cât şi secundară. Finalul ideal al unei consultaţii homeopate este prescrierea de către medicul homeopat al remediului constituţional pentru pacient, remediul care acoperă intreaga simptomatologie de la nivel mental, emoţional şi fizic.
Pacienta A este sobră, serioasă, care reuşeşte tot ceea ce îşi propune. Fibromatoza uterină de care suferă este cauza infertilităţii ei.
Un remediu important pentru infertilitate, este remediul Borax. Este o pacientă care va alege să coboare scările decâ să folosească ascensorul. Sepia este probabil unul din primele 3 remedii prescrise la femei (Roger Morrison). La nivelul organelor genitale acest remediu este caracterizat de leucoree, o secreţie albicioasă, iritantă, pruriginoasă. Este o femeie care refuză viaţa sexuală, având dureri în timpul actului sexual. Acesta poate fi unul dintre motivele pentru care ea nu rămâne însărcinată. Este important ca medicul homeopat să aibă abilitatea de a obţine de la pacientă toate informatiile referitoare la aceste probleme legate de viaţa ei sexuală. Orice pacient care vine si solicita o consultaţie la medicul homeopat trebuie să renunţe la anumite inhibiţii, sa fie deschis si sa raspunda sincer la orice intrebare.
De asemenea în cazul unei iminenţe de avort avem la dispozitie un remediu homeopatic important. Administrarea remediului Apis CH30 (câteva administrări la intervale scurte de timp) poate reduce hemoragia în cazul unei iminenţe de avort în primul trimestru de sarcină.

sursa: Dr. Simona Bărnuţiu postamedicala.ro

 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole