PDA

View Full Version : am o intrebare si eu

mella
21 iun 2010, 12:16
sunt la prima sarcina si sarcina are 13 saptamani am fost la control si mi-a dat o fisa din care nu inteleg prea multe si poza cu bebelusul;ce inseamna daca stiti dBP -24mm
CC-80 mm
NT-1.1mm
ms mult
:o

a_melly
23 iul 2010, 14:45
Buna.dbp inseamna diametrul biparietal adica diametrul capului, iar NT este translucenta nucala,ceva la nivelul gatului, nu stiu exact ce, dar este f important pt calculul riscului trisomiei 21,care indica sindromul Down. Din cate stiu, aceasta val. tb sa fie sub 3mm.Nu am gasit ce inseamna CC, dar banuiesc ca ar putea fi lungimea lui bb.Sarcina usoara si bb sanatos!!

stefania2011
27 dec 2010, 10:19
buna ziua si sarbatori fericite tuturor mamicilor...asa...sa incep cu inceputul...imi doresc foarte tare sa raman...si de 5 luni nu m am protejat nici macar o data cu gandul k raman bineinteles...luna aceasta am intampinat diferite stari:ameteala,greata de dimineata,dureri de mijloc si intr o zi o mica scurgere maronie...nu pot face inca testul pt ca normal menstruatia ar trebui sa-mi vina saptm viitoare...kiar am nevoie de o parere...si eu si tati ne dorim foarte mult sa fie :X o zi buna mamicilor:*

corynica
27 dec 2010, 17:37
buna ziua si sarbatori fericite tuturor mamicilor...asa...sa incep cu inceputul...imi doresc foarte tare sa raman...si de 5 luni nu m am protejat nici macar o data cu gandul k raman bineinteles...luna aceasta am intampinat diferite stari:ameteala,greata de dimineata,dureri de mijloc si intr o zi o mica scurgere maronie...nu pot face inca testul pt ca normal menstruatia ar trebui sa-mi vina saptm viitoare...kiar am nevoie de o parere...si eu si tati ne dorim foarte mult sa fie :X o zi buna mamicilor:*

Stefania, e inca devreme ptr bebe. mai asteapta sa vezi daca nu vine CM. Te astept aici unde si alte aspirante la titlul de mamica+gravidute spera ca se va intampla minunea, si au situatii similare ca si altele, acolo toate aspirantele lupta ptr un lucru: sa aiba un bebe; iar gravidutele sarcini usoare. Asadar, te asteptam!

alxduda
18 ian 2011, 19:05
:)buna tuturor mamicilor....snt noua aici si un pik cam curioasa:rolleyes:dak cineva dintre voi a nascut facand epidurala,as vrea sa stiu si eu unde si cum este,dak sunt ceva contraindicatii sau cat de bine e sa nasti facand epidurala:)va multumesc

Cabinete si Clinici Stomatologice din Romania