PDA

View Full Version : Hipotensiune in sarcina

Hera
26 oct 2008, 14:53
11.06.2008 10:16 Hipotensiune in sarcina
Dragele mele, am aflat ca starile de rau care ma chinuiau in ultima perioada sunt cauzate de scaderi de tensiune. Am citit ca in timpul acestor crize creierul nu se mai oxigeneaza cum trebuie si de aici senzatiile neplacute. Stie cumva daca bebe sufera in aceste momente? Ma gandesc sa fie macar el oxigenat cum trebuie...
Totodata, daca a mai trecut cineva prin asa ceva, va rog dati-mi un sfat sa trec mai usor peste aceste momente. Tot ce mi-a spus medicul meu a fost sa beau cat mai multe lichide si eventual cate o gura de cafea (desi stiu ca este contraindicata cafeaua in tipul sarcinii).
Mentionez ca bebe din burtica are 23 saptamani.
Multumesc mult
O mamica ingrijorata

Teodora
26 oct 2008, 14:53
odihna multa, analize de singe pentru a descoperi cauza acestei scaderi a tensiunii (desi in general pe timpul sarcinii, tensiunea femeii insarcinate e mai scazuta decit in mod normal) (poate fi o anemie, o lipsa de fier...)
cafea poti bea putina, fara a exagera....si incearca cafea decofeinizata
stai intinsa cu picioarele ridicate cit mai des
evita caldura, statul mult i picioare
bai aproape reci pe picioare
ridica-te incet cind esti alungita

vivi
26 oct 2008, 14:54
Si eu sunt hipotensiva...si ma iau uneori niste stari super nasoale din cauza asta. Mie medicul mi-a spus ca nu exista nici un pericol... doar tensiunea mare poate afecta bebeul. Oricum, spre sfarsitul sarcinii o sa mai creasca... deci la noi are de unde fara nici un pericol.
O ceasca de cafea pe zi nu face nici un rau....mai ales in cazul hipotensivilor... .o poti lungi cu lapte. Ce mai fac bine sunt gratarele si portocalele... deci baga mare!

Alice
26 oct 2008, 14:54
Mie tensiunea mica imi da niste dureri de cap... ...le aveam si inainte,dar de la primele simptome bagam algocalmin,acum...tre sa indur...Cred k la caldure mare e si mai rau,la mine cel putin,dak stau chiar si 15 min in soare,e clar...ziua respectiva e ratata. Beau cafea zilnic,slaba,dar zilnic,chiar recomandata de doca la tensiunea mea...
Tre sa-mi impun sa beau mai multe lichide,sa vedem dak-mi va fii mai bine...am observat k ma ajuta comprese cu apa rece pe frunte si tample
De afectat pe BB mie doca mi-a zis k din punct de vedere al sarcinii,poa sa fie tensiunea cat de mica,numa mare nu,deci..e doar chinul nostru,BB nu are de suferit

Cabinete si Clinici Stomatologice din Romania