București, 5 septembrie 2016 – Primii trei ani de viață sunt esențiali pentru dezvoltarea funcțiilor cognitive și a inteligenței copilului. În această perioadă, în care creierul își formează până la 80% dintre procesele de gândire care stau la baza inteligenței, implicarea părinților este decisivă. De aceea, în perioada septembrie – octombrie 2016, Nutricia va susține Atelierele gratuite Aptamil Junior IQ pentru dezvoltare cognitivă, destinate părinților care au copii cu vârste cuprinse între 1 și 3 ani.

Atelierele sunt susținute de psihologi, traineri în parenting și alți specialiști cu experiență în domeniul dezvoltării, psihologiei și comportamentului copiilor, în 15 orașe din țară: Constanța, Galați, Iași, Botoșani, Suceava, Bacău, Brașov, Târgu Mureș, Pitești, Cluj-Napoca, Sibiu, Craiova, Arad și Oradea. Înscrierile se fac pe platforma www.ateliere.aptamil.ro, acolo unde este afișat programul workshop-urilor.

Poza Aptamil

Atelierele Aptamil Junior IQ  își propun să-i invite pe părinți să privească noțiunea de „joc/joacă” dintr-o nouă perspectivă: jocul este mai mult decât o activitate firească în primii ani de viață - el este un instrument de învățare extrem de eficient pentru cei mici, care accelerează și coordonează dezvoltarea abilităților și a inteligenței.

Astfel, în urma Atelierelor Aptamil Junior IQ, mămicile vor afla de la specialiști care sunt etapele de dezvoltare a creierului, precum și care este ordinea dezvoltării diferitelor părți ale creierului. Aceste argumente de natură științifică au rolul de a oferi o bună înțelegere a modului în care părintele poate accelera dezvoltarea cognitivă a copilului în cel mai plăcut mod pentru copil: prin jocuri.

Cea de-a doua parte a workshop-ului este una aplicată, în care mămicile vor afla care sunt jocurile pe care le pot face alături de copilul lor și care:

  • Stimulează curiozitatea copilului, capacitatea lui de a percepe lucrurile dintr-o nouă perspectivă și învățarea, ca rezultat al acestui proces.
  • Contribuie la dezvoltarea motricității și a coordonării dintre privire și mișcările corpului.
  • Pun accentul pe dezvoltarea atenției focusate/centrate și stimulează inteligența senzorială.
  • Îmbunătățesc coordonarea ochi-mână, care ajută copilul să învețe despre măsuri și mărimi, precum și să perceapă noțiunile de interior, exterior, înauntru și afară.
  • Conduc la formarea răbdării, a stimei de sin, a încrederii în sine și a capacității copilului de a relaționa cu cei din jur.
  • Stimulează creativitatea și spiritul liber.
  • Au scopul de a învăța despre categorii și clasificări, ceea ce îl ajută pe copil să își formeze impresii și păreri mai ușor despre lucruri și situații.
  • Accelerează capacitatea copilului de a se exprima verbal și non-verbal.

Studiile au arătat că părinții ai căror copii au devenit, mai târziu, sclipitori, au pus în practică un principu comun: acela că fiecare proces de învățare, fiecare descoperire pe care o face copilul, trebuie să treacă prin joc și plăcere. Ei și-au încurajat copii să dea curs curiozității lor native, să exploreze mediul înconjurător, să se bucure de activitățile care le plac, ceea ce a favorizat, de asemenea, crearea unei relații excelente părinte-copil.

Cu o experiență de peste 40 de ani de cercetare a proprietăților laptelui matern, Nutricia (www.nutricia.ro) urmărește înţelegerea nevoilor nutriţionale ale copiilor de vârsta mică. Aceasta pasiune a stat la baza înfiinţării celui mai mare centru de cercetare a laptelui matern din Friedrischdorf, Germania, sediu al numeroaselor descoperiri importante în ceea ce privește compoziția laptelui matern și identificarea nutrienților importanți pentru un sistem imunitar sănătos. Nutricia a dezvoltat formulele de lapte (premium) Aptamil Junior. Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari și copii mici. Atunci când nu mai pot să alăpteze, mamele trebuie să ceară sfatul medicului.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole