View Full Version : Clinica Eva Brasov si Epidurala
mamarutza
08 sep 2010, 09:33
Buna fetelor, sunt si eu insarcinata in sapt 10 si cochetez cu gandul de a merge sa nasc la Brasov la clinica Eva, as dori sa stiu daca a mai nascut careva acolo, sa imi dea cateva impresii, eventual sa imi recomande un doctor bun. Sunt la prima sarcina si imi e foarte teama de nastere.
Imi poate explica si mie careva cum e cu Epidurala? Am auzit k iti ia din dureri dar ca e destul de riscant si ca in mare parte din cazuri bebele e scos cu forcepsul, mama nemaiputand impinge cum trebuie.
Va rog sa imi spuneti din experientele voastre cum e acolo.
Va multumesc frumos!
ramonikm
14 sep 2010, 22:03
Buna,
Am nascut anul trecut in septembrie un baietel minunat la clinica Eva din Brasov. Nasterea la Eva a fost pe departe cea mai buna alegere pentru mine si copilul meu.Am nascut prin cezariana cu Dr.Antonya Livia, un medic extraordinar, asistata de o intreaga echipa de profesionisti. Despre clinica am numai cuvinte de lauda....am nascut dimineata la ora 10.18 alaturi de mine a fost sotul care a filmat primele clipe de viata ale bebelusului. Dupa nici 2 ore mi s-a adus copilul in salon, unde a stat toata ziua. Ti se acorda atentie din partea tuturor fara sa trebuiasca sa le dai nimic in schimb. Totul a fost extraordinar!! Naserea este o experienta unica in viata unuei femei, o experienta care trebuie sa te marcheze pozitiv!! Felicitari pentru alegerea facuta!! Sarcina usoara!!
lovelife
15 sep 2010, 07:45
Pai marea problema la clinica EVa este ca recomanda foarte des cezariana, si asta este facuta pentru bani, 2 prietene de ale mele au nascut acolo si au fost convinse sa nasca prin cezariana, chiar dca pana atunci nu au avut nici o indicatie pentru asta
oana-oana
15 sep 2010, 08:45
Cum este posibil sa faci cezariana daca nu vrei si stii fffffffffffff bine ca nu ai probleme si ca poti naste normal?
Nu pot sa cred asa ceva.Fiecare face ce vrea.Nu-i asa,fetelor.
Am spus-o si ma repet....din moment ce stii ca nu ai nici un fel de probleme si ca esti decisa sa inasti normal cum este posibil sa te oblige(sau sa te convinga)sa faci CEZARIANA.Nu se poate asa ceva!!!!!!!!!!!!!!
Asa de imbecili sa fie unii dr.Nu-mi vine sa cred!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ramonikm
15 sep 2010, 11:35
Nu este adevarat!!! La eva nu te obliga sa faci cezariana...nu au cum sa te oblige...diferenta este ca i-au in calcul si aceasta varianta si nu te lasa sa te chinui nici tu dar nici copilul, ca in spitalele de stat. Directorul clinicii, Dr Ionel este chiar impotriva operatiei de cezariana.
oana-oana
15 sep 2010, 11:40
De asta ma miram si eu.Nimeni si niciodata nu-ti impune ce sa faci.Asa este?
Si pt cezariana opteaza doar cine vrea.Parerea mea este ca si dr iti spune daca ai probleme si nu poti naste normal sa faci cezariana.Nici macar el nu poate sa te oblige.Nu-i asa?
MULTUMIM!
ramonikm
15 sep 2010, 12:04
Lovelife,
Oricum ai naste, tot platesti..diferenta intre nasterea naturala sau in apa si cezariana este de doar 500 lei..asa ca nu prea cred ca recurg la cezariana de dragul celor 500..
Am o prietena care a stat 12 ore in tavaliu si s-a dilatat 2 cm...s-a incapatanat sa nasca natural si medicul a incurajat-o tot timpul. Cand a vazut si ea ca nu se poate a intrat de buna voie in operatie
lovelife
15 sep 2010, 14:30
E vorba si de bani si de comoditatea medicului, isi planifica cand vrea el nasterea, nu sta cateva ore cu gravida in travaliu, prin cezariana in tr-o ora a terminat totul, si astfel acesta prefera sa recomande cezariana, chiar daca medical nu este indicata o cezariana. Este una dintre problemele foarte grave ale deontologiei medicale de la noi din Romania. Se incalca si legislatia, si regulamentele medicale, conform legislatiei cezariana este permisa doar in anumite situatii medicale clare, in care mama sau fatul sunt pusi in pericol, nu este permisa cezariana la cerere, si de moft si al anoi se practica, mamicile spun mediclui ca doresc sa nasca cezariana medicii recomanda cezariana asa fara motiv real.
De exemplu la MAternitatea Isis din Constanta au acelasi pret pentru cezariana si pentru nastere naturala
ramonikm
15 sep 2010, 21:48
Eu am nascut prin cezariana si nu regret deloc...sa aduci un copil pe lume fara dureri e ceva!! Operatia si 10 ore in care am avut un cateter cu epidurala nu am simtit nimic...apoi durerile au fost cam ca la menstruatie poate putin mai mari. Pe la 1 noaptea a intrat o asistenta in salon si "m-a certat"ca nu am sunat sa imi administreze calmante..ori in spitalele de stat nu cred ca se sinchiseste cineva pentru asta..A doua zi eram in picioare cu bebelusul in brate. M-am refacut complet dupa 5 zile..acum operatia arata ca o zgarietura alba.
liliana_t
19 sep 2010, 20:51
Subiectul este delicat.
Nu stiu daca putem sa generalizam daca avem doua cunostinte carora li s-a intamplat sa nasca prin operatie cezariana desi isi programasera sa nasca natural.
Acum, legat de ceea ce spunea Oana, nimeni nu te poate obliga sa te operezi daca nu iti doresti asta,insa trebuie sa avem in vedere ca operatia cezariana este cea care salveaza viata mamei si a fatului.
Probabil, intotdeauna cand exista o indicatie catre operatie cezariana, desi mama isi dorea nastere naturala,exista si un motiv medical.
In acest caz mama trebuie informata ca starea bebelusului nu este buna, ca se intampla ceva cu starea mamei sau a copilului si atunci, deplin informata, ea isi va da consimtamantul catre interventia chirurgicala.
Cand se mai intampla ca o mama sa ceara operatie cezariana?
Cand este pregatita sa nasca natural si intensitatea durerii atinge un nivel greu de suportat, atunci considera ca operatia cezariana ii poate scurta durerea.Acesta nu este motiv medical pentru operatie cezariana,dar exista dreptul informat al gravidei/pacientei de a alege.
De regula, acest drept este respectat in clinicile private.
oana-oana
19 sep 2010, 23:02
Draga Liliana t,eu iti sustin afirmatiile.Este exact cum spui tu.
Cred ca eu nu prea m-am facut inteleasa sau m-am exprimat gresit.
Eu am spus si o spun si acum(cu riscul de a ma repeta si specific ESTE DOAR PAREREA MEA).O viitoare mama este in drept sa-si aleaga singura cum vrea sa nasca bebele ei.Doar o mama inconstienta(imi scuzati expresia)NU ACCEPTA CEZARIANA stiind ca-i este in pericol viata ei si a copilului ei.Mai ales daca este anuntata de doctorul ei ca sunt mari riscuri.Daca eu(dam un exemplu)prin simplu fapt ca-mi este frica sa nasc normal,pot alege cezariana fara sa ma poata ,, impiedicat''cineva.
In toate cazurile DOCTORUL ESTE OBLIGAT SA ANUNTE VIITOARELE MAMICI LA CE RISCURI SE EXPUN.
Am dreptate sau NU.
Nu cred ca am suparat pe cineva cu ce am postat aici.
Multumesc mult.
liliana_t
21 sep 2010, 13:52
Cum este posibil sa faci cezariana daca nu vrei si stii fffffffffffff bine ca nu ai probleme si ca poti naste normal?
Nu pot sa cred asa ceva.Fiecare face ce vrea.Nu-i asa,fetelor.
Am spus-o si ma repet....din moment ce stii ca nu ai nici un fel de probleme si ca esti decisa sa inasti normal cum este posibil sa te oblige(sau sa te convinga)sa faci CEZARIANA.Nu se poate asa ceva!!!!!!!!!!!!!!
Asa de imbecili sa fie unii dr.Nu-mi vine sa cred!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nu te obliga nimeni, dar cand esti insarcinata ai incredere in cadrele medicale.
Acesta este raspunsul meu simplu.:)
codruta84
29 sep 2010, 12:00
Fetelor au vreau sa nasc la Clinica Eva, am aflat insa, si nu de la voi din alta sursa ca ei sunt adeptii cezarienei. Eu as vrea sa nasc in apa si am luat in calcul 2 clinici unde as putea naste: Eva din BV si Isis din C-ta.
La Eva costa 2200 RON la Isis 1000 euro. Buna diferenta este de cam 2000 lei insa am auzit asa cum ziceam ca la Eva se ajunge la cezariana. Adica eu ma duc acolo sa nasc in apa si ma trezesc cu cezariana? Nu vreau merci. Insa daca medicul de acolo o sa zica cine stie ce, gen: daca nu faci acum cezariana moare copilul...etc te obliga sa faci cezariana, ptr ca nu au cum sa stii daca este sau nu real.
De asemenea as vrae sa stiu daca la Eva se sustine alaptarea (daca mamele sunt ajutate in acest sens), daca copilul dupa nastere sta cu tine in camera si daca dupa nastere iti este pus pe piept ptr primul contact, lucrurile astea sunt f importante ptr mine.
Stiu sigur ca la Isis se sustine alaptarea, mamele sunt ajutate in acest sens si se face contactul mama-copil imediat dupa nastere.
Va rog, mamicile care stiu, sa-mi raspundeti la intrebarile mele. Nu as vrea sa nasc la Eva daca nu indeplineste criteriile mele chiar daca as plati cu 2000 ROn in plus la Isis.
Eu sunt din Bucuresti asa ca ma duc la Eva sau Isis strict pentru nastere in apa, cezariana stie sa faca tot medicul, adica daca-i
vb de cezariana nasc in Buc la stat si gata.
liliana_t
29 sep 2010, 13:04
Cu draga inima ti-as raspunde daca as avea fapte concrete.
Daca ai citi posturile mele anterioare(sau blogul meu de la semnatura)ai vedea ca eu sunt educator prenatal Lamaze si am cautat undeva in tara asta un loc in care tot ce predam sa se poata indeplini.
Imi pareau filosofii la un moment dat, apoi am incercat sa pregatesc gravidele pentru locul in care alegeau sa nasca, chiar daca conditiile nu erau asa cum isi doreau,dar apareau frustrari fiindca nu erau respectate anumite principii pe care le promovam noi educatorii prenatali Lamaze(conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii)
Voi enumera cateva principii sau practici demonstrate a fi benefice gravidei, partenerului, cuplului si nou nascutului pentru a avea o experienta pozitiva a nasterii si alaptarii:
1.Prezenta partenerului la nastere(daca acesta si-o doreste)
2.Travaliul trebuie sa inceapa de la sine
3.Libertatea de miscare si alegerea poztiilor pe care gravida le simte ca ar reduce durerea.
4.Dreptul de a alege pe deplin informat
5.Increderea in personalul medical pentru a nu exista suspiciunea ca esti manipulat catre operatie cezariana
6.Impingerea spontana
7.Folosirea si altor metode de diminuare a durerii decat cele medicamentoase, daca gravida isi doreste (nasterea in apa, hipnoza, aromoterapia, meloterapia)
8.Contactul bebelusului cu mama imediat dupa nastere
9.Intarzierea pensarii cordonului ombilical
10.Initierea alaptarii in prima jumatate sau ora dupa nastere(in fct de starea bebelusului)
11.Rooming-in-ul si sprijinirea mamelor pentru alaptare conform ultimelor recomandari in acest domeniu(Unicef, Lige la Lache,OMS)
Pot spune ca in acest moment am lucrat cu gravide care nasteau in diverse locatii din tara indiferent ca sunt intr-un sistem privat sau de stat,tin legatura cu colegele mele din grupul Lamaze Romania, care profeseaza in diverse orase si Isis indeplineste toate aceste conditii de mai sus.
Ca sa iti raspund efectiv la intrebare, nu pot.
Dar iti expun cele doua cazuri cu care am intrat in contact:
1.O gravida(din Galati) care a nascut in iulie la maternitatea Eva , pe care am pregatit-o ptr nastere in apa, a fost operata.
2.Alta care a nascut in august (pregatita de colega mea din Galati),dar am ajutat-o cu sfaturi de puericultura, am aflat ulterior, ca a fost operata.
Sa spun ca sunt coincidente?
Sa generalizez?
Cred ca aceste doua intamplari nu imi dau dreptul sa trag concluzii pripite,la fel va sfatuiesc si pe voi:
Aflati intai acele povesti despre nastere ale celor care au dorit nastere naturala si au sfarsit prin operatie cezariana, poate in spatele povestilor superficiale ce vehiculeaza, exista o poveste reala ce are o baza medicala.
Cu respect,
Liliana T.
ramonikm
29 sep 2010, 20:08
Codruta84
Sigur ca da, si cei de la eva incurajeaza hranirea bebelusului la san. Eu dupa 2 ore am avut bebelusul cu mine. Poti sa ti copilul cu tine si noaptea fara probleme. Vezi ca la eva doar Dr. Baiulescu asista nastere in apa..e singurul. Sarcina usoara in continuare!! Daca mai ai intrebari nu ezita sa mi le pui. Pupici
codruta84
30 sep 2010, 15:14
Cu draga inima ti-as raspunde daca as avea fapte concrete.
Daca ai citi posturile mele anterioare(sau blogul meu de la semnatura)ai vedea ca eu sunt educator prenatal Lamaze si am cautat undeva in tara asta un loc in care tot ce predam sa se poata indeplini.
Imi pareau filosofii la un moment dat, apoi am incercat sa pregatesc gravidele pentru locul in care alegeau sa nasca, chiar daca conditiile nu erau asa cum isi doreau,dar apareau frustrari fiindca nu erau respectate anumite principii pe care le promovam noi educatorii prenatali Lamaze(conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii)
Voi enumera cateva principii sau practici demonstrate a fi benefice gravidei, partenerului, cuplului si nou nascutului pentru a avea o experienta pozitiva a nasterii si alaptarii:
1.Prezenta partenerului la nastere(daca acesta si-o doreste)
2.Travaliul trebuie sa inceapa de la sine
3.Libertatea de miscare si alegerea poztiilor pe care gravida le simte ca ar reduce durerea.
4.Dreptul de a alege pe deplin informat
5.Increderea in personalul medical pentru a nu exista suspiciunea ca esti manipulat catre operatie cezariana
6.Impingerea spontana
7.Folosirea si altor metode de diminuare a durerii decat cele medicamentoase, daca gravida isi doreste (nasterea in apa, hipnoza, aromoterapia, meloterapia)
8.Contactul bebelusului cu mama imediat dupa nastere
9.Intarzierea pensarii cordonului ombilical
10.Initierea alaptarii in prima jumatate sau ora dupa nastere(in fct de starea bebelusului)
11.Rooming-in-ul si sprijinirea mamelor pentru alaptare conform ultimelor recomandari in acest domeniu(Unicef, Lige la Lache,OMS)
Pot spune ca in acest moment am lucrat cu gravide care nasteau in diverse locatii din tara indiferent ca sunt intr-un sistem privat sau de stat,tin legatura cu colegele mele din grupul Lamaze Romania, care profeseaza in diverse orase si Isis indeplineste toate aceste conditii de mai sus.
Ca sa iti raspund efectiv la intrebare, nu pot.
Dar iti expun cele doua cazuri cu care am intrat in contact:
1.O gravida(din Galati) care a nascut in iulie la maternitatea Eva , pe care am pregatit-o ptr nastere in apa, a fost operata.
2.Alta care a nascut in august (pregatita de colega mea din Galati),dar am ajutat-o cu sfaturi de puericultura, am aflat ulterior, ca a fost operata.
Sa spun ca sunt coincidente?
Sa generalizez?
Cred ca aceste doua intamplari nu imi dau dreptul sa trag concluzii pripite,la fel va sfatuiesc si pe voi:
Aflati intai acele povesti despre nastere ale celor care au dorit nastere naturala si au sfarsit prin operatie cezariana, poate in spatele povestilor superficiale ce vehiculeaza, exista o poveste reala ce are o baza medicala.
Cu respect,
Liliana T.
Iti multumesc Liliana pentru raspuns cam aceleasi informatii le aveam si de la cumnata mea si de la instructorul meu lamaze, probabil ca le cunosti. Si ele spuneau ca nu ar fi bine sa merg la Eva ca sa nu ma "trezesc" cu cezariana.
Asa ca aseara dupa un consiliu de familie am hotarat ca 2000 RON sunt nimic pe langa beneficiile unui start bun pentru bebelina mea.
merci inca o data
simonaV
23 iun 2011, 23:56
buna fetelor! si eu as vrea sa nasc la clinica eva cam in 2 sapt maxim..daca totul decurge bine..la mine nu se pune problema variantei um o sa nasc pt ca stiu de la bun inceput ca fac cezariana din motive de sanatate, si nu voi putea alapta, tot din motive de sanatate..am totusi ceva nedumeriri..am inteles ca daca Doamne fereste e ceva in neregula cu mama sau bebele esti trimisa la maternitate..eu fiind din alt oras, pt ca ma duc la clinica asta doar pt ca acolo as vrea sa nasc, mi e teama sa nu fiu lasata asa oricum..in plus nu cunosc ce dotori sunt buni sau nu.. in plus doctora care m a supravegheat pleaca si in concediu 10 zile si cred ca se va suprapune exact cu data cand ar trebui sa nasc eu teoretic..ma intrebam de asemenea, daca apuci sa nasti si Doamne fereste sunt probleme, si te trimit la maternitate, tu lor le platesti in continuare absolut tot , ca si cum ai fi ramas acolo si pt recuperare , sau cum e? fetele care ati mai nascut acolo sau ati auzit , va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri. am inteles ca ar trebui sa am minim 36 de sapt minim ca sa pot naste la ei, e adevarat?
buna fetelor! si eu as vrea sa nasc la clinica eva cam in 2 sapt maxim..daca totul decurge bine..la mine nu se pune problema variantei um o sa nasc pt ca stiu de la bun inceput ca fac cezariana din motive de sanatate, si nu voi putea alapta, tot din motive de sanatate..am totusi ceva nedumeriri..am inteles ca daca Doamne fereste e ceva in neregula cu mama sau bebele esti trimisa la maternitate..eu fiind din alt oras, pt ca ma duc la clinica asta doar pt ca acolo as vrea sa nasc, mi e teama sa nu fiu lasata asa oricum..in plus nu cunosc ce dotori sunt buni sau nu.. in plus doctora care m a supravegheat pleaca si in concediu 10 zile si cred ca se va suprapune exact cu data cand ar trebui sa nasc eu teoretic..ma intrebam de asemenea, daca apuci sa nasti si Doamne fereste sunt probleme, si te trimit la maternitate, tu lor le platesti in continuare absolut tot , ca si cum ai fi ramas acolo si pt recuperare , sau cum e? fetele care ati mai nascut acolo sau ati auzit , va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri. am inteles ca ar trebui sa am minim 36 de sapt minim ca sa pot naste la ei, e adevarat?
Parerea mea e ca tu ai o situatie destul de speciala si zic ca ar trebui sa suni direct la ei sa intrebi. Stiu ca se fac programari din timp, de asemenea stiu ca nu poti naste decat la termen acolo (in nici un caz inainte) si ca daca sunt probleme intr-adevar le trimit la maternitate, acolo nu au pregatirea necesara pentru complicatii. Dar repet cel mai bine ar fi sa suni direct la ei sa intrebi toate astea.
Ca medici buni iti recomand: Dr Iacovache, Dr Podasca, Dr. Anastasiu vezi dc iti poti face programare pt vreunul dintre ei.
Mult succes si nastere usoara.
simonaV
24 iun 2011, 15:20
Parerea mea e ca tu ai o situatie destul de speciala si zic ca ar trebui sa suni direct la ei sa intrebi. Stiu ca se fac programari din timp, de asemenea stiu ca nu poti naste decat la termen acolo (in nici un caz inainte) si ca daca sunt probleme intr-adevar le trimit la maternitate, acolo nu au pregatirea necesara pentru complicatii. Dar repet cel mai bine ar fi sa suni direct la ei sa intrebi toate astea.
Ca medici buni iti recomand: Dr Iacovache, Dr Podasca, Dr. Anastasiu vezi dc iti poti face programare pt vreunul dintre ei.
Mult succes si nastere usoara.
Buna..in primul rand multumesc de raspuns..eu sunt programata teoretic pt 10 iulie , inca de cand m am dus prima oara la consultatie, pana in 22 de sapt. sunt la doctora tudorache, dansa m a vazut pana acum , sunt pacienta ei, numai ca dansa va pleca in concediu vreo 10 zile, mi a zis ca ma va lasa la un doctor, dar nu mi a spus la cine..desi s a exprimat cum ca s ar intoarce inainte sa nasc eu..dar cred ca ea a facut calc daca ar fi sa duc pana aproape de 40 de sapt, adica sfarsitul lui iulie, ceea ce nu cred ca va fi , eu cred ca dupa 37-38 de sapt va veni si fetita , se stie ca fetele stau mai putin in bburtica..nu stiu daca pot sa ma programez eu la cine vreau , oare e posibil? chiar daca sunt pacienta ei? la complicatii la ce te referi? daca nu are greutatea necesara sau altceva? neonatologi am inteles ca au si acolo , nu ? care sa se ocupe de copil dupa nastere, nu? saru mana de informatii.
Buna..in primul rand multumesc de raspuns..eu sunt programata teoretic pt 10 iulie , inca de cand m am dus prima oara la consultatie, pana in 22 de sapt. sunt la doctora tudorache, dansa m a vazut pana acum , sunt pacienta ei, numai ca dansa va pleca in concediu vreo 10 zile, mi a zis ca ma va lasa la un doctor, dar nu mi a spus la cine..desi s a exprimat cum ca s ar intoarce inainte sa nasc eu..dar cred ca ea a facut calc daca ar fi sa duc pana aproape de 40 de sapt, adica sfarsitul lui iulie, ceea ce nu cred ca va fi , eu cred ca dupa 37-38 de sapt va veni si fetita , se stie ca fetele stau mai putin in bburtica..nu stiu daca pot sa ma programez eu la cine vreau , oare e posibil? chiar daca sunt pacienta ei? la complicatii la ce te referi? daca nu are greutatea necesara sau altceva? neonatologi am inteles ca au si acolo , nu ? care sa se ocupe de copil dupa nastere, nu? saru mana de informatii.
da...cam e un obicei ca fetitele sa vina pana in 39 de saptamani. Dc dr ta a zis ca te lasa la cineva atunci nu trebuie sa iti faci probleme, dar trebuie sa stii si tu la cine si un nr de telefon. Dc te apuca nasterea ce faci, pe cine suni? Neaparat sa ceri aceste info, e posibil ca medicul respectiv sa ceara si el sa te consulte sa vada ce si cum..iti dai seama. Uite nasa mea asa a patit, i-a plecat medicul in concediu tocmai cand sa nasca si s-a dus la celalalt dr, a consultat-o, a chemat-o in data X si totul a fost extraordinar. ASa o sa fie si la tine, doar sa detii info necesare.
Ce fel de complicatii pot aparea, iti dai seama ca nu pot sa iti spun ca nu stiu....dar cu siguranta si intr-o nastere pot exista,nu?
pupici, o nastere usoara, refacere rapida si un bebel sanatos si frumos.
simonaV
24 iun 2011, 18:30
da...cam e un obicei ca fetitele sa vina pana in 39 de saptamani. Dc dr ta a zis ca te lasa la cineva atunci nu trebuie sa iti faci probleme, dar trebuie sa stii si tu la cine si un nr de telefon. Dc te apuca nasterea ce faci, pe cine suni? Neaparat sa ceri aceste info, e posibil ca medicul respectiv sa ceara si el sa te consulte sa vada ce si cum..iti dai seama. Uite nasa mea asa a patit, i-a plecat medicul in concediu tocmai cand sa nasca si s-a dus la celalalt dr, a consultat-o, a chemat-o in data X si totul a fost extraordinar. ASa o sa fie si la tine, doar sa detii info necesare.
Ce fel de complicatii pot aparea, iti dai seama ca nu pot sa iti spun ca nu stiu....dar cu siguranta si intr-o nastere pot exista,nu?
pupici, o nastere usoara, refacere rapida si un bebel sanatos si frumos.
Informatii despre doctorul la care ma lasa banuiesc ca mi va da sambata viitoare , cand ma duc iar la control, adica la 36 de sapt. ma gandeam sa raman la brasov de sambata viitoare, in functie de ce mi spune si cum vede ca e colul, lichidul si placenta ..ma gandeam insa ca daca e totul in regula, sa ma intorc in orasul meu si sa ma duc de tot la 37 de sapt, dar nu stiu , mi e si teama sa nu ma ia prin surprindere si sa nu mai ajung la brasov..tu ce ma sfatuiesti? de fapt cred ca are importanta mare si cum ma vede sambata viitoare , nu? multumesc mult de raspunsuri , la fel iti doresc si tie sarcina usoara si un copil sanatos de care sa te bucuri toata viata.
Roxiral
13 oct 2011, 17:55
Buna...sunt insarcinata in sapt 26 si ma tot gand sa merg si eu la clinica eva sa nasc.problema e ca nu sunt din brasov, ci din ploiesti si nu apartin de nici un medic care activeaza la aceasta clinica. Pot face o programare pt o nastere acolo, sau poti naste la ei numai daca ti-a urmarit sarcina un mefdic al clinicii. Multumesc frumos si sarcina usoara !!!:)
Claudia Sibiu
14 oct 2011, 11:37
Buna... si eu am de gand sa nasc tot acolo si nu sunt din Brasov doar ca sunt monitorizata de un medic al clinicii. Cel mai sigur e sa suni si sa intrebi al clinica, cu siguranta se poate,Sarcina usoara
Roxiral
14 oct 2011, 20:00
Multumesc frumos claudia, am sunat si mi-au spus ca trebuie sa ma inscriu la unul din medicii clinicii ...acum nu stiu la care...tu la ce medic urmezi? si cum o sa faci la nastere, am vazut ca si tu esti destul de departe, din sibiu...nu iti faci probleme ca nu o sa ajungi in timp util? pupici si sarcina usoara
Claudia Sibiu
15 oct 2011, 14:19
Chiar nu imi fac nici o grija ca nu ajung acolo la timp pentru ca multe prietene au nascut acolo si toate au ajuns la timp. Eu sunt inscrisa la Dl. Dr. Baiulescu Cristian care este un om absolut minunat. Sarcina usoara in continuare.
Buna.
Si eu tot la Clinica Eva, preluata de Medlife voi merge sa nasc, in martie 2012. Sunt din Bucuresti, oare cu cat timp inainte ar trebui sa merg in Brasov?
Sunt urmarita de un doctor de acolo din saptamana 16, acum sunt in 25 :D:bebelus:
Claudia Sibiu
05 dec 2011, 10:45
Ceau, eu merg sapt. viitoare la 4D la Brasov cand o sa am 25 de sapt. si voi intreba. Have a nice day.
Claudia, bafta multa, si distractie placuta cand o sa iti vezi din nou minunea.
Ai idee daca cei din clinica fac vaccinurile ce trebuie facute imedita dupa nastere sau trebuie sa le cumparam noi? Si mai ai vreo informatie referitor la timpul pe care il ai la dispozitie sa declari bebicul la primarie? Stiu ca imediat ce nasti i se da tatalui o adeverinta sau ceva asemanator cu care se merge la primarie.
Salutari
Claudia Sibiu
05 dec 2011, 12:43
Din cate stiu eu da , se fac gratuit vom plati o factura la externare, asta depinde in ce mod ai nascut. Eu o sa fac cezariana deci stiu de la inceput cat costa etc. In acest link gasesti si alte informatii despre ei: Maternitate - Maternitatea Eva MedLife (http://www.medlife-eva.ro/maternitate.html).
Si cu inregistratul nu e obligatoriu sa mearga tatal poate merge si alta persoana si stiu k in max 7 zile de la nastere. Bye
Ms frumos de info. Eu sper sa nasc natural. Tu ai ales cezariana sau din cauze medicale?
Poate ne vedem pe acolo in perioada nasterii, ce DPN ai?
Bye
Claudia Sibiu
05 dec 2011, 13:20
DPN este 28 Martie 2012. Mi s-a sugerat cezariana si eu oricum vroiam. Pot sa nasc si normal nu ar fi o pb dar prefer cezariana
Pai iti tin pumnii, sa treci usor peste asta.
Eu am DPN 14-21 martie, slabe sanse sa ne vedem pe acolo.
Daca te pot ajuta cu vreo info ceva, o fac cu placere. Am vazut cezariana (filmata) a cumnatei mele, s-a recuperat foarte repede.
andreeabombonica
05 dec 2011, 20:47
Si eu numai cuvinte de lauda pentru spitalele din Brasov. Cel putin pentru spitalul Clinicco unde bunica mea s-a operat la inima tot asa am avut parte de doctori f buni, clinica foarte moderna , curata, personal serios. Asa daca am avea in toata tara si cat mai multe spitale ce bine ar fi...
Claudia, buna, ai fost la control? ce face bebe..isi face de cap in burtica? tu cum te simti? sper ca sunteti bine. saptamana viitoare merg si eu la clinica. bye
Luca Oana-magdalena
24 feb 2012, 10:54
Buna fetelor.
Si eu am nascut la Eva cu Dr.Ionel si a fost nemaipomenit.A fost o experienta care m-a marcat pozitiv .Am nascut normal facand epidurala.A fost f bine asa,nu te doare,am avut dureri cam ca la ciclu,chiar mai mici.M-a ajutat si doctorul facandu-mi masaj si apasandu-ma pe burta.Copilul a fost mai mare si nu am reusit sa ma dilat cat sa iasa si atunci m-a taiat,o chestie controlata.Nici pomeneala sa-l traga cu forcepsul.Epidurala nu te amorteste cu totul,eu am simtit fiecare contractie dar la intensitati mai mici.Si in plus tatal a stat cu mine pe tot parcursul procesului.L-au lasat sa taie cordonul ,chestie de care a fost f mandru.
Nu am auzit pana acum ca te-ar obliga sa faci cezariana,mi se pare un pic suspect subiectul.
Oricum,la Eva sunt conditii f bune.Si pana la urma fetelor,indiferent de cati bani te costa, macar in aceste momente sa te simti un pic rasfatata.Eu asa m-am simtit la Eva.
Sarcina usoara.