View Full Version : Sarcina cu uter dublu
Claudia
01 nov 2008, 00:07
Sunt insarcinata in 12 saptamani si odata cu sarcina am descoperit ca am uter dublu iar bebele meu e in uterul stang. Pana acum am mai avut dureri, iau tratament oricum.... dar suntem tare speriati, nu cunosc pe nimeni cu asa problema , nici nu credeam ca exista asa ceva. Culmea este ca inainte sa raman insarcinata mi-am facut nenumarate controale de rutina si nici pomeneala de uter dublu ,abia acum a fost vizibil.
Doctorul mi-a spus ca sanse am, depinde de noroc, am 29 ani e prima mea sarcina si am asteptat-o cu lacrimi ani de zile in care nu stiam care e motivul.
Voi ati ami auzit de asa ceva
Salutare fetelor! Acum vad ca nu sunt singura care are un uter dublu, si eu am o sarcina tot pe uterul stang! am mai pierdut o sarcina anul trecut, iar anul acesta se pare ca am reusit sa avem un bebe, noi acum avem o sarcina de 18 saptamani 4 zile , dar era sa il pierdem de la 5 saptamani, si am urmat tratament in spital si ne-am facut bine!! acum stam acasa in medical pana intram in prenatal!! sper sa fie bine si sa ni avem probleme ( mai avem si rh negativ) si el sta cam inghesuit! Eu cred ca totul o sa fie bine si o sa fie un bebe frumos si sanatos
Am vazut in urma cu cativa ani pe Discovery un caz cu o femeie cu 2 utere, care ducea doua sarcini deodata, cate una in fiecare uter, si pana la urma parca a fost totul OK
Asa ca nu va speriati
Eu stiu cazuri de acest gen in care sarcina a fost dusa la bun sfarsit si rezultatul au fost niste copii extraordinari. De la o prietena stiu ca medicul recomanda indepartarea peretelui despartitor al uterului daca acest lucru mai este posibil (se decide in functie de sarcina). Daca nu la un moment sat s-ar putea sa fie nevoie de serclaj sau tratament medicamentos pentru tinerea sarcinii.
danamorena
19 nov 2008, 19:49
buna fetelor.ma numesc dana si sunt si eu posesoarea unui uter dublu!ma bucur intr-un fel ca mai sunt gravide cu asa uter.sarcina mea are 19 saptamani si 3 zile si deocamdata nu am avut probleme deosebite,doar mici dureri pe care le rezolv cu no-spa.voi cum va simtiti?imi doresc sa tinem legatura si sa invatam una de la alta ce avem de facut.va pup si sa aveti grija de burtici!;)
ioana12381
25 nov 2008, 19:48
Draga Claudia stai linistita, dupa cum vezi pe forum mai sunt gravidutze in situatia ta.Am si eu o prietena cu uter dublu care are un baietel de 6 ani sanatos tun.E adevarat ca a necesitat cezariana la nastere dar totul a fost ok.
Sarcina usoara!
juliana
12 feb 2009, 08:34
Buna dimineata,
si eu am uter dublu si 2 coluri uterine. incercam de 3 ani sa obtinem o sarcina si nu am reusit, am facut si 2 Inseminari Artificiale nereusite. aseara am fost la un medic care mi-a spus sa-mi iau gandul de la a obtine un bebe cu uterele mele.
din ce am citit pe aici vad ca este totusi posibil sa obtii o sarcina si sa o duci pana la capat, sper.
va rog sa ma ajutati cu pareri, experiente, la ce medici mergeti si cum ati obtinut sarcinile.
va multumesc foarte mult,
Juliana
lilinita
25 feb 2009, 11:26
buna! sunt noua pe aici. si eu am descoperit in urma unei ecografii endovaginale ca am uter dublu si sunt la fel de ingrijorata. ne chinuim de aproape 3 ani sa facem un bebe si nu vrea sa apara. acum trebuie sa fac hsg, am facut deja analizele de pe col si astept rezultatul. sper sa fie totul bine. multa bafta si sa avem copiii doriti.