Histerosalpingografia. Este o metoda radiologica prin care se poate observa tractul genital in urma injectarii unei substante de contrast hidrosolubile si cu vascozitate crescuta. Astfel se poate evidential aspectul si permeabilitatea cavitatii uterine, a trompelor si a colului uterin.

Biopsia de endometru. Este utila in diagnosticul disfunctiei estroprogestative si se face in a doua jumatate a ciclului menstrual. Prin aceasta metoda se pot descoperi si alte cauze ale infertilitatii: tumori, malformatii uterine, etc.

Spermograma. Este metoda de baza prin care se stabileste implicarea barbatului in problema sterilitatii. Se analizeaza urmatoarele:

1. Volumul spermatic ( in mod normal este de 2-5 ml ) si concentratia de spermatozoizi/ml ( in mod normal este de 60-200 mil/ml ). Daca valorile sunt mai scazute, atunci este vorba de o oligospermie care poate fi :

- moderata : 40-60 mil/ml

- medie: 20-40 mil/ml

- grava: sub 20 mil/ml

- azoospermie: daca spermatozoizii sunt absenti

2. Spermocitograma – este metoda prin care se studiaza forma spermatozoizilor. Aceasta poate fi:

- normala: spermatozoizi au un aspect normal;

- teratospermie: mai putin de 80% dintre spermatozoizi au un aspect normal;

- teratospermie severa: mai putin de 60% dintre spermatozoizi au un aspect normal;

Testul postcoital. Acest test arata cantitatea si vitalitatea spermatozoizilor in glera cervicala a femeii. Un rezultat negativ arata fie o tulburare in spermatogeneza sau excretia spermatozoizilor, fie un deficit al glerei cervicale.

 

Jucarii pentru copii isteti

Jocul, jucariile si copiii - 7 avantaje ale acestor activitati distractive, dar si educative
Te-ai intrebat vreodata de ce e atat de important pentru copii sa se joace? De ce au nevoie de jucarii si activitati care sa ii relaxeze, care sa ii bucure si, bineinteles, care sa le ajute dezvoltarea? In valtoarea unei vieti prea haotice uneori tindem sa uitam cat de importanta e joaca pentru copiii nostri. Ca un fel de “reminder” in acest sens, iata cateva dintre avantajele activitatilor distractive, dar si educative in care trebuie implicati ...
Mai mult...
10 activitati distractive si educative, perfecte pentru interior
S-au inmultit deja zilele cu temperaturi scazute, asa ca nu ne mai putem juca atat de des in parc sau nu mai putem planifica o iesire la munte in fiecare week-end. Asta nu inseamna, insa, ca lasam ploaia si frigul sa ne strice distractia impreuna cu copilul nostru! Mai ales ca avem la indemana o multime de variante de activitati distractive si educative, perfecte pentru interior. Esti si tu in cautarea unor astfel de solutii “pentru vreme rea”? U...
Mai mult...
Jucării care dezvoltă limbajul copilului
Există o mulțime de modalităti prin care putem ajuta copiii în dezvoltarea abilităților de comunicare. Totuși, cele mai distractive și mai eficace s-au dovedit a fi jocurile adaptate vârstei lor si care vor oferi multiple posibilități de dezvoltare a creativității. Jucăriile alese corect angajează simțurile copilului, îi declanşează imaginația și îl incurajează să comunice. Știi și tu că orice activitate care presupune învățare, poate fi realizat...
Mai mult...