Un studiu  publicat de Journal of american Medical Association. trege un semnal de alarma asupra fertilizarii in vitro. Se pare ca acesti copii au un risc mai mare de autism sau retard mintal, astfel sa ajuns la concluzia ca 0,136% dintre copiii conceputi prin fertilizare in vitro pot dezvolta autism, spre deosebire de 0,029% in cazul copiilor conceputi pe cale naturala, ceea ce inseamna un risc de 4,6 ori mai mare. Iar riscul de retard mintal este cu 18% mai mare

In studiu au fost inclusi 2,5 milioane de copii nascuti intre 1982 si 2007 in Suedia, echipele de cercetare din Marea Britanie si Statele Unite au analizat si  30,959 de copii conceputi prin fertilizare in vitro.

fertilizare in vitro

Tinand cont ca majoritatea parintilor ce au apelat la fertilizarea in vitro, au facut-o deoarece au epuizat alte forme de tratament, expertii sustin totusi ca nu ar trebui abandonata sau evitata metoda de fertilizare in vitro, deoarece este singura solutie de a avea copiii pentru multe cupluri si nu se poate sti daca acest risc crescut nu deriva de fapt din problemele de fertilitate a cuplului. 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole