Medicii specialişti au tras un semnal de alarmă faţă de bolile pe care le poate provoca purtarea chiloţilor tanga. „În general, e bine să se înţeleagă că purtatul slipilor tanga nu e sănătos şi că, la primele semne de afecţiune, e bine să se consulte medicul şi să se trateze boala", subliniază dr. Elena Voiculescu, medic primar obstetrică-ginecologie, la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias. Totul depinde, însă, de reactivitatea individuală - sunt femei care au epiteliu mai gros sau, altele, mai tonic, cum sunt şi femei cu o capacitate de apărare a organismului mai bună sau mai slabă. „Este o întreagă patologie genitală determinata de chilotii tanga - vaginită, boală inflamatorie pelvină (BIP), riscul de sarcină extrauterină sau de infertilitate, dar şi o patologie anală - boală hemoroidală anală, tromboză hemoroidală, fisură anală", adaugă dr. Voiculescu.

Medicul atenţionează că fetele sau femeile care poartă tanga pot ajunge infertile, pentru că aceşti chiloţi generează, în unele cazuri, o boală inflamatorie pelvină (metroanexita). „În urma inflamaţiei create de microtraumatismul mişcării chilotului, microbii de intestin gros reuşesc să ajungă din pliurile anale în vagin (pentru că distanţa dintre vagin şi şezut este de numai 1 centimetru) şi, acolo, dau vaginite (inflamaţii ale vaginului). Când acestea nu sunt tratate, femeile pot face, în timp, boală inflamatorie pelvină", explică dr. Elena Voiculescu.

Bikini tanga infertilitateaSimptomele vaginitei sunt uşor de recunoscut - o secreţie vaginală specifica, care deranjează: produce usturime, mâncărime şi are un miros specific. Atunci când femeia nu vine la timp la control şi nu tratează corespunzator afecţiunea, germenii continuă să se înmulţească şi urcă pe traiectul genital în colul uterin, în uter şi în anexe. Astfel, femeile pot face BIP, caz în care se inflamează tot pelvisul, nu doar uterul. „La fel, când există o inflamaţie a trompelor uterine, dacă aceasta nu se tratează în timp util, femeile se pot îmbolnăvi de stenoză de trompe, adică o îngustare a lumenului (spaţiul din interioriul unui canal) şi nu mai pot rămâne gravide, pentru că nu mai au unde să se ducă spermatozoizii să fecundeze ovulul (oul nu se fecundează în uter, ci în treimea externă a trompei uterine). Dacă acest coridor nu este liber din cauza stenozei inflamatorii, femeia nu mai rămâne gravidă. Deci, purtatul chilotului tanga permanent creează vaginite, secundar boală inflamatorie pelvină, şi poate duce, în timp, la infertilitate", atenţionează dr. Voiculescu.

Vestitii chiloţi tanga pot fi si una dintre cauzele apariţiei sarcinilor extrauterine. „Dacă stenoza (îngustarea) trompei dată de inflamaţii pelvine prost tratate sau netratate la timp e incompletă, spermatozoidul fecundează ovulul, iar acesta din urmă, în drumul lui de întoarcere, se blocheză în zona îngustată şi rămâne şi creşte acolo. De aceea „la pacientele mele, dacă găsesc la examenul de secreţie vaginală microbi de intestin gros, eu le recomand să nu mai poarte slipi tanga", avertizează dr. Elena Voiculescu. Specialistul spune că este recomandat şi igienic ca pe timpul nopţii să renunţăm la slipi sau bikini.

Sursa Gandul

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole