PDA

View Full Version : Cum reusesc unele gravide sa isi pastreze formele?

Gratziela
01 nov 2008, 07:31
Am si eu o curiozitate.... Cum reusesc unele femei insarcinate sa se aleaga numai cu burta mare nu si cu fundul ) pe perioada sarcinii, adica cum reusesc unele gravide sa se mentina in forma fara a se ingrasa excesiv pe perioada sarcinii. Eu sunt tare panicata. M-am cantarit azi de dimineata si deja am luat 3 kg in greutate. Sun insarcinata in 7 saptamani. Pfuu... daca o tin tot asa... ce ma fac?!?!

Valencia
01 nov 2008, 07:32
Cumnata-mea nu s-a ingrasat deloc pe perioada sarcinii. Nu putea deloc sa manance, voma si in luna 9, avea greturi tot timpul. Fetita a avut 3.200 kg la nastere iar ea nu stiu daca a luat 5 kg in plus. In schimb, eu am luat 20 de kg, am slabit vreo 15 fara sa fac nimic dar dupa incetarea alaptatului m-am ingrasat enorm.

Eu iti zic sa incerci sa nu mananci exagerat si sa faci plimbari. Vei topi si kg acumulate, bebele sa fie bine. Multa sanatate!

Raluca
01 nov 2008, 07:33
E mai usor sa raspunzi la intrebarea: Vum reusesc unele femei gravide sa faca findul mare si nu numai ?
Eu stiu sigur cum am reusit: am mancat de toate, nu m-am retinut de la nimic la gandul ca: bebe sa fie bine, am retinut enorm de multa apa si asa am reusit sa adun 22kg. Inca ma mai chinui sa dau jos.
Bebe este sanatos si asta este important

Aurora
01 nov 2008, 07:36
gravidele alea de nu pun nimic de obicei nu prea mananca sau au sarcina toxica (deci nu prea mananca sau mananca si vomita mereu).

eu am avut o colega care era asa, nu manca, zicea ca ii era rau mereu, etc.. Ii spuneam "si ce daca ti-e rau, pune mana si mananca". eram in aceeasi situatie, dar eu mancam caci am descoperit ca "raul e mai rau" pe stomacul gol degeaba, In luna a 7-a, daca avea o haina groasa pe ea de toamna nu vedeai ca e insarcinata. era ca un bat .

Copilul s-a nascut sanatos, dar ea a ramas inca 3 saptamani in spital ca avea carente mari in organism de toate cele necesare unui organism care trebuie sa functioneze normal, ii cazuse parul, dintii erau varza, de altele nu mai zic..
Asa ca gravidelor hraniti-va bine, ce daca va mai alintati cu cate o bucatica de ciocolata, ca dupa sarcina is mai multe restrictii de alimente decat in timpul sarcinii?! plus ca organismul cam reactioneaza cum vrea; retine apa daca "are chef" si daca mai ajuti cu ceva sare, sau "arde" tot.
Mai greu e cu a doua varianta pt ca e stiut faptul ca in timpul sarcinii metabolismul si digestia sunt mult incetinite (un sistem de aparare inteligent al organismului sa nu sufere de foame bebe mic din pantec).

Anastasia
01 nov 2008, 07:37
Si eu ma intreb cum reusesc unele gravidute sa fie asa slabe, eu am 9 saptamani si am pus 2 kg. Cred ca depinde de organismul fiecareia. M-a surprins ce mi-a spus nasa mea, "daca te vei ingrasa, va fi doar vina ta" , pt ca o prietena de-a ei nu s-a ingrasat deloc in timpul sarcinii..... Si eu daca ma ingras, va fi doar pt ca mananc mult.

Am ramas masca, nu am stiut ce sa ii raspund, imi venea sa o dau cu capul de pereti, hai ca poate as fi inteles daca ar si avut si ea copii, sau daca ar fi fost medic si ar fi stiut ce vorbeste dar nu e cazul.

Rozyca
01 nov 2008, 07:38
Eu am luat 14 kg la prima sarcina si 12kg la a doua. La a doua sarcina care este recenta m-am ingrasat 5 kg in primele 4 luni pentru ca imi era rau si daca mancam ma simteam mai bine.
Restul de kg le-am luat in ultimele 2 luni. Si am mancat orice mi-am dorit insa este adevarat am facut multa miscare. Cred ca tine foarte mult de organismul fiecarei femei si de alte conditii din mediul gravidei, asa cum si refacerea dupa o sarcina este diferita.

Cabinete si Clinici Stomatologice din Romania