×

Eroare

[OSYouTube] Alledia framework not found

Prima data cand mi s-a spus ca sunt feminina aveam 25 de ani. Un coleg de facultate mi-a declarat „Stii ce-mi place la tine? Esti foarte feminina!”.

Mult timp dupa aceea mi-a rasunat in urechi „esti feminina”, intrebandu-ma ce a vrut sa spuna. Cum adica, „sunt feminina”?
Atunci credeam ca se refera la modul in care ma imbracam: uneori intr-un blug mulat, ce-mi scotea picioarele frumoase in evidenta, un tricou usor largut si singurul meu sacou cambrat pe corp; alteori in fusta clos , maro cu flori bej la poale, pantofi cu toc mic si bluza crem crosetata de mine.

Abia pe la 40 ani am inteles la ce se referea colegul meu cand mi-a spus ca sunt feminina. Acum sunt convinsa ca feminitatea este o stare. O stare de bine pornita din interior, care ma face sa radiez. Starea asta de bine este suma mai multor aspecte care sunt in echilibru.

viata frumoasa

Cand sunt constienta de inteligenta mea, chiar daca uneori ma simt ca o proasta, cand imi ajung la urechi barfele despre mine dar nu-mi pasa, nu simt nevoia nici macar sa ma apar pentru ca eu stiu cel mai bine cum stau lucrurile, cand stiu ca sunt buna in meseria mea, chiar daca am si momente cand parca n-o mai scot la capat de atata munca, cand stiu ca sunt o femeie frumoasa, ma simt bine in pielea mea, imi pun in valoare corpul, prin modul in care ma imbrac, cand fac dragoste cu pasiune fara sa-mi pese de burtica rotunjoara, cand ies pe usa cu zambetul pe buze, cand plang tihnit, cu lacrimile prelingandu-mi-se pe obraji, cand imi strang la piept copiii cu caldura, cand imi deschid fereastra sufletului in fata partenerului, lasandu-l sa vada si azi un pic din el, cand vorba imi este calma, dulce la auz, urcand armata iar in pod, cand ascult cu atentie pe cel care-mi vorbeste, cand pasesc in ritm usor, ca de plimbare, zambind eu stiu la ce, cand la rochita-mi prind o floare, cand ma opresc sa admir un pom inflorit, cand ma las ajutata de cei din jur, fara sa ma incapatanez ca eu le pot face pe toate, cand stau la taclale cu cel drag, despre toate si nimic, cand ma alint si ma cuibaresc cuminte in bratele lui, cand dansez un vals singura prin casa, cu un partener imaginar,
atunci ma simt in echilibru, atunci ma simt feminina.

Preluat de pe facebook, copyright-ul apartine Vali Bratan.

 

Mai multe articole