Pe măsură ce copiii sunt integraţi în mediul cultural ei învaţă sunetele limbii lor native, vocabularul, sintaxa şi comportamentele sociale care li se asociază. Dacă te gândeşti la toate acestea, într-un timp relativ scurt, copiii devin vorbitori fluenţi ai limbii lor native. În ciuda uşurinţei cu care par că achiziţionează limbajul, a învăţa să vorbeşti este un proces complex care nu se bazează doar pe ceea ce aude copilul în mediul său.

Una din necesităţile importante şi evidente care este necesară pentru apariţia limbajului este prezenţa şi funcţionalitatea structurilor fizice. Aceste structuri ne ajută la emiterea sunetelor şi includ corzile vocale care vibrează permiţându-ne să scoatem sunete împreună cu structurile orale ale limbii, buzelor şi dinţilor care îşi modifică forma pentru producerea diferitelor sunete ale limbajului nostru.

Limbajul la copii

În afară de structurile anatomice care ne permit fizic să vorbim şi în afară de experienţele provenite din mediul nostru, cercetările ne-au învăţat că creierul nostru are abilităţi înnăscute pentru învăţarea limbajului. Aşa că exerciţiul şi experienţa sunt importante dar nu există un factor unic care să determine achiziţia limbajului. Unii cercetători cred că există o gramatică universală cu care copiii se nasc şi care îi ajută să înţeleagă şi să descifreze regulile gramaticii limbajului şi nu limbajul în sine.

Capacităţile înnăscute de achiziţie a limbajului oferă „schema” necesară dobândirii limbajului dar este clar că prezenţa unui model adult joacă, de asemenea, un rol important în achiziţia limbajului. Deci, atunci când vă angajaţi în dialog cu copilul dvs. faceţi, de fapt, un lucru important pentru că îl ajutaţi să înveţe să vorbească. Este important ca adulţii să vorbească direct cu copilul, accentuând cuvintele, menţinând mereu contactul vizual cu copilul ... Aproape orice activitate de pe parcursul zilei poate fi transformată într-o oportunitate de învăţare a limbajului – schimbarea scutecului, îmbrăcarea, baia, masajul, orice.

Traducere realizata de BABY CARE SIBIU

 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole