View Full Version : Semne de sarcina
lovelife
27 oct 2008, 12:02
Vrei sa stii daca esti sau nu insarcinata? Afla care sunt principalele simptome si semne de sarcina (http://www.sarcina-nasterea.ro/despre-sarcina/semne-si-simptome-de-sarcina.html).
1. Intarzierea sau disparitia menstruatiei
2. Greata sau raul de dimineata
3. Sangerari sau alte scurgeri vaginale
4. Sensibilitatea crescuta a sanilor
5. Oboseala sau somnolenta
6. Dureri de spate si ale coloanei vertebrale
7. Durerile de cap
8. Poftele alimentare
9. Linia de sub ombilic se inchide la culoare
10. Cresterea temperaturii bazale
11. Nevoia de urinare mai frecventa
12. Balonata sau constipata
13. Sensibilitate crescuta la miros si mancare
14. Presimtirea ca ai ramas insarcinata
15. Si probabil cel mai sigur Testul de sarcina
16. Ecografia confirma sigur prezenta sau absenta sarcinii
Tu care din aceste semne de sarcina (http://www.sarcina-nasterea.ro/despre-sarcina/semne-si-simptome-de-sarcina.html) le ai?
Un articol mai complet despre semnele de sarcina gasiti aici http://www.sarcina-nasterea.ro/despre-sarcina/semne-si-simptome-de-sarcina.html
lovelife
27 oct 2008, 12:04
Sunt noua pe aici desi ca mamica am "state de plata" de 6 ani. Si cam de 5 ne dorim un al 2-lea copil si speram ca s-a intamplat luna aceasta deoarece am pofta de mancare de orice si in orice cantitate si sanii imi sunt tensionati, ii simt parca altfel.... CM ar trebui sa vina saptamana viitoare, prin 15. dar nerabdarea este fara margini... ma tenteaza un test de sarcina. dar nu stiu daca nu este prea devreme... voi ce ziceti?
Violeta
27 oct 2008, 12:06
Buna fetelor!
As vrea sa stiu si eu o parere sau sa primesc o sugestie sau ceva, orice ca innebunesc altfel. Acum 7 zile am facut prima incercare de a face un bebe. De doua zile am crampe mai tari sau mai slabe si sunt in ziua a 19-a de ciclu. Am un ciclu regulat de 27 de zile fix. Dat fiind ca imi doresc un copil de cand ma stiu mi-am fact deja doua teste si au iesit amandoua negative. Ultimul l-am facut azi. Ce ziceti, e prea devereme pentru teste? Cat sa mai astept? Vreau un bebe
Mentionaz ca daca mai astept inca 10 zile nu stiu ce se intampla cu mine
lovelife
27 oct 2008, 12:07
In aceeasi situatie sunt si eu... dar incerc sa nu ma mai gandesc daca sunt sau nu insarcinata pentru ca o apuc razna . Asa cred ca ar fi de folos sa ne ocupam complet timpul pentru a nu lasa gandurile sa zboare... Iar daca va fi sa fie "natura" ne va da, sper, suficiente semne si atunci sa ne bucuram din plin. Cu privire la testele de sarcina, cat de repede s-ar putea face... am observat ca parerile sunt impartite (le-am studiat cam de peste tot) si cred ca fiecare organism este unic in felul lui si se manifesta in mod diferit.
lovelife
27 oct 2008, 12:08
Si, in concluzie cand sa imi fac un test care sa imi zica clar si de care sa fiu sigura? Conform tickerului ar trebui sa mi-l fac peste 7 zile adica atunci cand ar trebui sa imi vina ciclul. Asa este sau aia este cea mai rezonabila zi?
De trei zile sunt diverse junghiuri si crampe si crampulete prin burtica si mai ales ieri cand am tot stat in brate cu un copilas de un an jumate a trebuit sa il las jos pt ca a inceput sa ma doara chiar rau si chiar sa mi se deplaseze usor pe picior in jos (durerea). Asta nu poate fi un semn? Iar temperatura vaginala este 37 cu 5 si asta la ora 12 la amiaza in ziua 20 al cicluluui. Eee ?
lovelife
27 oct 2008, 12:08
eu testul l-am facut pe 11 (la 7 zile de la ovulatie si la 23 de zile de la CM). Nu am inteles foarte bine cum se calculeaza varsta sacinii, dar astea ar fi datele. Problema e ca au am facut si o injectie cu Prengyl si...am inteles ca e foarte posibil a de asta sa iasa cele doua liniute (pentru ca acest medicament contine hormonul speicific gravidelor si dureaza pana iese din sange). Ideea e ca mai stau pana maine-poimaine si mai fac un test. Daca pana poimaine nu vine CM, treaba e spre foarte bine .Eu nu am CM regulat si mi-e foarte greu sa imi dau seama de intarzieri de 3-4-5 zile. Dar mai astepam...uf, tare-i stresant.
As vrea sa nu ma gendesc la asta...dar la cat am asteptat...zau, nu mai am rabdare!
maiiris
28 oct 2008, 13:07
salutare!
eu incerc de vreo 6 luni sa raman si nimik. am un ciclu neregulat de 28, cand 29 cand 30. luna trecuta mi-a venit in 28 septembrie, acum mi-a intarziat. suntem in 28 oct. testul e negativ. se poate totusi? :(
lovelife
28 oct 2008, 13:21
Ai rabdare cu testul de sarcina, dupa minim 5 zile de intarziere a ciclului poti sa incerci, si nu te mai stresa cu sarcina, stresul in mod cert nu te ajuta cu nimic, chiar face rau impiedica fecundarea
maiiris
28 oct 2008, 14:47
:)salutare!
are legatura temperatura bazala cu sarcina? de dimineata, dupa 3 zile de intarziere a CM, si un test negativ, aveam temperatura de 37, mai mare ca de obicei. :confused:
poate insemna ceva? vreau bb!!! :D
am fost la doctor acum 5 zile si la eco s-a vazut o aglomerare care mi-a spus ca poate insemna atat faptul ca imi va veni CM, cat si sarcina la inceput.
daca imi vine, i-am spus doctorului ca vreau sa fac histerosalpingografia. e dureroasa? sa insist pe anestezie? doctorul mi-a spus ca se face fara.
In mod normal histerosalpingografia nu este dureroasa, doar poate putin jenanata, nu recomand anestezie, mai ales adaca vrei bebe, si caut un medic bun, ca siu o amica care a primit diagnostic gresit la histerosalpingografia si primit si terapie necorespunzatoare
Unregistered
28 oct 2008, 18:20
[am 22 de ani si sunt insarcinata in luna a noua; sunt casatorita de 3 ani si nu am vrut sa facem un copil pana nu am terminat facultatea;cand insa am decis k este momentul a fost mai greu;am descoperit insa ceva care m-a ajutat sa raman insarcinata si astfel sa aduc bucurie in familia mea;este vorba de o cafea fara cofeina cu extract dintr-o ciuperca miraculoasa;dupa ce am baut 2 luni (in fiecare zi cate o cafea) am ramas insarcinata;dak sunteti interesate intrati p internet la "ganoderma" ;multa bafta!!!
alina florentina
16 nov 2009, 18:07
Sunt confuza si nu stiu ce sa mai cred ,am si eu cateva simptome adica dureri de spate de sani ,greata ,imi este somn ,ma simt obosita,etc .Dar cu toate acestea atunci cand mi am facut un test de sarcina mi a iesit negativ,nu stiu ce sa mai cred ,cm mi a intarziat apoi vreo 2 zile am avut niste scurgeri maronii urmate de niste scurgeri rosiatice dar sani ma tot dor deci am aceleasi simptome ca pana acum ,nu stiu ce sa mai cred ,se poate sa fiu insarcinata ?
buna , am o intrebare....mai am 7 zile pana la data cand trebuie sa vina cm si am crampe la burta ca la menstruatie, sanii sunt tensionati, si temperatuta bazala luata in ultimele 4 zile arata 36.8-36.9-37C. este posibil sa vina un bb?
maria23
21 ian 2010, 16:16
Buna fetelor!
Doresc sa stiu si eu o parere.Acum 8zile am facut prima incercare de a ramane insarcinata.De cateva zile am dureri de spate,de burta,mici dureri si intepaturi in sani,obosec f.repede si din senin mai am si ameteli,imbalonari si urinez mai des.Iar in urma cu cateva zile am avut sani f.moi iar acum au inceput sa se ingreuneze.Daca fac un tes de sarcina pana in 10 zile e ok?