Dacă îți dorești să îți mărești familia, ar trebui să ai o situație financiară stabilă, dar nu numai atât. Chiar dacă nimic nu se compară cu sentimentul de împlinire pe care ți-l dă propriul copil, trebuie să te asigură ci poți să ai grijă de el în primele luni de viață. Deoarece un nou născut vine cu serie de provocări financiare pe care mulți părinți nu le iau în considerare dar și cu câteva situații neașteptate. Desigur, atunci când cauți bani urgent poți lua un împrumut rapid online. Dar înainte de a aduce un copil pe lume, este important să te pregătești financiar pentru această mișcare.

Cum te pregătești financiar pentru copii

În primul rând, trebuie să creezi un buget. Este important să economisești cât poți de mult până la nașterea copilului. Iar un buget te învață să cheltui bani responsabil. Acesta presupune să îți împarți venitul în categorii: facturi și rate, mâncare, investiții, timp liber și economii. Pe lângă faptul că acest stil de viață te oblică să îți plătești facturile întâi, astfel nu vei avea nicio restanță în viitor, vei învăța să pui bani deoparte. Un copil cere cheltuieli foarte mari. Prin urmare, este indicat să prioritezi economisirea.

De asemenea, trebuie să creezi un fond de urgență și unul pentru copil. Fondul de urgență te va ajuta atunci când vor apărea situații neprevăzute, cum ar fi cumpărături în plus sau desele drumuri la medic în perioada de dezvoltare a sistemului imunitar. Cheltuielile cu copilul sunt mai mari la început, însă acestea nu se opresc niciodată. Prin urmare, trebuie să fii mereu pregăti pentru haine noi, mâncare în plus și activități extracurriculare. Deci un fond pentru copil trebuie să existe tot timpul. Ca să îți fie mai ușor să economisești bani, poți să virezi sume mai mari în fondul de urgență pe perioada sarcinii, iar când acesta ajunge la un nivel satisfăcător să începi să consolidezi fondul de economii pentru copil.

Asigurarea de sănătate obligatorie este obligatorie pentru oamenii care vor să își mărească familia. Dacă ai deja una, trebuie să începi să plătești și pentru viitorul copil. Iar dacă nu ai încheiat deja o poliță de asigurare privată de sănătate, trebuie să o faci. O astfel de asigurare te va ajuta ca pe perioada sarcinii să ai acces la servicii medicale de calitate. Cu alte cuvinte, unele analize care nu sunt subvenționate de bugetul de stat vor fi gratuite pentru tine, vei putea naște la un spital privat fără să plătești nimic. În plus, copilul tău va avea îngrijire neonatologică de ultimă oră, iar atunci când va crește vaccinurile îi vor fi rezervate. O asigurare de sănătate privată este o investiție nu numai în sănătate dar și în viitor.

Nu în ultimul rând trebuie să îți plătești datoriile înainte de venirea pe lume a copilului. Banii pe care i-ai împrumutat de la rude și prieteni trebuie returnați mai întâi. Având în vedere că este nevoie să faci și unele modificări în casă, dă click aici pentru a găsi banii necesari. Și toate facturile și creditele trebuie să le aduci la zi dacă ai restanțe, deoarece odată ce va veni pe lume copilul banii tăi se vor duce în altă parte. Însă, dacă te pregătești financiar pentru venirea pe lume a unui copil, te vei putea bucura de el fără să te gândești la bani.  

 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole