In ziua de azi, datorita, in special programului extrem de incarcat, familiile apeleaza din ce in ce mai des la serviciile unui Baby Sitter, persoane mai mult sau mai putin calificate sa aiba grija de copii in perioadele in care parintii lipsesc de acasa. Caut Baby Sitter prin cunostinte, anunturi sau agentii de babysitting?

Aceasta este o intrebare foarte frecventa pe care si-o pun mamele cand doresc sa se intoarca la servici si cauta solutii pentru a gasi pe cineva sa aiba grija de copilul lor.

Criterii de selectie BabySitter

Primul lucru pe care un parinte trebuie sa il ia in consideratie este modul in care se comporta candidatul pentru acest post, respectiv daca da dovada de maturitate, daca este prietenos, daca are bun simt si daca, in general manifesta o simpatie sincera pentru copii.

Un alt aspect important il reprezinta recomandarile venite din partea altor parinti la care respectivul sau respectiva Babysitter a mai lucrat si pe care ii cunosti indeaproape, fie ca este vorba de prieteni sau colegi. In acest fel vei fi sigura ca persoana pe care o alegi a fost testata in trecut de persoane in care ai incredere si ca micutul tau va ramane pe maini bune.

In momentul in care ai prima discutie cu fiecare candidat la pozitia de Babysitter trebuie sa ai in vedere cateva intrebari ce trebuie neaparat puse, respectiv durata perioadei de timp in care acesta sau aceasta a lucrat cu copii, experienta pe care o are in acordarea primului ajutor la copii, eventualele cursuri de specialitate absolvite si nu in ultimul rand, trebuie sa recurgi si la un test, oferindu-i posibilitatea sa aiba grija de copil in timp ce tu esti inca acasa. De altfel, in acest mod, copilul tau se va si obisnui mult mai repede cu noua persoana.

Instructiuni pentru babysitter

babysitterInca inainte de a iesi prima data pe usa, ai grija sa urmezi urmatorii pasi impreuna cu persoana care va avea grija de copilul tau:

 • Explica-i rutina zinica a copilului tau (ex: orele de masa, de joaca si de somn) dar si regulile generale ale casei (ex: anumite limitari la folosirea televizorului, computerului, jocurilor video, etc)
 • Ai grija ca totdeauna sa stie unde esti si in general sa aiba cum sa te contacteze oricand
 • Ai grija sa existe o lista cu numerele de telefon de urgenta afisate intr-un loc vizibil, pune pe ea si cateva numere de telefon ale vecinilor sau ale unor prieteni ce locuiesc in apropiere precum si numarul medicului tau de familie. De asemenea este bine sa iti scrii si propriul numar de telefon de acasa pe acea lista deoarece in cazul in care este nevoie sa sune la 112, personalul de acolo va cere si numarul telefonului de pe care se efectueaza apelul.
 • Daca copilul sau copii sunt suficient de mari, explica-le si lor functionalitatea numarului de urgenta 112, pentru situatiile in care babysitter-a ar pati ceva.
 • Nu uita sa iti informezi babysitter-a de orice problema medicala pe care o are copilul tau (alergii la anumite alimente, produse chimice, intepaturi de albine sau polen), de asemenea ofera-i informatii despre orice medicament pe care copilul tau il ia in acest moment, la ce ore trebuie sa i-l administreze si cum.
 • Arata-i babysitter-ei si locul unde se afla trusa de prim ajutor.
 • Mai multe recomandari gasiti si pe sigur.info

Reguli pe care ar trebui sa le urmeze babysitter-a

 • Copilului nu i se administreaza niciodata medicamente daca nu exista o indicatie scrisa.
 • Copilul nu trebuie lasat singur afara nici macar un minut.
 • Copilul nu trebuie lasat nesupravegheat langa apa.
 • Copilului sub 4 ani nu trebuie sa ii fie date nuci, popcorn, bomboane tari, morcovi cruzi, sau orice alt aliment tare care, in bucati mai mici poate cauza o blocare a cailor respiratorii. De asemenea, la masa, mancarea trebuie taiata in bucatele mici.
 • Copilul nu trebuie lasat sa se joace in apropierea scarilor, ferestrelor, sobelor sau prizelor electrice.

Ca o ultima indicatie, atunci cand ajungi acasa este bine sa iti intrebi copilul daca i-a placut babysitter-a si daca s-a simtit bine.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole