+ Raspunde la subiect
Rezultate de la 1 la 6 din 6

Subiect: Intarcarea bebelusului e grea

Tatiana Oaspete

Implicit Intarcarea bebelusului e grea

Puiul meu a fost alaptat pana la varsta de un an si trei luni. Pentru ca a aparut o noua sarcina, laptele si-a modificat putin compozitia si nazdravanul a facut indigestie. Astfel am hotarat ca a sosit momentul intarcarii si ne-am luat inima in dinti, ne-am inarmat cu rabdare si am trecut la treaba. Doar ca a fost foarte greu! Era obisnuit sa adoarma la san si sa manance noaptea de doua ori. Ziua era bine, manca orice si uita de piept, dar noaptea a plans mereu timp de o saptamana. Acum a uitat complet, dar nu mai primeste nici un fel de lapte, asta ma ingrijoreaza. Cum ati procedat voi? Ati reusit sa-l obisnuiti cu laptele de vaca? As fi bucuroasa daca mi-ati impartasi experientele voastre.

Micutza Oaspete

Implicit Re: Intarcarea bebelusului e grea

Mi-am intarcat bubulina la 8 luni, din motive obiective ( ma imbolnavisem si chiar a trebuit sa iau antibiotice). A acceptat foarte bine biberonul, pentru ca incepusem sa-i dau si completare dupa sase luni. Oricum, nu recomand lapetele de vaca pana intr-un an, pentru ca are o compozitie mult diferita de laptele de mama si de laptele formula si oboseste rinichii si ficatul bebelusului. Asa ca eu cred ca ar fi mai bine sa le dati lapte formula, macar pana la un an...

Bianca Oaspete

Fetita mea, a supt pana acum o saptamana, la 10 luni. Am ales o metoda extrema de intarcare, dintr-o data, ducand-o la mama mea. Oricat am incercat sa o dezvat treptat nu am reusit pt ca de la mine nu vroia sa accepte nici un fel de biberon si nu ma lasa inima sa nu ii mai dau sa suga . Acum e bine, s-a obisnuit sa bea din sticluta. Eu cred ca daca nu vrea lapte cu biberonul poti sa i-l dai cu canita sau amestecat cu cereale intr-o consistenta tare sau chiar cu pireul de legume.

Alina81 Oaspete

acum suntem maricei, avem deja 2 ani si 2 luni, dar am fost si noi odata mici, micuti si am papat laptic la sanul lui mami pana la 1 an si 7 luni; cum l-am dezvatat de la san?
    a fost mai simplu decat imi imaginam si daca nu eram nevoita sa plec in fiecare saptamana din localitate cred ca nu o faceam asa de curand; asadar cu mare durere in suflet am plecat din localitate vreo 10zile (prima data cand plecam de langa papuselul meu), am contactat medicul pediatru si medicul ginecolog pt ca nu stiam cum sa procedez mai departe, medicul pediatru mi-a prescris o reteta cu medicamente pentru a mi se retrage laptele din sani si timp de cel putin o saptamana sa ma leg foarte strans peste sani cu o esarfa sau fular si sa nu ma dezleg absolut deloc ,iar medicul ginecolog mi-a prescris o reteta cu alt tip de anticonceptionale decat cele pe care le luasem pana atunci ( sa nu va fie teama, luam anticonceptionale care nu treceau prin laptele matern) ,(inainte de a-mi lega sanii i-am muls foarte bine); zis si facut , am pastrat legatura cu cei de-acasa agasandu-i cu zeci de telefoane pt a intreba cum se simte copilul, plange,se simte bine , daca mananca si multe altele; inainte de a-l intarca mai toata lumea imi spunea ca o sa fie mofturos si fara pofta de mancare cand voi face acest lucru, ba chiar ca nu o sa vrea sa manance cateva zile de dorul sanului; totusi nu s-a intamplat asa, chiar a mancat foarte bine asa cum facea de obicei, s-a mai miorlait el un pic de dorul meu dar i-a trecut; cand am ajuns acasa parca nu s-ar fi intamplat nimic, nu ma cauta de sani asa cum facea inainte, insa daca ii aratam vreunul din ei venea repede si punea gurita sa pape, dar cand vedea ca nu mai iese nimic se uita curios la mine si ridica din umeri aratandu-mi sanul la cei care erau prin casa; acum suntem mai maricei dar cand imi vede sanii asa de tare se bucura si pune gurita , cica ar vrea sa mai pape la ei, dar nu se mai poate si intelege destul de bine acest lucru si-mi zice:" mami, apte,apteeeee, tica, ticaaaaaa ",adica in traducere libera ca vrea lapte sa-i dau sticla, adica biberonul cu lapte; cand incep sa vorbeasca sunt foarte hazlii , nu-i asa?
    oricum va multumesc daca cititi mica mea intamplare si daca va ajuta cu ceva tot ceea ce v-am destainuit mai sus, ma bucura foarte tare, sanatate multa voua si puiutilor vostri.

Barbie Oaspete

eu sunt una dintre mamicile care au alaptat din greu..
    bebelusul meu are un an si o luna, inca suge si o face de cate ori ma prinde pe acasa.. asa ca am inceput serviciul dar sa stiti ca asta nu il impiedica sa "isi ia portia" cand revin acasa..
    partea neplacuta este ca el suge si noaptea, iar eu, dupa atatea luni de nopti dormite cu portia, incep sa ma resimt.as vrea sa aflu o metoda sigura si pentru el, adica sa nu sufere( daca se poate). genul de sfaturi: nu-i mai da si gata, sau pleaca de acasa le-am primit, dar nu pot face asta, pentru ca el se "serveste" singur, iar de acasa nu am unde sa plec..
    as vrea sa il fac sa refuze singur nu sa il chinui cu prezenta mea si lipsa... stiti voi cui..
    am incercat sa imi ung sfarcurile cu zeama de lamaie, dar sa stiti ca n-a avut nici cea mai mica reactie, de parca n-as fi dat cu nimic, unde mai pui ca pe mine m-a usturat cumplit, deoarece mameloanele mele sunt extrem de iritate( pt ca piticul meu are dinti si ii foloseste!).. asa ca astept si eu sa ma inteleaga vreo mamica care a suferit la fel!
    va multumesc frumos si sa ne bucuram de copiii nostri

Ingerasul Oaspete

Mi-am intarcat baietelul la 1 an si 2 luni. sa va povestesc cum am reusit. mai incercasem pe la 1 an sa ii inlocuiesc sanul cu bibneronul, dar va dati seama ca nu am reusit. nici nu voia sa vada sticla cu lapte. sugea de la san de 3-4 ori pe zi si la fel si noaptea. nu stiam cum sa procedez.mi-am dat seama cu singura nu reuseam. intamplarea a fost ca aveam o nunta importanta in familie si asa am chemat-o pe soacra mea sa se ocupe de Alex. ma gandeam ca va trebui sa vin de la restaurant sa il alaptez, dar soacra azis sa imi vad de nunta ca se descurca cumva. ziua nu am avut timp deloc sa ii dau, in schimb a mancat foarte bine mancare si cum nu m-a vazut aproape deloc in acea zi nu i-a trebuit. a venit noaptea si s-a trezit bineinteles sa isi ceara dreptul dar cum nu m-a vazut nici de data asta a plans, dar a dormit. a doua zi cand m-a vazut a venit in brate la mine si s-a pus in pozitia de supt, dar nu i-am dat. bineinteles ca a plans, dar am incercat sa ii captez atentia cu altceva. urmatoarea saptamana a fost grea. nu prea a dormit noaptea, lapte nu voia, dar a trecut si acum bea din biberon de 3-4 ori pe zi si doarme mai bine noaptea. se mai trezeste, dar adoarme repede si nu mai vrea nimic nici lapte, nici ceai, nimic. asadar, trebuie multa rabdare si totul depinde de noi, dar si de copilasi pentru ca nu toti sunt la fel, unii se intarca mai repede, altii mai greu. va urez multa putere si rabdare. va pupacesc. Ingerasul

+ Raspunde la subiect

Subiecte Similare

1. Numele bebelusului
    De corynica in forum Clubul burticilor
    Replici: 70
    Ultimul post: 02 feb 2012, 09:43
  2. Intarcarea
    De nina_r in forum Alaptarea si diversificarea
    Replici: 6
    Ultimul post: 02 dec 2011, 10:25
  3. Infasatul bebelusului
    De Lalira in forum Bebelusi 0-12 luni
    Replici: 34
    Ultimul post: 15 nov 2011, 14:11
  4. Sexul bebelusului !!!
    De corynica in forum Clubul burticilor
    Replici: 5
    Ultimul post: 06 feb 2011, 10:43
  5. Intarcarea bebelusului e grea
    De Tatiana in forum Bebelusi 0-12 luni
    Replici: 5
    Ultimul post: 14 nov 2008, 11:46

Reguli postare

• Nu puteti crea subiecte noi
  • Nu puteti posta replici
  • Nu puteti posta atasamente
  • Nu puteti sa va editati postarile

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41