A fost facut studiu foarte amplu in care sau analizat aproximativ 1,5 milioane de oameni ce a demonstrat ca riscul de infarct, cancer si alcoolism scade considerabil in randul oamenilor care au copii. Se pare ca cuplurile cu un copil sau cu mai multi copii au prezentat un risc mai mare pentru afectiunile respective, decat cele cu doar doi copii. Oare de ce?

Rezultatele acestui studiu au fost publicate in revista Social Science and Medicne si au fost oferite de o echipa de cercetatori norvegieni si britanici. Acestia au strans date timp de 33 de ani de la cupluri formate din barbatii si femei din Norvegia.

Sa observat ca in cazul cuplurilor care nu au copii sau au doar un singur copil, exista o predispozitie mai mare pentru aparitia unor afectiuni legate de consumul de alcool. Sa observat ca in cazul femeilor, aceste afectiuni sunt de natura cardiaca, iar barbatii au probleme mai mari cu sistemul respirator.

familia cu 2 copiiSi in cazul parintilor care au trei copii au fost observate o serie de probleme de sanatate, si totusi parintii cu doi copii au cele mai putine probleme medicale. In cazul mamelor care au patru copii, multe dintre acestea au avut de/a face cu cancerul cervical, iar tatii care au o progenitura la fel de numeroase, prezinta probleme de ordin psihologic, precum irascibilitatea si violenta.

Emily Grundy, cercetator la London School of Hygiene and Tropical Medicine a declarat: "In familiile cu patru copii sau mai multi exista un mediu mai stresant, atat din punct de vedere psihologic cat si socio-economic."

Pe de alta parte, daca e vorba de copii gemeni se pare ca nu mai este la fel de avantajos. Exista un alt studiu, in care se spune ca parintii care au gemeni au o rata de divort mai ridicata decat ceilalti parinti. Principalul motiv pentru aceast fenomen est faptul ca familiile tinere sunt supuse unui stres financiar mai mare atunci cand au doi copii de crescut in acelasi timp, de asemenea si 2 copii mici care plang in acelasi timp pot fi foarte solicitanti.

 

Jucarii pentru copii isteti

Jocul, jucariile si copiii - 7 avantaje ale acestor activitati distractive, dar si educative
Te-ai intrebat vreodata de ce e atat de important pentru copii sa se joace? De ce au nevoie de jucarii si activitati care sa ii relaxeze, care sa ii bucure si, bineinteles, care sa le ajute dezvoltarea? In valtoarea unei vieti prea haotice uneori tindem sa uitam cat de importanta e joaca pentru copiii nostri. Ca un fel de “reminder” in acest sens, iata cateva dintre avantajele activitatilor distractive, dar si educative in care trebuie implicati...
Mai mult...
10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realiza...
Mai mult...

Mai multe articole