Efectele benefice ale sucului de soc negru
Folosit pentru actiunea sa antioxidanta, pentru a scadea colesterolul, pentru a...
Mai intai, doresc sa precizez ca exista doua tipuri de imunitate: activa si pasiva. Cand aceasta imunitate este dobandita pe cale artificiala inseamna ca s-a recurs la vaccinare. Adica, s-a administrat fie o forma atenuata de virus, fie o cantitate de anticorpi.
Anticorpii astia transferati asa "de-a gata" sunt intalniti, de exemplu, in laptele matern si transmisi de la mama la sugar. (De aceea, alaptatul copilului este foarte important. Laptele praf din farmacii, oricat de frumos colorat si aratat pe la televizor ar fi, nu inlocuieste anticorpii naturali, de care copilul are mare nevoie.)
Unele componente ale vaccinurilor suna ciudat pana si in urechea unui neavizat: aluminiu (declanseaza Alzheimer), thimerosal (mercur!), microorganisme periculoase si formaldehida (care produce modificari genetice serioase).
Formaldehida, de exemplu, este un factor ale carui efecte din vaccin nu sunt prea cunoscute. De fapt, studiile in derulare se efectueaza in prezent pe acei cobai care accepta sa fie vaccinati. Unii se bucura ca e gratis, altii isi aduc si copiii. Iar cercetatrorii afirma ca numai 10% din efectele secundare negative sunt publicate oficial. (In general, e valabil pentru orice prospect medical. Adevarul se cunoaste din experienta, nu se citeste pe hartii. Pentru ca nimeni nu il scrie.)
Iar pe langa toate acestea, citeam undeva ca vaccinul antigripal este preparat din fluide de embrion de gaina, in care este inoculat virusul, care se presupune ca ar fi "in voga" in sezonul urmator. Cercetatorii afirma ca pot preciza cu exactitate despre ce tulpini e vorba pentru a pregati populatia, dar cifrele arata o eficienta a vaccinului antigripal de doar 30-40%. Adica, peste jumatate din cei vaccinati sunt intepati fix degeaba.
Smecheria, insa, vine cu "virusul atenuat". Companiile producatoare afirma ca este un fel de virus mort, care declanseaza formarea de anticorpi, astfel incat, organismul sa aiba pregatite armele pentru momentul in care va fi presupusul atac.
De fapt, un fel de virus mort inseamna o cantitate mai mica de virus - stabilita sub nivelul clinic la care ar declansa o reactie puternica. Deja intervin prea multe variabile in ecuatie: cantitate mica, nivel clinic, conditional optativ, etc. Nivelul acesta a fost socotit ca la matematica, urmarindu-se in studii niste rezultate si stabilind o medie a lor.
Iar eu nu vad legatura cu mine ca mecanism bio-energetic complex. Daca vaccinul s-ar administra in doze personalizate si adaptate individual la pacient, unul din argumentele mele ar pica din capul locului. Deocamdata insa, un medic de familie mi-a declarat ca doza vaccinului antigripal pentru un copilas de 3 ani este aceeasi cu a unui adult de 50 de ani si 150 de kg.
Daca vaccinul nimereste pe o imunitate scazuta (exemplul cel mai comun este dupa un tratament cu antibiotic), organismul nu reuseste sa lupte impotriva acelui virus atenuat, lasandu-l pe acesta sa-si vada nestingherit de treaba. Si atunci, ce am facut? Ne-am bagat de bunavoie si nesiliti de nimeni dusmanul in casa.
Multi pacienti au constatat - in urma vaccinarilor masive din anii trecuti - ca s-au ales cu o perioada lunga de stari generale de rau, asociate cu dureri de cap, stranutat, rinoree (curge nasul). Ministerul Sanatatii recomanda vaccinarea populatiei, punand la dispozitie vaccinul gratuit. Interesele sunt si de imagine si de buzunare, iar poporul este mintit cu televizorul.
Unde se spune ca medicii au primit un numar impresionant de doze cu vaccin antigripal, pe care Ministerul le socoteste gata administrate, fara a tine cont de flacoanele sparte, aruncate pe geam sau expirate. Oamenii nu se mai inghesuie ca in alti ani la vaccinat, dar tot sunt multi cei care isi administreaza minunea pe baza teoriei ca daca e gratis, de ce sa nu profite si ei. Trist este ca ni se arunca in fata la jurnalele de stiri si campaniile electorale niste date eronate. Intrebati-va medicul de familie. Ah, si intrebati-l daca el si-a vaccinat copiii.
Apropo
In general, vaccinul este recomandat inaintea perioadei de debut a gripei. Adica, pe vremea asta. Parca ciudatel cum toti se vaccineaza si tot se mai imbolnavesc oamenii pe capete. De cand s-au inventat vaccinarile pe lumea asta, intr-adevar anumite boli au fost eradicate, dar pe multe inca nu le-am invins.
Aici mentionez scurt vaccinul impotriva cancerului de col uterin, care se doreste a fi implementat ca program national in randul fetitelor de 10 ani: chiar si prezenta virusului oncogen (sau a tulpinilor) nu obliga declansarea unui cancer. Deja avem o variabila in functie de alta variabila.
Totusi, probabilitatea asta arata in statistici, multe cazuri mortale la femei. Revin, prea multe variabile, eu nu m-am vaccinat. Si prietenele mi le-am sfatuit tot asa. Nu avem inca studii, adica dovezi. (Studiile arata rezultate pe 10 ani. 10 ani? Eu am 22. Plus zece, studiile lor sunt mult sub speranta mea de viata. Cu sau fara virus. Prefer sa merg la biserica, eu nu sunt cobaiul nimanui.)
In incheiere, nu dau sfaturi, va spun doar cum procedez de ani buni: vitamina C nu-mi lipseste din geanta. Dimineata, la micul dejun mananc fructe. Cand imi curge nasul si stranut de doua ori, mama intra in panica. Pentru ca mi se intampla rar.
Sa va spun ca inclusiv vaccinul impotriva virusului hepatitei B l-am refuzat in clasa a douasprezecea, pe semnatura? Si ca tocmai ma pregatesc spre a deveni medic de o specialitate chirurgicala? Cred in puterea naturii si investesc in organismul meu pentru a-i pastra scutul de protectie la valori normale. Caci el singur stie cum se apara mai bine, eu incerc sa-l otravesc cat mai putin.
articol scris de Miruna Siminel si preluat de aici http://www.empower.ro/sanatate/vaccinarile-o-cale-de-a-programa-imbolnavirile/