Cand se va naste copilul meu?
Dupa ce ai avut cateva simptome de sarcina si vizita la un medic ginecolog sau doar un...
Din cand in cand, majoritatea femeilor experimenteaza probleme minore de sanatate ale zonelor intime; aceste probleme pot fi asociate cu menstruatia, uneori menstruatia este mai abundenta decat de obicei, pot aparea sangerari intre doua menstruatii, pot aparea crampe musculare, si orice femeie ar trebui sa cunoasca aceste posibile probleme si cauzele ce le pot determina, in acest articol vom raspunde pe scurt la 7 din aceste intrebari.
Daca menstruatia dureaza mai mult de 8 zile sau daca este de doua ori mai abundenta decat de obicei, trebuie consultat imediat un medic specialist. In mod normal menstruatia dureaza intre 2 si 7 zile, timp in care femeia pierde intre 10 si 35 ml de sange.
Unele femei pierd o mica cantitate de sange aproape de momentul in care ovulul este expulzat din ovar. Nu este ceva ingrijorator. Pilulele contraceptive orale combinate si pilulele cu progesteron pot provoca mici sangerari. Daca totusi nu folositi nici una dintre aceste metode insa apar mici sangerari intr-un alt moment, trebuie sa va prezentati la medic, mai ales daca va aflati chiar inainte sau dupa instalarea menopauzei.
Crampele musculare din timpul ciclului menstrual sunt cauzate de ruptura tesutului uterin si contractiile uterului care ajuta sangele sa se elimine din organism. Crampele musculare din timpul menstruatiei sunt una dintre problemele cele mai frecvent intalnite la menstruatie si dureaza mai mult sau sunt mai intense la unele femei fata de altele.
Antiinflamatoarele ( nu cele steroidiene ) pot calma uneori durerile date de aceste crampe musculare din timpul menstruatiei. Pernele electrice, sticlele de apa calda si baile fierbinti ajuta la reducerea acestor dureri .
Sindromul premenstrual este un ansamblu de simptome pe care le au unele femei cu 1-2 saptamani inainte de menstruatie. Aceste simptome sunt : dureri ale sanilor, retentie de apa, acnee, pofte, senzatie de foame si sete, oboseala, etc. Dispar de regula dupa ce apare menstruatia.
Cea mai buna metoda de a trata sindromul premenstrual este de a consuma alimente sanatoase si variate; de asemenea unele medicamente pot da rezultate bune, cum ar fi diureticele care ajuta la eliminarea excesului de apa din organism sau pastilele contraceptive orale combinate.
Exista cateva situatii in care un consult medical este mai mult decat necesar:
- Ciclul menstrual nu a debutat pana la varsta de 16 ani.
- Ciclul menstrual se opreste brusc, fara sa fie o consecinta a vreunei metode contraceptive.
- Menstruatia este insotita de dureri foarte mari.
- Menstruatia dureaza mai mult de 8 zile.
- Se pierde de doua ori mai mult sange decat de obicei.