PDA

View Full Version : antibiotice in timpul sarcinii

les
22 aug 2009, 09:46
buna,am nevoie de ajutorul vostru.Am primit antibiotice in saptamina a 2 si jum din a treia a sarcinii.Am consultat 2 ginecologi,uzistul si geneticianul.Unul din ginecologi mi-a zis ca nici nu se discuta de nastere,in schimb ce ceilalti medici mia-u spus ca termenul era foarte mic si antibioticile nu au afectat embrionul.Daca cineva a mai avut asa probleme sfatuiti-ma va rog pe cine sa ascult si ce sa fac

lovelife
22 aug 2009, 10:03
Sunt foarte mici sansele ca antibioticele sa fi afectat embrionul, asa ca te sfatuiesc sa lasi sa se nasca acest copil, daca il vei iubi mult inca din burtica, ai toate sansele ca copilul tau chiar daca ar fi fost afectat sa isi revina repede. Asa ca pastreaza copilul si o sa parte de multe bucurii, e sansa ta sa fii fericita

Unregistered
16 nov 2009, 10:10
Desi prescrise de medic, am luat antibiotice (ospen si augumentin) dupa luna a 7-a de sarcina. Din aceasta cauza copilul s-a nascut cu hemi-pareza spastica si acum facem Kinetoterapie -la Budimex. Inainte de a lua aceste medicamente (prescrise de medici de la Medsana inclusiv ginecolog -dr. Pirvu de care nu vreau sa mai aud niciodata) am intrebat pe toata lumea si mi-a spus ca nu-i face rau copilului.
Pana in luna a 7-a totul a fost perfect, fetita trebuia sa se nasca la aprox. 3.8kg dar am luat un virus, apoi amtibioticele prescrise iar bebe s-a nascut na 2.1kg si cu trombocitopenie- de care cu ajutorul Bunului Dumnezeu am scapat. Concluzia : NU ANTIBIOTICELOR IN TIMPUL SARCINII pentru ca multi copii ies cu malformatii. Doctora care ne face kinetoterapie, mi-a spus ca aproape toti copii care vin la spital cu malformatii, sunt din cauza antibioticelor si sa-i multumesc lui Dumnezeu ca a fost numai atat.

Unregistered
17 nov 2009, 15:48
Desi prescrise de medic, am luat antibiotice (ospen si augumentin) dupa luna a 7-a de sarcina. Din aceasta cauza copilul s-a nascut cu hemi-pareza spastica si acum facem Kinetoterapie -la Budimex. Inainte de a lua aceste medicamente (prescrise de medici de la Medsana inclusiv ginecolog -dr. Pirvu de care nu vreau sa mai aud niciodata) am intrebat pe toata lumea si mi-a spus ca nu-i face rau copilului.
Pana in luna a 7-a totul a fost perfect, fetita trebuia sa se nasca la aprox. 3.8kg dar am luat un virus, apoi amtibioticele prescrise iar bebe s-a nascut na 2.1kg si cu trombocitopenie- de care cu ajutorul Bunului Dumnezeu am scapat. Concluzia : NU ANTIBIOTICELOR IN TIMPUL SARCINII pentru ca multi copii ies cu malformatii. Doctora care ne face kinetoterapie, mi-a spus ca aproape toti copii care vin la spital cu malformatii, sunt din cauza antibioticelor si sa-i multumesc lui Dumnezeu ca a fost numai atat.

imi pare rau prin ce ati trecut shi shtiu ca aceasta istorie va doare dar puteti sami spuneti ce antibiotice ati primit?

Unregistered
20 nov 2009, 11:26
OSPEN - 5 ZILE prescrise de o doctora de medicina interna de la Medsana (nu-mi amintesc numele -trebuie sa caut reteta) si AUGUMENTIN 7 ZILE in februarie 2009 si tot degeaba. Si cand am nascut tot bolnava eram. Regret ca am avut prea mare incredere in doctori si nu am luat initiativa pentru CEZARIANA pt ca eram in luna a 8-a.
Am uitat sa adaug ca acum fetita mea are HEMI-PAREZA SPASTICA si din acest motiv facem kinetoterapie. Sper macar ca al un an sa se recupereze. Acum are 8 luni si nu sta inca in fundulet.

s_alexandra
20 nov 2009, 12:42
NU sunt recomandate antibioticele in timpul sarcinii, mai ales in primele saptamani cand oraganele interne ale fatului nu sunt inca dezvoltate. Defapt nu este recomandat sa racesti in timpul sarcinii, dar nu prea ai cum sa controlezi asta.

Oricum sfatul medicului este cel care primeaza.

Unregistered
20 nov 2009, 15:05
Eu am urmat sfatul medicului si REGRET PROFUND.
Am scris acest mail pentru viitoarele mamici, in speranta ca voi putea salva "copii nevinovati" care sunt la voia unor iresponsabili de doctori cum este Pirvu Ioan. In sambata inainte de nastere, voiau sa-mi faca si radiografie pulmonara si am refuzat.

s_alexandra
20 nov 2009, 17:51
Eu am urmat sfatul medicului si REGRET PROFUND.
Am scris acest mail pentru viitoarele mamici, in speranta ca voi putea salva "copii nevinovati" care sunt la voia unor iresponsabili de doctori cum este Pirvu Ioan. In sambata inainte de nastere, voiau sa-mi faca si radiografie pulmonara si am refuzat.

cazul tau cu siguranta este unul rar dar foarte nefericit. invit toate viitoarele mamici sa se documenteze inainte sau dupa a cere sfatul unui medic.

aici puteti gasi o lista cu antibioticele interzise in sarcina Sarcina si raceala | Bebe Help (http://www.bebehelp.ro/sarcina/sarcina-si-raceala/)

Unregistered
22 nov 2009, 18:36
buna, si mie mi-au fost prescrise de medicul ginecolog antibiotice la 3 luni si 2 saptamani Eficef sunt foarte ingrijorata sper ca bebelusul meu sa nu fie afectat acum am 4 luni bebelusul misca foarte bine medicul imi zice sa stau linistita k totul e in regula dar totusi sunt ingrijorata si speriata

Unregistered
24 nov 2009, 09:52
Eu m-am documentat o saptamana inainte de a lua antibioticele prescrise de medic. Am cautat si e internet dar din pacate nu am gasit nici un mesaj care sa spuna ca fac rau copilului.

Daca gaseam undeva ca antibioticele fac rau copilului nu luam in nici un caz.
Inainte de a lua medicamente, sa va interesati la Spitalul Gheorghe Robanescu - din cadrul Budimex si sa intrebati medici kinetoterapeuti de acolo. Poate ei va vor convinge. SECTIA DE MEDICINA FIZICA SI RECUPERARE FUNCTIONALA A DEFICIENTELOR FIZICE NEUROMOTORII. - dr. Roxana

Oanandreea
18 feb 2010, 12:57
Buna si eu am nevoie de ajutorul vostru in ianuarie pe 11 dupa un control doctorita mi-a descoperit un chist si mi-a dat antibiotice Cloracef si Flagyl una la 12 ore timp de 5 zile , in februarie pe 15 alt doctor mi-a spus ca sunt insarcinata in 7 saptamani iar cele 5 zile de antibiotice s-au suprapus cu sarcina. Am intrebat mai multi doctori dar parerile sunt impartite , eu si sotul meu ne dorim foarte mult bebelul .
Voi ce spuneti? va rog sa ma ajutati

Cabinete si Clinici Stomatologice din Romania