PDA

View Full Version : cat de des aveti contractii nedureroase?

Noua
26 oct 2008, 14:50
Sunt noua pe forum, si am o mica problema. De cateva zile am contractii
nedureroase (se intareste burtica).Am 33 de saptamani.Oare e normal?Cred ca le-am avut si inainte, dar nu mi-am dat seama. Oare ce sa fac?Mie frica sa nu nasc, ca doctorul meu e plecat in concediu pana in 8 iulie.
Please help me.

roli
26 oct 2008, 14:50
eu zic sa incerci sa te relaxezi pentru ca panica nu te va ajuta.
este posibil ca bebe sa se miste sa se intoarca pe o parte sau alta si de aceea sa simti ca se intareste burta.
am fugit si eu la dr cu aceeasi problema si mi s/a spus ca nu am de ce sa/mi fac griji.

Cori
26 oct 2008, 14:51
Sunt normale in aceasta perioada a sarcinii aceste contractii. Ele sunt modalitatea uterului de a se pregati, a invata cum sa reactioneze mai tarziu , la nastere .

Contractii Braxton Hicks. Aceste contractii, neregulate, isi pot face aparitia incepand cu saptamana 20 de sarcina si pot fi simtite mai devreme de femeile aflate la cea de a 2-a sarcina. Durata acestor contractii este in general cuprinsa intre 15-30 de secunde, dar pot dura si pana la 2 minute sau mai mult. Mai mult sau mai putin dureroase si posibil incomfortabile, contractiile Braxton Hicks se resimt ca o incordare puternica a uterului in partea superioara si relaxarea lui graduala. Aceste contractii cresc in intensitate in ultima luna de sarcina, devin mult mai frecvente si posibil mai dureroase. Desi nu pot declansa nasterea, aceste contractii pot duce totusi la dilatarea colului uterin creind senzatia ca urmeaza nasterea inainte de vreme. Daca aceste contractii devin insuportabile si sunt insotite de dureri abdominale, ale spatelui sau ale pelvisului, si eventual sunt insotite de scurgeri vaginale, contactati urgent medicul.

shena
26 oct 2008, 14:51
Da eu am patit. Dar am avut o sarcina cu probleme, sustinuta cu medicamente pana aproape de momentul nasterii.
La mine erau si dureroase si luam No Spa.

Florina
26 oct 2008, 14:52
Si eu am inceput sa iau No-Spa, dar tot am contractii. Cum actineaza No-Spa la tine?Mie nu mi se pare ca dupa ce am luat No-Spa nu mai am contractii. Aseara am luat inainte sa ma culc, si azi noapte tot am avut o contractie pe care am simtit-o.
Mie mi-a zis doctorul ca dc am contractii sa i-au No-Spa, si sa stau in pat pana trec si dc nu trec sa chem salvarea ca inseamna ca o sa nasc, si sa opresc administrarea de calciu.
Nu stiu ca sa fac, sa iau Ca sau sa nu m-ai iau. Voi ce ziceti fetelor? Ati luat careva Ca eferevescent Sandoz cu vitamina C, chiar dc ati avut contractii Braxton Hicks?

Unregistered
28 oct 2008, 15:18
Calciul provoaca contractii deci ar fi mult mai bine sa nu mai iei. Si eu am avut contractii nedureroase la prima sarcina inca din luna a 4-a si mi s-a prescris No-spa. Nu face efort si daca nu trec cu no spa, inapoi la doctor pentru sfaturi. El stie cel mai bine daca e cazul de tratament mai puternic sau nu pentru evitarea unei nasteri inainte de termen.

Cabinete si Clinici Stomatologice din Romania