Un copil dificil la masa
Casa ta devine un adevarat camp de batalie atunci cand este vorba de a lua masa?...
O gospodina cu experienta stie zeci de trucuri pentru ca mancarurile sa ii iasa mai gustoase, fara sa petreaca prea mult timp in bucatarie. Adesea cateva mici trucuri te ajuta sa faci lucruri incredibile; in acest sens v-as sugera cateva mici secrete cu efecte rapide. Citeste despre unele dintre cele mai interesante trucuri pe care sa le poti aplica in bucatarie!
1. Pentru a curata mai usor ouale fierte este bine sa indepartati apa in care au fiert si sa le lasati 10 minute in apa rece, chiar puteti sa o schimbati daca s-a incalzit de la ouale fierbinti. Astfel coaja se va desface usor. Este indicat sa folositi oua ceva mai vechi, pentru ca albusul va ramane neted dupa curatare.
2. Albusul de ou se poate pastra la congelator fara sa-si piarda calitatile daca il puneti intr-un recipient inchis ermetic. Dupa decongelare se pot bate la fel ca si cele proaspete.
3. Prajiturile vor avea o culoare mai frumoasa daca peste galbenusuri se presara putina sare si se tin cateva minute inainte de a le utiliza.
4. Petele de vin rosu se curata cu vin alb sau cu tuica, urmand sa clatiti bine zona patata cu apa calduta si sapun.
5. Evitati formarea aburilor in baie daca intai puneti in cada apa rece, apoi o potriviti cu apa fierbinte pentru baie.
6. Pentru ca maioneza sa nu se taie, ouale si uleiul folosit trebuie sa fie la temperatura camerei. Puneti o lingurita de mustar in galbenus, omogenizati bine si apoi turnati uleiul cate putin, invartind lingura in acelasi sens.
7. Pentru a improspata lamaile uscate este necesar sa le tineti in apa rece cateva minute, eventual sa schimbati apa de cateva ori.
8. Ceapa nu va va mai face sa lacrimati daca dupa ce o curatati o lasati intr-un vas cu apa rece.
9. Petele de pix de pe tesatura se inlatura cu spray sau cu alcool. Dupa inlaturarea petei se recomanda clatirea cu apa calduta.
10. Petele de coca-cola de pe tesaturi se curata cu o carpa imbibata cu benzina, apoi se clateste cu apa calduta si sapun pana se elimina mirosul.
11. Petele proaspete de grasime de pe parchet se indeparteaza frecand zona cu sugativa inmuiata in benzina, dupa care se clateste cu carpa inmuiata in apa calduta.
1. Daca veti clati paharele in apa rece in care s-a pus putin otet, evitati patarea lor cu urmele picaturilor de apa
2. Depunerile de piatra de pe filtrul de cafea , de pe ibric sau oalele smaltuite se indeparteaza usor daca veti pune la fiert in ele o solutie formata din 3 otet si 1 apa.
3. Este bine ca atunci cand spalati jucariile copilului sa puneti in apa de clatit si un pahar (de vin) de otet. Acesta le va improspata culoarea si va elimina reziduurile de sapun sau detergent.
4. Obiectele din piele: posete, manusi, incaltaminte, etc. se curata foarte bine si capata un luciu aparte daca le stergeti cu un amestec format din 1/3 ulei de in, 1-3 otet si 1/3 apa. Se omogenizeaza ingredientele si se aplica folosind o carpa moale.
5. Ochelarii se pastreaza curati mai mult timp daca sunt stersi cu o carpa moale imbibata cu otet.
6. Oglinzile se sterg si se curata usor cu un amestec de 2/3 apa si 1/3 otet. Se lustruiesc apoi cu o carpa moale ce nu lasa scame sau cu un prosop de hartie.
7. Pentru a curata sifonul chiuvetei din bucatarie si a elimina mirosul neplacut este bine ca saptamanal sa turnati 1 pahar (de vin) de bicarbonat de sodiu, apoi aceeasi cantitate de otet dupa care turnati apa fierbinte.
8. Petele de pe obiectele metalice se curata cu o carpa aspra imbibata in otet, apoi se limpezesc in apa rece.
9. Cand preparti o salata, puneti intai sarea si otetul, amestecati si apoi adaugati uleiul; sarea nu se dizolva in ulei.