Te-am facut curioasa? Aceasta boala exista si se datoreaza unui deficit de niacina.

Lipsa de niacină provoacă o boală numită pelagră. Pelagra mai este numită şi boala lui Dracula şi o teorie interesantă sugerează că deficienţa de niacină este responsabilă de aspectul şi comportamentul tipic al celor consideraţi vampiri. După ce porumbul s-a răspândit în Europa de Est, devenind alimentul de bază al săracilor, pelagra l-a urmat, deoarece conţinutul de niacină şi triptofan al acestuia au o biodisponibilitate redusă.

boala lui dracula

Ochi roşii – deficienţa de niacină provoacă vascularizarea corneei, care conferă aspectul de ochi injectaţi.

Paloare – deficienţa de niacină cauzează fotosensibilitate şi apariţia de eriteme dureroase şi exfolierea pielii. Din cauza ulcerelor gastrointestinale şi a sângerărilor, poate apărea şi anemia.

Guler de pelerină – simptomele dermatologice pot lua forma hiperpigmentării, cu apariţia unei formaţiuni tipice simetrice la nivelul claviculelor, ce aminteşte de gulerul unei pelerine.

Nebunie – deficienţa de niacină cauzează depresie, insomnie, vertij, simptome psihotice, agresiune, paranoia etc.

Colţi – deficienţa de niacină cauzează gingivită, care face caninii să arate mai mari.

Buze sângerânde şi limbă roşie – deficienţa de niacină cauzează înroşirea limbii, iar buzele se umflă, crapă şi sângerează.

Usturoi & crucifix – deoarece nu conţin atât de multă niacină, acestea sunt, probabil, doar produsul superstiţiilor medievale.

Acum boala lui Dracula se poate trata foarte usor, e suficient sa iei zilnic o capsula de Niacin X-TREME si ai rezolvat problema.

Mai multe informatii despre Niacin X-TREME poti gasi pe www.cali.ro 

 

Jucarii pentru copii isteti

Jocul, jucariile si copiii - 7 avantaje ale acestor activitati distractive, dar si educative
Te-ai intrebat vreodata de ce e atat de important pentru copii sa se joace? De ce au nevoie de jucarii si activitati care sa ii relaxeze, care sa ii bucure si, bineinteles, care sa le ajute dezvoltarea? In valtoarea unei vieti prea haotice uneori tindem sa uitam cat de importanta e joaca pentru copiii nostri. Ca un fel de “reminder” in acest sens, iata cateva dintre avantajele activitatilor distractive, dar si educative in care trebuie implicati ...
Mai mult...
10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realizat...
Mai mult...

Mai multe articole