Cercetatorii au constatat ca barbatii care sunt obezi risca sa aiba o sperma anormala si sa aiba probleme cu potenta si astfel noile tratamente pentru fertilitate includ schimbarea dietei alimentare. Cercetarile acestora au fost prezentate in cadrul intalnirii Societatii Europene a Reproducerii Umane si a Embriologiei din Spania si s-au corelat cu descoperirile care au determinat ca femeile cu probleme de obezitate sunt mai putin fertile. "Tindem sa credem ca si barbatii supraponderali au mai multe probleme de fertilitate, odata ce la femei obezitatea produce astfel de nereguli", a spus Dr. Ghiyath Shayeb de la Universitatea din Aberdeen din Scotia. 

Studiul lor de la Centrul de Fertilitate din Aberdeen arata ca barbatii cu o greutate normala prezentau nivele normale de calitate a spermei si aveau o potenta mai buna decat barbatii din celelalte categorii. "Cercetarile noastre sunt independente de orice alti factori din afara si arata ca cei care vor sa aiba un bebelus sanatos trebuie mai intai sa se asigure ca au o greutate normala", a mai adaugat el.

obezitate si fertilitate la barbatiEl a mai spus ca vor fi demarate o serie de studii pentru a se determina care este diferenta de fertilitate dintre barbatii obezi si cei cu greutate normala, pentru a se vedea daca calitatea mai slaba a spermei este in cirelatie cu scaderea fertilitatii. "Mecanismul acestei legaturi poate avea numeroase explicatii: diferente hormonale la barbatii obezi, probleme in zona testiculelor din cauza excesului de grasime, sau un stil de viata si o dieta care duce la obezitate.", a spus Shayeb.

 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole