PDA

View Full Version : Cand este timpul pentru un bebe

Valeria
01 nov 2008, 07:40
Buna seara tuturor! Va scriu pentru ca... ma macina mult aceasta problema... Sunt casatorita de doua luni si amandoi ne dorim foarte mult copii dar... nu stiu daca este momentul potrivit. Eu as mai vrea sa termin un master in Germania si cred ca m-ar incurca un pic sarcina (din cate am calculat)... Nu vreau sa sune ciudat dar totusi... un copil complica un pic lucrurile pe celalalte planuri, ca de pilda cariera... Pe de alta parte am o anumita varsta (28 de ani) si stiti cum se spune... ceasul biologic cam ticaie...
As avea nevoie de parerile voastre, va rog.
Va multumesc mult! Toate cele bune!

Unregistered
01 nov 2008, 07:43
Daca o iei asa, cred ca niciodata nu ti se va parea timpul potrivit pentru un bebe. Mereu vei avea si altceva de facut, ceva importatna, mai ales pentru cariera.
Cat despre ceasul biologic ... eu zic ca e timpul
Eu am tot amanat si am facut copilul la 30. Daca ar fi sa o iau de la capat n-as mai astepta atat.
Cateva motive, dar care nu sunt si reguli, ar fi:
- dupa 30 de ani sunt mai multe riscuri de deveni sterila
- in timp nu mai ai aceeasi rabdare;
-te refaci mult mai bine tanara fiind;
- dupa 30-35 sunt mai multe sanse sa apara probleme si la bebe, deci va trebui sa faci si mai multe teste, si riscurile cresc
- E bine ca tu sa ai o varsta nu pre ainaintata cand coplilul tau va ajunge l a adolescenta si sa il poti sustine sa isi termine si studiile, la 60 de ani nu prea mai poti,

Cornelia
01 nov 2008, 07:45
Si eu am devenit mamica la 30. Si deja simt ca a fost prea tarziu, daca as fi avut barbatul potrivit, as fi vrut bebe in jur de 25 ani.

Cred ca altfel duce o sarcina o femeie la 25 de ani, sa zicem, si altfel la 30 si mult mai greu la 35.
Cu cat inaintezi in varsta, iei lucrurile mai in serios deci fiecare mica problema ti se pare un capat de tara. Cred ca o doza (mica) de inconstienta nu strica.

Daca ai primul copil la 30, cu greu te hotarasti sa il mai faci pe al doilea... si atunci iti concentrezi intreaga atentia asupra unicului copil ceea ce nu e bine nici pt parinti nici pt copil.

Daca insa esti genul "femeie de cariera" si ti se va parea ca bebe iti sta in calea dezvoltarii carierei si vei fi frustrata din cauza asta, gandeste-te bine de tot... cu un bebe nu mai ai timp de nimic, depinde si de ce noroc ai, daca ai bebe linisitit (eu detest termenul "cuminte")va fi ok, daca ai bebe agitat, o sa zici mersi daca ai reusit sa faci un dush si sa speli vasele intr-o intreaga zi. Mai depinde si de ce ajutor ai (daca sotul te poate ajuta, daca mama te poate ajuta).

Oricum toate sacrificiile astea merita bucuriile care ti le aduce un copil

Adenaida
01 nov 2008, 07:46
la intrebarea principala eu as zice ca niciodata nu e timpul potrivit ,mereu ai altceva de facut ,insa copil odata facut restul se pune in paranteze si asta ptr ca vrand nevrand iti dai seama de ceea ce este cu adevarat important in viata si ceea ce merita .

si cu un copil sau doi sau etc . se poate face cariera ,eu o vad asta aici tot timpul ,doar ca atunci nu mai ai timp sa te ocupi cum ai vrea de ei .

Onela
01 nov 2008, 07:48
Eu mi-am gasit barbatul potrivit acum 12 ani, vroiam sa termin scoala, sa-mi pun bazele carierei, sa ne facem o casa... nu ma gandeam deloc la copii. Din adolescenta ziceam ca nu o sa ma casatoresc pana la 27 ani, asa am si facut iar dupa nunta ne-am pus pe facut copii, din fericire, dupa o luna eram deja insarcinata.

Am nascut de 6 luni, regret doar ca nu l-am facut mai repede. Acum am indoieli ca voi mai face unul desi mi-as dori mult, sunt si probleme de sanatate la mijloc, daca as fi fost mai "tanara" as fi incercat sigur.

Probabil ca nu as fi facut atata scoala cu un copil, probabil ca nu as fi avut o cariera, probabil am fi dus-o mai greu dar stiu ca ne-am fi descurcat. Asa: am casa, masa, masina, cariera si am fost "nevoita" sa ma intorc la servici dupa expirarea post-natalului, am lucrat pana in ultima clipa cu "burta la gura", nu mi-am luat o zi de concediu medical, Doamne multam nici nu am avut nevoie, pre si post natalul le-am luat dupa nastere iar dupa 126 zile eram pe "baricade" la servici. Ghici ce as vrea sa fac?

Exact. Sa stau cu bebe al meu cat e ziua de lunga nu doar dupa-masa si seara. Din fericire pot sa plec daca intervine ceva, daca nu suntem super aglomerati stau doar 4 ore la servici, (nu s-a intamplat in ultima luna), de saptamana asta merg la sala in timpul programului de servici (oarecum e bine dar nu e ceea ce as vrea sa fac). Sunt si implinita dar si lipseste ceva, ziua mor de dorul lui, seara vine prea repede...

Nu stiam cat de mult o sa insemne un copil pentru mine pana la nasterea lui, nu am fost genul de persoana care sa-mi doresc cu ardoare copii, nu ma "lipeam" de copii mici... In timpul sarcinii totul s-a schimbat, eu am devenit o alta persoana, acum am rabdare cu copii desi am 29 ani, ma joc cu ei, ma pun in mintea lor... Inainte nu as fi facut asa ceva. Sarcina m-a schimbat mult. In bine.
Sa-ti de-a Dumnezeu intelepciune sa decizi bine. Un copil te implineste

Helena
01 nov 2008, 07:51
Eu am fost nascuta la 31.
Am avut din cauza asta multe complexe si am fost invidioasa pe ceilalti copii care au parinti tineri si mai aproape de interesele si mentalitatea lor, dar e bine ca sunt sanatoasa si ca ai mei au grija de mine cum pot ei mai bine...

viktory
25 aug 2010, 15:09
mie imi place f mult diferentza de virsta mica dintre mine si parinti...ne impacam f bine...si sa fi eu avut posibilitatea sa am un bebe mai devreme ca sa mai scurtez din diferentza mea cu copilul meu =sigur...ash vrea mult ca at cind copii mei vor fi mari sa ma simt linga ei nu doar mamica ci si poate un prieten caruia sa-i povesteasca multe...
Insa mai e o chestie care ma tot framinta de ceva timp si nu pot sa-i gasesc o rezolvare sigura-asta ca sa nu ma condamn mai tirziu pentru una sau alta hotarire....----mai vreau un bebe si intrebarile ce tot apar nu ma prea incurajeaza...ceeace shtiu sigur e ca vreau inca un bebe...salvati-ma din tot terciul ce se creaza...:eek:fetitza mea are1 an si 10 luni, sotul nu e impotriva dar zice poate mai ashteptam un pic...:confused::confused::confused:

mimi
25 aug 2010, 17:06
Fetiţa noastră are 1 an şi 1 luna şi acum 4 luni s-a întâmplat să rămân însărcinată şi cum ne doream 2 copii nici nu ne-am gândit să renunţăm la bebe. Mergem cu Dumnezeu înainte,până nasc fata împlineşte 1 şi 7 luni şi dacă avem noroc cu un copil liniştit ca Miruna va fi totul bine. Cred că depinde numai de noi să avem încredere pt că până la urmă nu îţi creşte nimeni copilul. V-am pupat

oana-oana
29 aug 2010, 11:57
Draga Viktory,eu nu te inteleg.De ce-ti pui o suta de mii de intrebari?De ce nu faci asa cum iti doresti tu(si sotul tau)?De ce-ti este frica?
Sfatul meu este(daca vrei sa tii cont de el)sa te duci frumusel la un doctor ginecolog bun,sa-ti faci un control amanuntit,niste analize si daca totul este bine .......la treaba.
Nu te mai gandi la toate nimicurile.Tu te torturezi singura si eu cred ca nu este cazul.
Dupa cum am citit , tu iti doresti fffffffffffff mult sa ai un bebita.............SPOR LA TREABA SI SA AUZIM DE BEBITA.
Pupicei si te asteptam cu vesti bune
Mai scrie-ne ceva de tine

oana-oana
29 aug 2010, 12:04
BRAVOOOOOOOO,MIMI.Este exact cum spui tu.Voi sa fiti sanatosi sa-i cresteti si ma bucur pt decizia luata.
Eu iti doresc multa sanatate si o sarcina usoara pana la sfarsit.
Te mai asteptam cu vesti bune
Pupicei

corynica
26 nov 2010, 17:11
Intr-adevar, un copil este multa responsabilitate. Cand apare un copil trebuie sa ii dedici tu cel mai mult timp, ma rog ambii parinti trebuie sa faca asta, si ar mai ramane 10% timp si pentru tine, ca sa te relaxezi. In calcul am inclus si serviciul, si acasa cand trebuie sa faci curat, de mancare, sa ai grija de copiii.
Cand te simti in stare, atunci e momentul potrivit sa ai un copil. Poate fi si mai tarziu, dar atunci simti tu si atunci e bine. Un copil te face mai matur, cu mai multa responsabilitate in marte parte pentru ca atunci sesizezi cu adevarat cum e cand sunt nopti nedormite pentru ca bebelusul e racit/a facut febra/ii creste un dintisor/se trezeste ca vrea sa manance, toate aceste lucru sunt firesti la un copil. Nicidecum nu vreau sa sperii pe nimeni, dar vreau sa subliniez faptul ca daca vrei un copil iti asumi responsabilitate, care e foarte importanta in cele mai multe cazuri.
Eu m-am casatorit la 23 de ani, foarte repede si regret asta, si pe fetita mea am nascut-o la 24 de ani. Acum am 25 de ani si imi doresc al doilea bebelus.
Deci, repet: niciodata nu e prea tarziu pentru a avea un bebe. Cel putin asta e modul meu de gandire, si stiu multe cazuri in care mamicile au 40 de ani la nasterea copilului, 42, 39, 38 etc, si nu au avut sarcina cu riscuri, si au avut bebelusi sanatosi.

sandy_bell001
30 nov 2010, 11:10
Eu am 23 de ani iar sotul 29 si suntem casatoriti de 1 an. La inceput cand am aflat ca am ramas insarcinata, parca nu prea imi convenea, ma gandeam ca e prea repede,eu as mai fi asteptat macar inca un an. Nu am planificat sa raman insarcinata, dar pot sa zic ca sotul a fost mai mult decat incantata cand a aflat. Acum asteptam sa il tinem in brate pe Razvan, nu mai este mult 3-4 saptamani. Am niste emotii.......

adynaacc
02 dec 2011, 23:42
eu m-am casatorit la 20ani...sotul ar fi vrut copil imediat dar nu am vfrut eu..nu eram pregatita...si intr-adevar niciodata nu esti pregtita...la 22 jum m-am hotarat ca e mai bn acum...imi placeau la nebunie copii si stiam ca al meu o sa fie viata mea!!!!!si este!sunt topita dupa ea!!!!!!eu nu regret ca nu am facut pana acum...m-am distrat cat am putut si consider ca e varsta ideala 23-25...

CharissaJ
03 dec 2011, 10:14
Nu cred ca exista momentul perfect pentru un bebe, insa atunci cand acesta vine pe lume... putem considera momentul ideal .

ady_deea
07 dec 2011, 08:26
Eu cred ca momentul potrivit pentru bebe este atunci cand simti asta. Pana nu demult, mergeam pe principiul ca bebe va veni dupa ce vom avea o casa si o stabilitate financiara. Insa ne-am dat seama repede ca asta ar dura ceva timp, iar timpul trece repede, prea repede ar spune unii. Asa am am decis sa avem un bebe, chiar daca nu avem casa mult dorita. Important este sa fie inconjurat de iubire, intelegere si sa fie sanatos. Cariera versus familie este un subiect destul de delicat pentru fiecare dintre noi. Va doresc copii frumosi si sanatosi !

adynaacc
08 dec 2011, 16:44
intr-adevar,la o adica nu exista nici varsta ideala...insa nu as fi facut copil nici daca traiam doar dintr-un salariu sa avem noi de-abia ce manca...stiu ca unde mananca o gura manaca si a 2 a dar nu asa vreau sa-mi cresc copilul...nici noi nu am term casa ,insa stiu acum ca avem un venit bunicel in casa chiar daca avem si rata destul de mare...insa nu mai au valoare deloc banii si cum vin asa se duc!!!!!!

Cabinete si Clinici Stomatologice din Romania