atomii studiati de aparat (cei de hidrogen) erau stimulati prin transferul unei energii de o anumita frecventa.

In aceste conditii, este mult mai usor de inteles cum medicina energetica isi bazeaza principiile mai degraba pe cele ale fizicii quantice decat pe cele Newtoniene (care se ocupa primordial cu interactiunile dintre molecule). Iar medicina vibrationala duce lucrurile un pas mai departe incercand sa interactioneze cu campurile energetice subtile primare ce exista in corp si contribuie la functionarea acestuia.

Samuel Hahnemann (1755 - 1843) a fost un fizician de origine germana ce a ramas in istorie pentru rolul sau in fondarea unui sistem de vindecare neobisnuit. El a reusit sa isi trateze pacientii, folosind ierburi cu care a reusit, prin administrare, sa obtina la persoane sanatoase aceleasi simptome ca si la pacientii sai bolnavi. El a mai descoperit ca de multe ori, cu cat concentratia de ierburi este mai slaba, cu atat ea este mai eficienta din punct de vedere curativ. De altfel, se pare ca el a reusit sa dilueze atat de mult incat nici macar o singura molecula de substanta activa nu mai exista in tratament. Acest fapt, din punct de vedere al fizicii newtoniene ar insemna ca medicamentul nu ar trebui sa mai aiba nici un efect asupra pacientului. Insa cine a mai interactionat inainte cu medicamentele homeopate poate intelege cum functioneaza acestea. Astfel, daca analizam procesul din punct de vedere energetic descoperim ca medicamentele homeopate sunt remedii de energie subtila ce contin o frecventa energetica ( o semnatura vibrationala) a plantei din care au fost preparate. Din acest punct de vedere, rezistenta insuficienta a pacientului la infectii si cancer se poate datora partial slabiciunii campului de energie subtila fie la nivel eteric fie la nivele mai inalte. Avand in vedere acest fapt, un medicament care sa previna in loc sa trateze va trebui sa se bazeze in actiune mai degraba pe schimbarile ce au loc la nivelul corpului eteric decat la nivelul celui fizic.

Odata cu dezvoltarea tehnologiei, au aparut computere din ce in ce mai rapide ce au reusit sa deschida noi frontiere in domeniul biorezonantei. Astfel , la mijlocul anilor '80, profesorul William Nelson a dezvoltat o analiza trivectoriala a circa 1000 de substante homeopate. De asemenea el a dezvoltat si algoritmul de analiza Fourier pentru reactivitate si a inceput sa gandeasca o interfata cibernetica. Astfel, in 1995 el a dezvoltat  dispozitivul QXCI / SCIO (Interfata Quantica de Constiinta Xxroid) care sa masoare si echilibreze factorii electrici subtili ai corpului.

Dispozitivul QXCI / SCIO masoara peste 40 de dimensiuni virtuale. Variatii de amperaj si voltaj permit masurarea capacitatii si inductiei. Astfel sunt evidentiate reflectiile efectelor statice si magnetice ale bio-electricitatii prin masurarea frecventei. Datortia acestor estimari exacte ale diferitelor frecvente din corp, dispozitivul de biorezonanta SCIO poate construi evaluari foarte exacte ale starii pacientului si poate identifica probleme ce se manifesta in corpul fizic. De asemenea poate trimite frecvente corecte in zona de slabiciune si cu ajutorul cooperarii din partea pacientului (schimbari in dieta si stilul de viata al pacientului) se poate realiza o vindecare foarte eficienta.

Oricum, cu toate noile dezvoltari ale stiintei si tehnicii, ramane usor de inteles de ce de-a lungul timpului practicile traditionale de vindecare precum acupunctura, medicina Ayurvedica si terapia cu cristale (ca sa enumeram doar cateva) au demonstrat ca sunt eficiente. Ele sunt bazate pe cunoasterea celor mai adanci mecanisme ale corpului uman, ce abia acum incep sa iasa la iveala in medicina occidentala.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole