Copiii impart cu greu, cu totii stim asta si este o realitate usor de inteles si de acceptat. Insa pana unde lasam sa mearga lipsa de generozitate? Incepand cu varsta de 6-8 ani, copiii incep sa inteleaga faptul ca generozitatea inseamna mai mult decat sa imparti cu ceilalti jucarii si gustarele. La aceasta varsta, ei incep sa empatizeze cu ceea ce simt cei din jur si ca generozitatea inseamna de asemenea sa ii ajuti pe cei care au nevoie.

Demonstreaza generozitate. Copilul tau vede in tine un exemplu, iar atunci cand tu este generos va dori sa te copieze. Explica-i de ce ai ales sa faci un gest generos “Am primit doua cadouri la fel de ziua mea, si in loc sa il schimb la magazin cu altceva, aleg sa daruiesc unul dintre ele cuiva care si-l doreste”.

Asociatia culturala Metropolis7

Vorbeste-i despre nevoile si dorintele celorlalti. Astfel el va invata sa se gandeasca la prietenii si la familia lui, la ceea ce isi doresc si ceilalti si sa tina cont de nevoile lor.

Arata-i ca nu aprobi egoismul. Trebuie sa fii ferm si consecvent, insa nu aspru, iar cel mic va invata ca familia voastra pune pret pe generozitate. “In familia noastra impartim. Te rog las-o si pe sora ta sa se joace cu masinuta”.

Observa generozitatea si lauda-l. Atunci cand copilul tau imparte, arata-I cat de bucuros si mandru esti. Se va simti bine castigandu-ti respectul si va continua sa fie generos si cu alte ocazii in mod natural.

Fii un model pentru el. Generozitatea se invata si de unde ar putea sa invete copilulul tau mai bine decat de la tine. Gaseste ocazii in care sa exersati impreuna generozitatea. Ar putea fi o activitate regulate in care sa gasiti impreuna satisfactie si placere.

Cauze pentru care sa donate timp, bani sau obiecte se gasesc pretutindeni. De voi depinde sa alegeti proiecte cu care sa empatizati si pentru care sa va dedicati impreuna.

Noi ne-am intalnit zielele acestea cu o campanie realizata de PROFIImpreuna cu tine, Profi salveaza destine care reuneste 6 proiecte umanitare ce au legatura cu copiii.

Fiecare dintre clientii Profi poate vota unul dintre proiectele propuse de către ONG-uri. Votarea se va efectua foarte simplu la infochioșcurile amplasate în magazinele Profi, prin scanarea codului de bare al bonului fiscal oricăror cumpărături realizate în perioada campaniei (22 august – 30 octombrie).

Fiecare bon fiscal va fi echivalentul a 10 puncte, indiferent de valoarea cumpărăturior. Puncte suplimentare pot fi obținute la achiziția produselor sponsor (300, 150, 50 puncte) semnalizate corespunzător la raft.

Clasamentul se va întocmi în baza tuturor punctelor acumulate de un proiect la nivel național. Valoarea totală a premiilor este de 1.500.000 lei și se va împărți proporțional în funcție de numărul de puncte acumulate de către fiecare ONG în parte.

Gasiti infochioscurile din magazine si scanati bonul, alegand proiectul preferat.

OvidiuRo1

Cele 6 proiecte sunt:

Misiunea Asociatiei OvidiuRO este un program pentru sustinerea copiilor saraci din Romania “Fiecare copil in gradinita” pentru a merge la gradinita. Totul incepe din primii ani de viata, iar sansa lor de a se integra bine in societatea si de a deveni activi, depinde de sustinerea lor in gradinita.

Salvati Copiii lupta pentru salvarea vietilor copiilor nou nascuti, pentru scaderea ratei mortalitatii infantile cu 10% pana in 2018. Rata mortalitatii infantile ramane crescuta in Romania, iar acesta este sansa noastra de a schimba cifrele atat de dureroase.

Ador Copiii a dezvoltat proiectul “Centrul de Resurse pentru Adoptie” ce isi propune sa creasca numarul de familii care adopta un copil si asistenta oferita copiilor parasiti.

Fundatia Terra Mileniul III a lansat proiectul “Tinerii ambasadori in lupsa cu schimbarile climatice” prin care isi proun sa creasca implicarea in activitati educationale privind combaterea cauzelor si efectelor schimbarilor climatice.

Asociatia Culturala Metropolis cu proiectul “Festivalul International de Film pentru Copii KINOdiseea” incurajeaza invatarea, spiritul critic, scrisul, vorbitul, ascultarea activa, dezbaterile si conversatiile despre filme si despre probleme si emotii ajutandu-I pe copii si tineri sa isi exprime propria creativitate.

Hope and Homes for Children cu proiectul “Acasa pentru copiii in pericol de abandon” isi propune sa vina in sprijinul copiilor cu risc de abandon ce provin din familii cu situatii materiale precare. Impreuna cu noi, Hope and Homes for Children pot sparge acest cerc vicios pentru mai mult de 500 de copii si le vor asigura un “Acasa” adevarat.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole