PDA

View Full Version : Cura de slabire si alaptarea

Norica
20 aug 2009, 09:49
daca alaptez am voie sa iau caeiuri pt slabit sau sa tin cura ?

Axena
20 aug 2009, 09:49
Daca as fi in locul tau as amana cura de slabire pe perioada alaptarii; in schimb as consuma alimente variate (fara sa fac excese), proaspete, gatite mai dietetic (fara prea multe prajeli, condimente), as consuma multe lichide, fructe proaspete si legume. Si as face putina miscare, daca e posibil.
Tu faci cum vrei, ai grija sa nu te anemiezi; consuma si copilasul de la tine...

Albena
20 aug 2009, 09:50
eu nu stiu de ce ceaiuri de slabit...un regim sanatos si mul;ta miscare face minuni.
daca nu mananci dulciuri, mananci un mic dejun sanatos si satios, un pranz lejer cu multe salate iar seara ceva fructe...ai sa pierzi f repede kg in plus si nu ai sa pierzi nici laptele.
iar zilnic daca se poate ia pe bebe si mergi la plimbare 1 , 2 ore.
eu asa am reusit in 5 luni si jumatate sa dau jos 23 de kg, surplusul luat la nastere...mai avem putina burtica ca am fost ca un balon dar scapam noiu si de asta.
multa bafta si fara ceaiurile astea, zic eu, care cine stie ce contin.

Cora
20 aug 2009, 09:50
Nu cred ca-s indicate curele de slabire daca alaptezi, bine zic fetele. Eu mananc cat sapte in perioada asta si tot am slabit, incet incet..Evit grasimile, prajelile, mananc multe supe si salate si facem ture prin parc. Si oricum conteaza mai mult sanatatea lui bebe, laptele tau e important!

Iryna
20 aug 2009, 09:51
nu este indicata cura de slabire in timpul alaptarii.dar nici nu trebuie sa mancam cu 10 guri sa avem lapte. stimularea lactatiei nu este facuta de alimnetele in exces, cat mai ales de o dieta sanatoasa si de punerea la san a bebelusului.alaptarea in sine este o metoda de a slabi dupa nastere,daca stim sa ne hranim.eu am slabit (desi nu am luat prea multe kg), nu am mancat prajeli,nu beau sucuri ,nu mananc mancare fast food, consum multe lactate si carne de pui in varianta gratar sau fiarta,fructe si salate.de la dulciuri,nu prea ma pot abtine.si miscarea e importanta, asa ca, plimbarile lungi cu bb fac minuni. regimul dupa ce intrerupem alaptarea, e mai important ca bb sa fie sanatos si mamica la fel!

Evelyn
20 aug 2009, 09:51
Eu stiu ca nu este indicata cura de slabire in timpul alaptarii si cu atat mai putin ceaiurile.
Incearca sa mananci echilibrat, fara excese si fa plimbari lungi cu bebe si ai sa vezi cat de usor slabesti.

Victoria
20 aug 2009, 09:52
Fetelor si eu sunt dornica sa slabesc ..ca sincer, nu ma mai incape nimic...dar nici nu vreau sa-mi innoiesc garderoba, ca nu ma ajuta cu nimic...Mai recent am inceput sa fac iar miscare prin casa, afara...ca dupa cezariana tare greu mi-am revenit... si vad ca incep iar sa dau jos...Am inteles ca ceaiurile de slabit nu prea sunt recomandate acum...asa ca apa la greu!!!
Succes la toata lumea!

Daniela.B
31 aug 2009, 08:48
eu am mers la nutritionista in ideea de a ajunge la o greutate corporala normala, insa intre timp am ramas insarcinata si mi-a zis sa-mi iau adio de la cure de slabit pe perioada sarcinii si ALAPTARII..mi-a recomandat sa incep cu o plimbare de 15 minute zilnic si sa ajung pana la o ora..asta impreuna cu partenerul..nu ca ar avea el nevoie, dar e motivant..si functioneaza..merg aproape in fiecare zi la "plimbarea de seara" si rezultatul se vede..nu m-am ingrasat deloc in sarcina pana acum..adevarul e ca nu sunt decat in saptamana 16..dar sper sa continui asa..de stiut ca metabolismul meu era incetinit..si acum cu atat mai mult cu cat sunt insarcinata..greturi nu am avut, dar mi-am controlat poftele..nutritionista mi-a recomandat plimbari dese in perioada alaptarii si mi-a spus ca necesarul caloric creste dupa luna a 5-a de sarcina cu 300 kcal si se mentine pe perioada alaptarii..adica aprox 2500kcal..e necesar sa bei minim 1/2 l lapte plus alte derivate bogate calciu:cascaval, telemea, branza de vaci, iaurt-le-am enumerat in ordine descrescatoare a cantitatii de calciu-eu nu am prea avut pofta de derivate, asa ca am baut 1 l de lapte pe zi,minim,pana acum..plus ficat 1 data pe saptamana si 7 oua pe sptamana..

pe mine m-a mai ajutat faptul ca mi-am facut jurnal alimentar, ca sa vad ce si cat mananc in fiecare zi..obisnuiesc sa ma cantaresc zilnic,desi stiu ca nu e bine, dar eu asa ma automotivez..insa femeile sunt diferite si fiecare procedeaza dupa cum simte..

sa va traiasaca bebelusii, sa fie frumosi si sanatosi!
va pup!
Daniela

raisa5
17 sep 2010, 16:57
In locul tau nu as face asa ceva in timpul alaptarii. Copilul se hraneste cu ce te hranesti si tu. Daca tu nu vei mai manca, laptele tau va fii mai slab, si copilul tau nu se va mai satura.

Cabinete si Clinici Stomatologice din Romania