View Full Version : Gatiti la cuptorul de microunde?
Unregistered
26 oct 2008, 17:09
Stiu ca nu sunt foarte recomandate mancarurile pregatite la microunde, dar cateodata din lipsa de timp, as vrea sa fac ceva rapid... dar nu ma prea pricep.
Dati-mi si mie va rog ceva retete pentru gatitul la microunde
Unregistered
26 oct 2008, 17:09
Eu folosesc cuptorul cu microunde pentru incalzit sau dezghetat ceva.. si pentru popcorn. Dar semipreparatele le prefer la cuptorul cu gaz.
Noi folosim cuptorul cu microunde ca sa incalzim mancarea si...bineinteles pentru popcorn.
si noi folosim microundele pentru popcorn, incalzit mancare si pentru sendwiciuri preferatele sotului meu,
soacra mai face oua il sparge intr-o farfurie si lasa pentru 3-4min, ei ii place foarte mult, mie nu prea ca trebe sa spargi si galbenusul sa nu 'explodeze' - acuma gusturi si gusturi
Mama a facut la micounde cartofi, initial am lasat-o in pace, ca eu am inteles ca vrea cartofi prajiti! Dar apoi mi-a spus ca a pus ulei, apa, ce mai pui pt cartofi la cuptor, iar la sfarsit a ras cascaval si a mai dat 10 secunde. Cica a iesit o nebunie!
Unregistered
26 oct 2008, 17:12
fata mea isi face cartofi copti... sunt foarte buni cu margarina. Mie imi plac rulourile de carne cu cascaval
si eu folosesc microundele pentr incalzirea manacrurilor si asta se intamopla destul de des
nu este suficient spatiu aici ca sa scriu despre efectele negative ale cuptorului cu microunde. Sa-l folosesti tu este una, iti faci rau sa zicem din ignoranta, dar ce vina are copilul tau ca sa-i incalzesti laptele in cuptor si astfel sa-i modifici toata valoarea nutritiva? Cine vrea sa afle mai multe si sa iasa din "ignoranta" sa citeasca http://megalit.ro/libria/2008/05/14/hrana-din-cuptorul-cu-microunde/index.html Sunt aici suficiente informatii ca sa nu mai aveti nici un dubiu.
Nu trebuie sa-i acuzati pe altii, pentru ca nu sunt de acord...Doar aici ne spunem parerea, si chiar daca bagam milioane de chimicale in noi, nu vad de ce am evita sa ne producem inca un rau...Mai ales cand suntem constienti de el.Pentru ca de prostiile pe care le introducem in noi, nu putem fi intotdeauna...
Din pacate, si eu mai folosesc pt incalzit mancarea(f.rar), dar pt bebe in niciun caz nu voi folosi...Raman la biberonul incalzit in craticioara cu apa...Iar mancarea am putea s-o incalzim si in cuptorul clasic, dar din comoditate n-o facem...
Unregistered
26 oct 2008, 17:15
floricele de porumb am facut o singura data la microunde, nu imi plac cum ies,mai bune ies in tigaie pe aragaz.
poate nu am stiut eu cum sa le fac...dar mi s-au parus prea iasc... am respectat instructiunile de pe pachet.
am facut cu ceva timp in urma cartofi la cuptorul cu microunde, in vas yena, evident, s-au facut, dar ft greu....rai nu au fost la gust. Am incercat sa pun foietaj...nu iese ca la cuptorul clasic.
pizza nici atat!
noi incalzim mancarea, mai facem seminte prajite, dezghet carnea cand ma grabesc...
am folosit cuptorul cu microunde si la sterilizarea biberoanelor.
mai facem sandwichuri, in special cele care au si cascaval imi plac.
cand am intrat la acest topic, si am vazut 3 pagini,am zis :wow! stai ca e bine, iau si eu niste retete de aici
pai in mare parte microundele se folosesc pt incalzit nu pt preparat. alimentele sau mancarurile pt microunde au si ambaleje speciale....depinde si microunde. unele cuptoar enu sunt destul de puternice sa faca popcorn.eu am in pungi de hartie si pot spune ca sunt un deliciu daca iau de la firma cea buna.sunt ca cele de la cinema cu unt pe ele...dar ce e gatit la cuptorul traditional nu se compara cu microundele dar pt urgente e bun si la microunde
salut chia azi am facut ciuperci crude cu unt l-am tinut 10 minute dupa care am pus si cascaval deasupra le-am mai bagat inca 3 minute si au iesit delicioasae.
Eu am numai cuptor cu micro care face si grill asa ca....il folosesc des!Gatesc carne,cartofi,ciuperci....mai de toate!
ronna81
14 sep 2010, 18:18
Inainte foloseam cuptorul cu microunde pentru orice, dar de cand am aflat ca voi avea un bebe, nu-l mai folosesc. Ma gandesc ca poate dauna bebelusului
Mie mi se pare bun microundele. Imi incalzesc mancarea mai rapid. Il folosesc doar cand imi incalzesc mancarea. Nu este bine sa fierbeti apa in el.
corynica
31 dec 2010, 09:14
E util cuptorul cu microunde. Eu il folosesc pentru dezghetare, incalzire a unei ciorbe, poate un bol cu lapte, sau popcornul il fac la microunde. E util, mai ales cand esti si pe fuga, poti incalzi la el.