Alege baiat sau fata prin metoda Shettles
Multi dintre viitorii parinti si-ar dori sa poata influenta sexul copilului la...
In timpul ejacularii barbatului, in vagin se depun intre 2 si 5 cm3 de sperma. O sperma sanatoasa contine in mod normal intre 30-100 de milioane de spermatozoizi pe cm3, ceea ce inseamna ca aproximativ 60-500 de milioane de spermatozoizi au ajuns in vagin. Dar pentru spermatozoizi mai este un drum lung pana la intalnirea cu ovulul. Spermatozoizii mobili, intrand in glera cervicala, strabat colul uterin intr-un in aproximativ 2-10 minute. Ei avanseaza incet in uter ajutati de contractiile acestuia si ghidati de miscarile ondulatorii ale cozii lor, ajungand pana la o viteza de 2-3 mm/min. Apoi spermatozoizii care au supravietuit si nu au "ratacit" drumul, ajung in partea superioara a trompelor, locul de intalnire si fecundatie, intr-un interval de timp aproximativ de 1,5-2 ore. Pe traseul acestei calatorii importante prin interiorul cailor genitale feminine, spermatozoizii intrati in contact cu secretiile mucoaselor feminine sufera cateva modificari care le asigura intreaga putere de fecundare.
Majoritatea spermatozoizilor nu pot sa ajunga la punctul de intalnire. Doar aproximativ 100-200 de spermatozoizi reusesc sa ajunga in trompa uterina vecinatatea ovulului, foarte mobili, ei se inghesuie in jurul lui. Sub efectul unei enzime, o molecula chimica, celulele foliculare inca atarnate in jurul ovulului se detaseaza treptat din zona pellucida Mai multi spermatozoizi patrund acolo gratie enzimelor pe care le contine acrozomul lor. Dintre ei, printr-o reactie de suprafata a ovulului, doar unul singur poate strabate bariera. El isi lipeste capul de membrana ovulului si prin fuziunea membranelor cele doua celule intra in contact.
Nemaiputand sa mai intre in ovul, ceilalti spermatozoizi mor treptat acolo unde se afla. Din momentul patrunderii in ovul, spermatozoidul isi pierde coada care degenereaza, pe cand nucleul continut in cap isi mareste volumul. Ovulul este activat, el iese din starea lui de latenta si este porneste in marea aventura a creatiei. Nucleul ovulului isi mareste si el volumul, cele doua nuclee, cel al tatalui si cel al mamei, se apropie unul de altul in regiunea centrala a ovulului, se ating si fuzioneaza. Acum se formeaza astfel un ou denumit zigot. Acesta se considera ca este momentul cand incepe o noua viata.
In spiritualitate se cunoaste ca pe langa existenta si intalnirea celor 2 celule apte de conceptie (ovulul si spermatozoidul), mai este necesara si prezenta unei entitati (suflet, spirit), care va fi sufletul viitorului om. Entitatea se leaga de zigot printr-un string (cordon) energetic, prin intermediul caruia coordoneaza dezvoltarea zigotului si apoi a fatului pana la nastere. Daca acest cordon este rupt din orice motiv si nu este refacut rapid, oul moare si asa are loc avorul spontan. Fara existenta unui suflet zigotul nu este viabil si se degradeaza foarte repede. Entitatea este responsabila si de selectarea materialului genetic cel mai potrivit pentru viitoarea lui viata.