Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate de la 1 la 12 din 15

Subiect: Sa calculez greutatea ideala

Adysa Oaspete

Implicit Sa calculez greutatea ideala

stie cineva sa-mi spuna cum pot sa-mi calculez greutatea corporala...
    era ceva legat de inaltime

Riana Oaspete

Implicit Re: Sa calculez greutatea ideala

si inca ceva, greutatea ideala ar fi cu 10 kg mai putin decit cm pe care ii ai peste 1m,
    deci, eu la 1.61 ar trebui sa am 51 kg

Simina Oaspete

Pentru calcularea greutatii ideale se folosesc in mod curent 2 sisteme: indicele masei corporale si formula “Metropolitan Life Insurance” .
    Formula “Metropolitan Life Insurance” (asigurari de viata) pentru calculul greutatii normale este ceva mai complicata dar mai precisa.

Pentru barbati: Greutatea(kg)=50+[0,75*(Înaltimea(cm)-150)]+[(Varsta(ani)-20)/4].
    Pentru femei: valoarea formulei pentru barbati se înmulteste cu 0,9.

Litre Oaspete

Greutatea optima depinde si de marimea si densitatea oaselor... cauta o formula care sa ia in calcul si asta.

Genna Oaspete

Citat Citat din Simina Vezi post
    Pentru barbati: Greutatea(kg)=50+[0,75*(Înaltimea(cm)-150)]+[(Varsta(ani)-20)/4].
    Pentru femei: valoarea formulei pentru barbati se înmulteste cu 0,9.
    am calculat IGC dupa formula ta, dar, sincer, cred ca e ceva in neregula.

greutatile care le-am calculat nu au cum sa fie cele normale.

eu, de ex., la 56-58 kg, cat ar trebui sa am dupa formula cu 10 kg mai putin decat ce depaseste 1 m din inaltime, arat duper. nu sunt nici slaba, si nici plinuta. arat exact cum ar trebui, mai ales pt. varsta mea.

dupa formula ta, ar trebui sa am in jur de 65 de kg. acum sunt in luna a patra, inca nu mi se vede burtica, decat foarte putin, si am 64 kg, si arat destul de plinuta.

asa ca, ceva nu e in ordine cu formula asta, pt. oamenii ar arata destul de grasuti dupa greutatile alea. la fel se intampla si pt. alte persoane carora le-am calculat.

Pitzi Oaspete

pai draga mea tu insarcinata fiind te-ai rotunjit doar in talie si normal ca nu e acelasi lucru ca atunci cand greutatea respectiva e repartizata uniform pe tot corpul!

Raissa Oaspete

asa stiam si io! dar mai nou cica sa scazi 12!!! deh, asta e moda! adica la inaltimea de 1,60 ar trebui sa am 48 kg.!!!

Heidi Oaspete

Eu stiu urmatoarea formula pentru calcul greutate ideala:
    Greutatea in (kg) / (inaltimea * inaltimea) (in metri). Compara valoarea rezultata cu cele de mai jos:
    Intre 20 si 25 ; greutate normala
    Intre 25 si 27 ; o usoara supraponderalitate
    Intre 27 si 30 ; supraponderalitate
    Peste 30 -- obezitate.
    De exemplu, unei persoane care are 1,68 si 78kg ii corespunde urmatoarea valoare - 78 :[1,68* 1,68]= 27,65 , ceea ce inseamna conform tabelului, ca are supraponderalitate. La aceasta inaltime 1,68 persoana in cauza ar trebui sa aiba : 68-10 = 58kg - adica asta reprezentand greutatea normala, iar pentru greutatea ideala se mai scade inca 10 kg din inaltime adica daca are 1,68 se va scadea din cei 68 de cm 20 kg = 48 kg - ceea ce reprezinta greutatea ideala - adica aceea de manechin. Si acum daca calculam indicele de masa corporala ar fi asa pentru aceasta persoana folosita tdrept exemplu 48/1,68*1,68 = 48/2,82 = 17,02 si daca ne uitam in tabel o sa vedem ca este sub greutatea normala - adica greutatea ideala la fete care vor o silueta de manechin.
    Sper sa-ti folosesca, le-am cam ametit dar sper sa intelegi......
    Pupicei.

Rhiana Oaspete

pai adica la 1.66 m sa am 46 kg??? maica-mea,dupa ce si-a facut operatia de fibrom avea atat si era numai pielea si os... are tot 1.66 m. Sigur am inteles bine? Sm inteles ca pt o talie de manechin trebuie sa ai i.m.c. intre 18,5 si 20.,adica sa am intre 51 si 56 de kg.

Miami Oaspete

eu am inaltimea de 170 cm si am avut odata 50kg si vreau sa va spun ca eram numai oase ,toate oasele imi ieseau in evidenta.si nu mia placut cum aratam.
    eu stiam ca daca vrei sa fii slaba sa scazi din inaltime 15 daca vrei sa fii cat de cat bine 10.
    adik din cei70 de cm.
    acum mai depinde si de constructia fiecaruia.

Dulcinee Oaspete

crd ca greutatea ideala se calculeaza in functie de mai multi factori... conformatia osoasa si greutatea acestora, inaltime,... si altele
    eu am 1.72 inaltime si oscilez intre 50-52kg... si ma simt f bine asa...
    si FEMININA... dak tot spunea cineva mai sus ceva legat de acest aspect......

Zimi Oaspete

Greutatea ideala se calculeaza si in functie de osatura: mica, medie sau mare! O persoana cu osatura mica,la o inaltime de 1,70 si o greutate de 60 kg, poate sa para destul de plinuta iar cea cu osatura mare sa arate super. Eu am o carte cu tabelul asta si e facuta clasificarea atit pentru barbati cit si pentru femei in functie de inaltime si osatura. Plus ca la fiecare cinci ani peste virsta de 25 de ani se adauga o jumatate de kg.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Subiecte Similare

1. Replici: 2
    Ultimul post: 01 mai 2011, 20:12
  2. Cresterea in greutate ideala in sarcina
    De Fiona in forum Sarcina
    Replici: 28
    Ultimul post: 25 nov 2010, 11:20
  3. Greutatea gravidei corelata cu greutatea bebelusului
    De Sarcina si nasterea in forum Discutii la articole
    Replici: 0
    Ultimul post: 30 iul 2009, 08:30
  4. Cum pot sa imi calculez caloriile?
    De Karla in forum Alimentatie si diete
    Replici: 1
    Ultimul post: 19 iun 2009, 08:35
  5. Este un grafic de crestere o inaltime ideala ?
    De Delia in forum Copilul de gradinita
    Replici: 4
    Ultimul post: 04 dec 2008, 21:17

Reguli postare

• Nu puteti crea subiecte noi
  • Nu puteti posta replici
  • Nu puteti posta atasamente
  • Nu puteti sa va editati postarile
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44