View Full Version : Gravidele de ochii lumii
nu am inteles niciodata de ce oamenii se gasesc sa masoare taman femeile insarcinate???!!! de ce nu le masoara pe alea neinsarcinate, care au disponibilitate pt sport si diete??? care-i logica, fetelor????
Chiar si la servici, tin minte ca fetele masurau colegele insarcinate si le comparau... cand merg in vizite, cumnatele mele la fel fac (desi au fost si ele insarcinate la un moment dat); masoara si compara!!! oamenii astia chiar n-au ce face? va spun sincer ca, pana sa raman insartcinata, nu mi-a trecut niciodata prin minte sa masor o gravida, ba sa o consider grasana, cu sanii prea mari sau picioarele prea umflate.. sa vad daca are gusa sau nu..
si, pe bune, acum, fiind insarcinata, chiar as fi mai indreptatita s-o fac..
dar altii ce treaba au???
Gratziela
01 nov 2008, 08:32
Si mie mi se pare o prostioara asta, o femeie insarcinata este foarte frumoasa. Cand trec femei insarcinate pe langa mine pe strada ma uit cat de frumos arata si ma gandesc baby on board (si zambesc foarte tamp)
Daca as fi insarcinata si ar vrea sa ma masoare cineva, i-as si injura
Ramurica
01 nov 2008, 08:33
Mi se pare un gest prostesc..... tin minte si eu cand am fost insarcinata la fel am patit, plus ca se radea de mine ca arat ca un butoi, mica si grasa..... imi spune-au ca pe cat is de inalta pe atat sunt de lata... dar nu m-a interesat atunci nimic..... si am facut o fetita sanatoasa de 3,370g... .avand in vedere ca eu am 1,48 inaltime!
tin minte ca in luna a noua m-am dus sa dau un examen si recunosc eram maaare dar asta e!!! Oricum am avut parte de niste priviri.. Mama mama!!! m-au bagat in sperieti.. am incercat sa termin examenul cat mai repede , l-am sunat pe al meu sot si n-am mai calcat in facultate pana am nascut... da uite ca acum de cand am mai scapat de kg. in plus nu le vine sa creada ca sunt atat de tanara si am bebe... si ma enervez cand aud:"ia uite ca ai slabit... nu ma asteptam la cat de grasa erai!!!... ete sac!!!!
cand vad o femeie insarcinata incep sa-mi sclipeasca ochii...ma uit mereu fascinata dupa ele si le invidiez (la modul pozitiv vorbind) si ma gandesc ce frumos va fi cand voi fi si eu in aceeasi situatie.
mie imi zambesc femeile pe strada, unele foarte tinere.. e ciudat, dar placut. uneori, cate una mai indrazneata intra in vorba cu mine; "unul mic pe drum?". si, mai curios, oamenii intorc capul pe strada dupa mine. se intampla destul de des. tata rade de mine si-mi zice ca poate ca au impresia ca-s vreo adolescenta care a gresit cu iubitu` si a ramas insarcinata.
Da, am avut parte si eu de comentarii din astea, insa de multe ori de la oameni care nu isi dau seama ca gresesc si ce impact poate avea un comentariu banal asupra unei femei insarcinate.
Soacra mea (vad ca o tot mentionez de la un timp incoace) spune oricui vine in vizita ca o sa am un copil maaare, ca am burta mare. Indraznesc sa o contrazic mereu. Burta mea nu e mai mare ca a altor gravide la sfarsit de luna 6 (marti intram in luna 7). Am luat 11 kg, deci e rezonabil, nu ma simt greoaie, ba chiar ma misc foarte usor. E stresant insa sa dau explicatiile astea tuturor.
Plus ca depinde foarte mult cu ce ma imbrac. Cand port ceva mai mulat, se vede clar ca burta mea nu e exagerata. Cand port haine mai largi, intr-adevar, vad si eu in oglinda ca par mai "multa" decat sunt in realitate. Dar nu spune cu rautate, asa e ea obisnuita sa comenteze chestiile astea.
Cea mai mare bucurie mi-o fac cei care imi spun ca se mira cum de nu m-am deformat, cum sunt atat de vioaie si arat asa de bine. Si nu sunt putini cei care spun chestia asta. Plus ca sotul meu imi spune mereu cu admiratie ca ii place ca burta mea creste in fata, fara sa imi ingroase foarte mult talia.
Ce mai, vorba voastra, fiecare graviduta e frumoasa in felul ei, indiferent cum i se schimba corpul in perioada sarcinii. Cei care comenteaza de rau sunt niste neinformati si ar trebui sa le fie rusine.
Bebitza
01 nov 2008, 08:40
--------------------------------------------------------------------------------
Ce poate fi mai frumos decat o femeie insarcinata,cand te gandesti ca acolo la ea in burtica se formeaza o viata de om? Cred ca cei care critica femeile insarcinate ca sunt mari,grase,sau mai stiu eu cum - au lipsuri cam multe la "manasarda" ca sa nu mai zic de femeile care fac asta,pai sunt niste ipocrite parerea mea- nu au cu cine sa se compare decat cu o femeie gravida? Sunt lipsite de informatie si de ce inseamna sa porti o viata in pantece
Lasa sa zica lumea ce-o zice,noi sa fim sanatoase si sa dam nastere la bebelusi sanatosi si frumosi
Nu ai cum sa te pui cu gura lumii pt ca nu ajungi nicaieri,cred ca ce-a mai buna metoda este - ignoranta - pt ca nu ai cu cine...
Mie nu mi sa intamplat sa se uite cineva urat la mine sau sa imi zica ceva privitor la burtica,inca e tocmai invers,simt grija si admiratie din partea celor din jur,barbati si femei..si ma simt tare bine
Si inainte de a ramane insarcinata imi placeau tare mult femeile gravide si la fel si eu le preiveam cu admiratie,sunt frumoase
gabilorry
18 ian 2009, 20:05
Poate nu toate persoanele se uita cu rautate.Unele poate se sperie de cat de tare poate creste o burta.Eu si acum cand vad o femeie cu burtica mare ma sperii putin,dar nu am rautate in mine.Pur si simplu ma gandesc cum de poate sa creasca asa de mare,pielea cum de se intinde atat de mult...si ma sperii ca asa o voi avea si eu.Cine e rautacios inseamna ca nu stie ce e ala instinct matern/patern si nu stie ce inseamna sa porti o viata in tine.Ori mai sunt Babele-Cloante care au fost scorpii toata viata lor....si alea le recunosti.Eu zic ca nu toata lumea e asa rea...unii se sperie.poop la burtici sa va faceti cat mai frumoase si sa fiti sanatose si voi si puii.
papusha_dolce2000
09 mai 2011, 12:55
exact...baby on board si atat...o femeie gravida e cea mai frumoasa...radiaza de ferikire si parca ii umple pe toti din jurul ei de liniste si frumusete..
papusha_dolce2000
09 mai 2011, 12:57
chiar daca am luat foarte muuuult in greutate de cand am ramas insarcinata nu mi-e rusine sa ies p str si sa ma mandresc cu burtik si cu kg in plus..sunt mandra de burtica mea si ma simt mai frumoasa decat inainte de sarcina:*:**:*:
ClejAde
09 mai 2011, 16:18
si eu inainte sa raman insarcinata imi placea sa vad pe str femei insarcinate,ma gandeam eu oare cum o s fiu...sunt cele mai frumoase femei pt ca este o mare realizare si avem o stralucire aparte.va pooop