O treime din populatia lumii are un motiv bun de a sarbatori in data de 1 Iunie: este vorba de ziua mondiala a copiilor. In 1954 Adunarea Generala a ONU a cerut asociatiei sa ajute copiii UNICEF pentru a stabili o zi internationala a copilului. De la inceput, aceasta idee a facut apel la toata lumea, iar acum aproximativ 150 de tari participa la eveniment.

Cu toate acestea, Ziua mondiala a copiilor nu este sarbatorita in aceeasi zi in fiecare tara. "Ziua Internationala a copilului traieste prin voluntariat" explica Rudi Tarneden, purtatorul de cuvant al UNICEF Deutschland. "Si daca s-ar impune o data, s-ar incalca acest principiu. "Fiecare tara are propriile sale date, stabilite la nivel local. Sub motto-ul "Fiecare zi este o zi pentru copii, "datele sunt raspandite pe tot parcursul anului in diferite tari.

In Spania, ziua mondiala a copiilor este sarbatorita in a doua duminica a lunii mai, in Chile, prima duminica din august, in Franta si in Marea Britanie pe 20 noiembrie. In Thailanda, festivalul are loc in ianuarie, la inceputul anului, in Turcia si in Mexic este in aprilie. Coreea de Sud a ales 1 mai, Japonia pe data de 5 si, in aceste doua natiuni, au declarat oficial acest eveniment ca fiind o sarbatoare publica. In Statele Unite, Rusia, China si alte cateva parti ale lumii, inclusiv in tarile socialiste, 1 iunie este ziua in mod traditional dedicata copiilor. Aceasta zi este universal denumita "Ziua Internationala a Copilului." Tarile scandinave, de asemenea, celebreaza, in iunie, iar in Brazilia are loc pe 12 octombrie, in India pe 14 noiembrie si in Finlanda pe 20 noiembrie.

1 iunie ziua copiilorToate aceste date au in comun acelasi scop: "Pentru a aminti adultilor faptul ca  atunci cand copiii sunt bine, societatea, de asemenea, merge bine, in general, ", spune Rudi Tarneden. Sa faceti cadouri copiilor in acest moment reprezinta o traditie in multe tari, iar acest lucru este unul foarte bun, atata timp cat cadourile le ofera copiilor posibilitatea de a se juca impreuna cu parintii lor. "In plus, cele mai dragi dorinte ale copii din intreaga lume este ca parintii sa aiba mai mult timp pentru a avea grija de ei." In Germania, exista trei zile speciale care le ofera aceasta oportunitate: in plus fata de Ziua Internationala a Copilului stabilita de UNICEF pe 20 septembrie, in noile state care au devenit membre ale Germaniei, ziua traditionala a copilului este sarbatorita pe 1 iunie. Aceasta data a fost raspandita rapid in intreaga Germania. Iar in cele din urma, pe 20 noiembrie, este aniversarea Conventiei ONU pentru Drepturile Copilului.

Ulrich Brobeil, consilier juridic al federatiei industriei de jucarii, in Germania, "Deutscher Verband der Spielwaren-industrie", face un juramant special. "As dori sa existe doar o singura zi in care sa se celebreze aceste evenimente", a spus el. Ca Ziua Mamei, Ziua Tatalui si ca Ziua Indragostitilor si aceasta zi ar trebui sa fie inradacinata in intreaga noastra societate. In al doilea rand, a subliniat Brobeil Ulrich, multi copii considerare 1 iunie ca fiind o zi a  "lor": "Un profesor mi-a spus ca inainte de aceasta data copiii vorbesc despre ce vor face in aceasta zi. Acum, mai multe evenimente au loc pe 1 iunie, iar Bundestag-ul a emis o declaratie oficiala in presa si mass-media prin care au stabilit aceasta data ca ziua copilariei. "

Evident, interesele economice nu raman pe departe. Pentru industria jucariilor este ideal sa aiba un al doilea varf al vanzarilor in mijlocul anului, bine plasat chiar inainte de vacanta de vara. Aceasta nu este doar Germania, ci in intreaga lume. Aceasta zi ofera, de asemenea, o sansa industriei jucariilor. "In acea zi, nu trebuie niciodata sa pierdem din vedere ca trebuie sa li se dea tuturor copiilor posibilitatea de a trai o copilarie demna de acest nume", spune Rudi Tarneden de la UNICEF cu privire la dorintele exprimate despre aceasta zi .

 

Jucarii pentru copii isteti

Jocul, jucariile si copiii - 7 avantaje ale acestor activitati distractive, dar si educative
Te-ai intrebat vreodata de ce e atat de important pentru copii sa se joace? De ce au nevoie de jucarii si activitati care sa ii relaxeze, care sa ii bucure si, bineinteles, care sa le ajute dezvoltarea? In valtoarea unei vieti prea haotice uneori tindem sa uitam cat de importanta e joaca pentru copiii nostri. Ca un fel de “reminder” in acest sens, iata cateva dintre avantajele activitatilor distractive, dar si educative in care trebuie implicati ...
Mai mult...
10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realizat...
Mai mult...

Mai multe articole