Ştiaţi că începând din 2000 ziua de 4 februarie este Ziua Mondială a Cancerului? În fiecare an, această zi este dedicată distribuirii de informaţii despre bolile canceroase importanţa prevenirii lor şi metodele de prevenţie. Accentul pus pe metodele de prevenire este cu atât mai mare, dacă luăm în considerare datele furnizate de Uniunea Internaţională împotriva Cancerului, conform cărora  40 % din bolile canceroase ar putea fi prevenite. Cea mai bună metodă de a evita apariţia bolilor o constituie adoptarea unui stil de viaţă sănătos şi echilibrat.

Studiile au arătat că 30 % din pacienţii bolnavi de cancer suferă de o deficienţă gravă de vitamina C şi că pacienţii din acest grup au o durată a vieţii mai scurtă după apariţia bolii.  

Conform rezultatelor celui de al doilea studiu din cadrul programului National Health and Nutrition Examination Survey din SUA, persoanele care sufereau de o deficienţă mai gravă sau mai puţin gravă de vitamina C prezentau un risc de deces datorat bolilor cu 57% mai mare şi un risc de deces din cauza cancerului mai mare cu 62% decât persoanele care prezentau un nivel normal al vitaminei C.  

vitamina c si cancerÎn timpul operaţiilor de salvare şi curăţare a zonelor afectate în urma catastrofei de la Fukushima s-a observat că în cazul muncitorilor cărora le-au fost administrate doze mari de vitamina C împotriva radiaţiilor radioactive înainte şi în timpul desfăşurării activităţii nu au crescut riscul de apariţie a cancerului sau nivelul altor indicatori asociaţi cu afecţiunile produse de radiaţii. Riscul de apariţie a cancerului a crescut în mod semnificativ în cazul muncitorilor care nu au primit un tratament preventiv, însă a scăzut din nou spectaculos după două luni de tratament cu vitamina C.  

Toate acestea înseamnă că noi înşine putem facem mai mult pentru prevenirea bolii, iar primul pas pe care trebuie să îl facem în direcţia aceasta este de a ne verifica dulăpiorul de medicamente de acasă şi de a-l umple cu doze uriaşe de vitamina C.  

Surse bibliografice:
http://www.uicc.org/
Vitamina C previne afecţiunile produse de radiaţii – în Nutritional Medicine in Japan, 2012

Articol preluat din revista CaliNews

 

Jucarii pentru copii isteti

Jocul, jucariile si copiii - 7 avantaje ale acestor activitati distractive, dar si educative
Te-ai intrebat vreodata de ce e atat de important pentru copii sa se joace? De ce au nevoie de jucarii si activitati care sa ii relaxeze, care sa ii bucure si, bineinteles, care sa le ajute dezvoltarea? In valtoarea unei vieti prea haotice uneori tindem sa uitam cat de importanta e joaca pentru copiii nostri. Ca un fel de “reminder” in acest sens, iata cateva dintre avantajele activitatilor distractive, dar si educative in care trebuie implicati ...
Mai mult...
10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realizat...
Mai mult...

Mai multe articole