Stiai ca majoritatea adultilor tind sa manifeste comportamente observate la proprii parinti cand ei erau copii  fata  de proprii copii, chiar si atunci cand le-au detestat si chiar au spus ca ei nu vor face asta niciodata? Te surprinde? Ei bine nou, majoritatea comportamentelor noastre isi au originea in copilarie, s-au impregnat puternic in subconstient prin invatare inconstienta, un fel de imitatie.

Noi ne propunem constient sa avem un altfel de comportament, dar subconstientul este mai puternic si decide felul in care ne comportam, mai ales atunci cand suntem obositi, suparati, furiosi si mintea constienta nu are puterea de a reprima acele comportamente indezirabile. Cand suntem obositi intram pe automatisme, acestea sunt implementate in subconstient, nu este usor sa scapam de aceste automatisme neplacute, dar este posibil.

Cand sta bunica cu nepotii?

Si totusi parintii adultilor de azi, deveniti bunici de cele mai multe ori au un comportament diferit fata de nepoti, poate ca au dobanit o anumita maturitate, poate ca  si-au schimbat prioritatile, poate ca.....  reusesc sa-si iubeasca mai mult nepotii decat si-au putut iubi proprii copii, de fapt invata sa-si manifeste iubirea altfel. Dar sunt si bunici ce au ramas cu acelasi comportament.

Dar Karma se razbuna, proprii nepoti sunt indirect fructul educatiei oferite propriilor copii. Asa ca daca bunica se plange de nepot, poti sa-i arati imaginea din articol. Sau poti sa le spui ca ii ajung propriile blesteme :)

Sa zambim: "Mama spunea mereu: Sper sa ai un copil la fel de obraznic ca tine, sa vezi cum e! Cred ca nu se gandea pe atunci ca tot ea va sta cu el."

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole