Ultimele statistici spun ca in SUA aproximativ 45 milioane de oameni au simptome neplacute date de sindromul de colon iritabil (IBS). Aceasta problema de sanatate este deja destul de frecventa si printre romani. Prin intermediul aplicatiei Calivita prin care se testeaza carentele de vitamine, s-a ajuns la concluzia ca una din cinci persoane testate se confrunta cu probleme ale sistemului digestiv.

Problemele digestive sunt una dintre principalele probleme cu care vin oamenii la medicul de familie, dar nu toti sunt dispusi sa vorbeasca despre acestea si datorita unor simptomelor jenante.

Sindromul de colon iritabil nu este considerata o afectiune importanta, dar datorita simptomelor poate afecta destul de serios calitatea vietii. Principalele simptome asociate cu aceasta afectiune sunt diareea și constipația, dar apar frecventa si greață, senzația de abdomen „prea plin”, balonare, dureri abdominale și spasme. Dar uneori si durerile de cap, problemele de concentrare sau tulburarile de somn pot fi un semnal ca ceva nu functionaza foarte bine la sistemul digestiv.

Pentru tratamentul colonului iritabil majoritatea medicilor recomanda medicamente antispasmodice și antidiareice, analgezicele și antidepresivele, sau suplimente pentru combaterea balonarii, dar dupa cum probabil ai vazut deja acestea se adreseaza doar simptomele nu si cauzelor; probabil si tu ti-ai dori o solutie care sa aiba rezultate pe termen lung si intr-un mod neagresiv. Asta promite sa faca cel mai nou produs CaliVita, Pure Inulin, sa ne imbunatateasca calitatea vietii de zi cu zi.

Inulina împotriva sindromului de colon iritabil

Inulina este o fibra hidrosolubila naturala ce face parte din familia prebioticelor, datorita faptului ca enzimele digestive nu o pot dezintegra ajunge in colon avand structura completa. In colon inulina este folosita de bacteriile benefice  precum Bifidobacteria sau Acidophilus pentru a se inmulti, in schimb bacteriilor daunatoare nu o agreeaza si se reduce numarul acestora.

Prin consumul de inulina se regenereaza flora intestinala ce a fost afectata datorita diferitelor factori, se reduce generarea de substante toxice la nivelul colonului, astfel fiind de ajutor chiar si in prevenirea cancerului de colon. Bacteriile benefice din intestine nu sunt responsabile doar de sanatatea sistemului digestiv dar contribuie si la ameliorarea simptomelor specifice colonului iritabil, dar cea mai importanta functie este cea prin care se asigura imunitatea.

pure inulinRecomandam Pure Inulin CaliVita pentru ca:

 • are in compozitie fibre naturale extrase din cicoare;
 • este inulina pura 100%;
 • este un inlocuitor natural al zahărului (nu crește glicemia și nu este nevoie de insulină pentru a o dezintegra);
 • poate fi administrata si in bautura sau mancare;
 • este ușor de administrat,
 • se comercializează intr-un ambalaj economic, suficient pentru o administrare de pana la 40 de zile.

Stiati ca sindromul de colon iritabil are adesea cauze psihice?

Iti recomandam un tratament cu Pure Inulin in combinatie cu Rhodiolin .

Atenție:

In perioada in care consumati Pure Inulin, beti zilnic o cantitate suficientă de lichide.
Medicamentele sau alte suplimente alimentare trebuie administrate la cel puțin 2 ore înainte sau după administrarea de Pure Inulin.

Bibliografie:
 • International Foundation for Functional Gastrointestinal Disorders, (http://www.aboutibs.org)
 • Irritable bowel syndrome - Diseases and Conditions, Mayo Clinic, (http://www.mayoclinic.org)
 • Treatment of irritable bowel syndrome. A case control experience – Astegiano et al.,Minerva Gastroenterol Dietol. 2006 Dec;52(4):359-63.
 • Bifidobacteria: their significance in human intestinal health - Ishibashi et al., Mal J Nutr 3: 149-159, 1997
 • A double-blind placebo-controlled study to establish the bifidogenic dose of inulin in healthy humans – Kolida et al., European Journal of Clinical Nutrition (2007)

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole