Ce îi spun eu soţiei despre cum s-a schimbat corpul ei după sarcină?

Absolut nimic.

În primul rând, pentru că corpul soţiei mele după naştere nu este treaba mea. Da, sunt soţul ei, însă părerea mea la acest capitol nu este importantă. Într-un final, ea a acceptat acest sacrificiu pentru ca să pot să îmi îmbrăţişez copilul de cinci ori înainte de somn.

În al doilea rând, deşi ăsta e un factor puţin cunoscut, sarcina rareori se desfăşoară de la sine. Eu sunt responabil de ceea ce s-a întâmplat cu ea. Cu alte cuvinte, tu ai acceptat asta când i-ai spus : „Să facem un copil”.

Vă puteţi imagina cum copilul vostru face primul pas pe Marte? Sau cum va deveni un om important care a descoperit tratamentul pentru cancer? Sau cum la 54 de ani comentează Campionatul Mondial de Fotbal pentru milioane de oameni? Merită să vă faceţi griji în acest caz pentru că corpul soţiei voastre s-a deformat un pic?

de ce o iubesc pe sotia mea si dupa ce a nascut

Cine din bărbaţi s-ar fi hotărât să nască un copil dacă i s-ar fi spus:

Măi bărbate, va trebui să porţi acest copil în pântecele tău 9 luni. Dacă vei fi norocos, copilul se va naşte viu şi sănătos. Sarcina te va schimba, iar câteva luni vei fi pur şi simplu un dozator de lapte.” Astea sunt doar câteva dintre cele mai evidente simptome ale sarcinii. În realitate totul este mult mai rău. Noi avem doi copii, însă soţia mea a fost însărcinată de 4 ori. Aşa s-a întâmplat la noi, dar şi la alţii. Dacă ar fi să calculăm, a fost însărcinată în total 26 de luni. În aceşti doi ani a avut greţuri şi avea mereu poftă de mâncare. Totul s-a terminat într-un final cu cezariană, iar apoi  cu alăptatul. Pe corpul ei au rămas mai multe semne.

Corpul soţiei mele s-a schimbat din cauza sarcinii, şi ce? Ea rămâne aşa cum a fost mereu!

Şi corpul  meu s-a schimbat. Când m-am însurat, aveam 27 de ani. Eram halterofil, atlet şi luptător. Astăzi, cel mai greu lucru pe care îl ridic – este corpul fiicei mele de 3 ani. În schimb, acum pot mânca câte 6 bucăţi de pizza, nu 3. Uitaţi-vă la mine.

de ce iubesc corpul sotiei mele

Ideea precum că corpul soţiei tale este respingător, este o idee egoistă.

Gândeşte-te, dacă unul dintre prietenii tăi pe parcursul câtorva ani la rând va consuma bere după muncă, atunci mai devreme sau mai târziu, acesta se va îngrăşa. Apoi, probabil, va suferi câteva intervenţii chirurgicale abdominale. Pot să vă garantez că niciodată nu îl veţi judeca pentru acest fapt şi niciodată nu veţi refuza prietenia cu el pentru că acesta „s-a schimbat”. Mai mult decât atât, o să îl lăudaţi şi bătândul pe umăr o să îi spuneţi : „ Băiete, trăieşti vesel! Bravo!

Unica diferenţă între acest prieten şi soţia voastră constă în faptul că soţia nu s-a îngrăşat pur şi simplu, iar apoi a slăbit, ci printr-un mod miraculos a adus pe lume un om nou. Nu pur şi simplu un om – ci copilul vostru. Îi iubesc corpul soţiei mele, pentru că atunci când mă uit la el, văd întreaga mea familie. Pentru familia mea sunt gata să trăiesc fiecare zi şi fiecare oră, iar pentru asta am să fac tot ce îmi stă în puteri pentru ca soţia mea să doarmă alături de mine până când moartea nu ne va despărţi.

Puteţi râde, însă îmi este mult mai plăcut să simt respiraţia dulce a soţiei mele în timp ce doarme, decât să bag bani în chiloţii unei femei necunoscute” Homer Simpson

Povestea lui Brett Ortler, autorul bestsellerului The Good Men.

O poveste frumoasa, probabil sunt destui barbati care au conceptii similare, sunt barbati care pot sa vada frumusetea trupului sotiilor lor si dupa o nastere care lasa de multe ori urme, sunt barbati care stiu sa aprecieze trupul femeii de langa ei si dupa 20 de ani de casnicie. Sunt barbati care stiu sa iubeasca femeia de langa ei in intregul sau, sunt barbati care stiu sa aprecieze ce este mai frumos in interiorul unei femei, sunt barbati care pot vedea in fiecare vergetura, in fiecare rid, in fiecare kilogram in plus toate acele sacrificii facute din iubire pentru copiii sai dar si pentru a il face pe el fericit. Dar din pacate nu toti barbatii sunt asa, si poate mamele lor au o contributie la felul cum gandeste fiecare barbat.

Foto: museperk.com, samoeinteresnoe.net

Sursa: samoeinteresnoe.net

Traducere: http://odoras.md/articole/hot/de-ce-iubesc-corpul-soiei-mele-dupa-sarcina

 

Jucarii pentru copii isteti

Jocul, jucariile si copiii - 7 avantaje ale acestor activitati distractive, dar si educative
Te-ai intrebat vreodata de ce e atat de important pentru copii sa se joace? De ce au nevoie de jucarii si activitati care sa ii relaxeze, care sa ii bucure si, bineinteles, care sa le ajute dezvoltarea? In valtoarea unei vieti prea haotice uneori tindem sa uitam cat de importanta e joaca pentru copiii nostri. Ca un fel de “reminder” in acest sens, iata cateva dintre avantajele activitatilor distractive, dar si educative in care trebuie implicati ...
Mai mult...
10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realizat...
Mai mult...

Mai multe articole